Acció Cultural del País Valencià
artculos tiles http://acpv.cat/cialis-generico.html para hacer frente http://acpv.cat/ensenyament/priligy.html a la disfuncin erctil
 
ACPV coordina l'arribada de la Flama del Canigó al País Valencià
dijous, 23 de juny de 2016 12:10

Enguany, després de 50 anys, arribarà a Castelló de la Plana, València, Gandia i Cullera

Acció Cultural ja està treballant per multiplicar els punts d’arribada l’any vinent

Us convidem a gaudir de la nit màgica de Sant Joan

La nit del 23 al 24 de juny és una nit màgica en què celebrem l’arribada del solstici de l’estiu, una festa que combina de manera molt especial la cultura, la tradició, la renovació i la festa.

L’origen de la celebració és pagà i forma part del cicle de festes solsticials, probablement un culte al sol i a l’allargament del dia. El cristianisme la va fer coincidir amb la data de naixement de sant Joan Baptista. Aquest mestissatge d’elements pagans i cristians, populars i lúdics, culturals i festius, l’ha convertit en una celebració molt estesa i arrelada, que el nostre poble viu amb alegria i naturalitat.

Més...
 
Tomàs Llopis, membre de la Junta Directiva d’ACPV, nomenat Fill Adoptiu de Pego
dijous, 23 de juny de 2016 11:26

El dimarts 21 de juny va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Pego un acte molt emotiu: el nomenament de Tomàs Llopis, membre de la Junta Directiva de la nostra entitat, com a Fill Adoptiu de la ciutat “pels seus mèrits en la promoció de la llengua, la cultura i les arts”.

Ferran Suay, Toni Gisbert i Maria Deltell van assistir a l’acte en representació de la Junta Directiva d’ACPV 

Més...
 
Acció Cultural col·labora amb l'AELC en la Nit dels Premis dels Escriptors Valencians
dilluns, 20 de juny de 2016 10:18

Divendres 17 de juny va tenir lloc la Nit dels Premis dels Escriptors Valencians, organitzada per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), a la seu d'ACPV a València, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Més...
 
La Flama del Canigó torna al País Valencià
dimecres, 15 de juny de 2016 09:41

Vols fer arribar la Flama del Canigó al teu poble? Contacta amb nosaltres!

El dia 23 de juny la Flama del Canigó arribarà a Castelló i volem que s'estengui per totes les revetlles i pobles fins a Guardamar. Qualsevol persona, entitat o ajuntament pot demanar de rebre-la en l'adreça electrònica que us anotem.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles, amb ella els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

Més...
 
 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀCatalanitzador de Softcatalà

 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}