Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
ACPV, Amnistia Internacional i ACARONAR organitzen un debat sobre els centres de menors PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 22 de juny de 2017 10:51

Avui, a les 18h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània

Les informacions recents sobre la situació que pateixen els menors internats en alguns centres ha provocat una preocupació social augmentada per l’ús polític de la problemàtica i la seua amplificació per part d’alguns mitjans de comunicació. Però el tema és important, tant en un sentit quantitatiu (perquè afecta a un nombre de menors i a un nombre de centres gens mensypreable) com sobretot qualitatiu (perquè estem parlant de temes molt greus, que a més afecten al sector més vulnerable de la nostra societat, i al que amb més cura hauríem d’atendre: els nostres menors).

Més...
 
#25JoanFuster PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 21 de juny de 2017 10:31

Avui fa 25 anys que va morir Joan Fuster. Us convidem a recordar-ho amb nosaltres a les xarxes socials amb hashtag #25JoanFuster

Al terrat, de tertúlia amb Joan Fuster

Dimecres 21 de juny a les 19.30h. al terrat de l'Octubre CCC

Commemorem els 25 anys de la seua mort posant sobre la taula alguns dels llibres amb-de-sobre Joan Fuster que recentment s'han publicat. 

Al terrat de l'OctubreCCC, tertúlia a la fresca amb Xavier Aliaga, Gonçal López-Pampló, Josep Lozano i Salvador Vendrell. 

Més...
 
Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 20 de juny de 2017 11:02

El divendres 16 de juny va tenir lloc l'acte de lliurament dels XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), seu d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l'acte comptà amb la col·laboració i suport d'ACPV, i amb la participació de la consellera de Cultura de les Illes Balears, Fanny Tur, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Més...
 
La Flama del Canigó 2017 arribarà al País Valencià PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 20 de juny de 2017 09:42

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles, amb ella els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

Les festes populars i tradicionals són una eina bàsica de cohesió i de construcció col·lectiva. Com a tals, les tradicions es van renovant i adaptant a les noves realitats socials i culturals.

Més...
 
Passejada pel Castelló de la República PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 19 de juny de 2017 10:54

Celebrada el dia 17 de juny de 2017. Eixida a les 11 hores des del Templet del passeig Ribalta. La va guiar Manuel Carceller, especialista en història local. Va conduir els assistents per les fites arquitectòniques i urbanístiques que connecten Castelló de la Plana amb la II República espanyola, com a elements d'història de la nostra ciutat, molts d'ells desconeguts per als propis habitants.

Més...
 
Pàgina 1 de 342
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}