Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Acció Cultural celebra el Correllengua a Gandia PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 22 de setembre de 2017 12:30

L’entitat organitza actes per la llengua i la cultura a tot el País Valencià durant els pròxims dos mesos

El Correllengua és una campanya organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tot el País Valencià. Des de finals de setembre fins al mes de novembre, tenen lloc a pobles i ciutats tallers infantils, cercaviles, actuacions musicals, sopars populars, conferències... per commemorar l’entrada de Jaume I a la ciutat de València i el naixement del poble valencià. Són actes lúdics i participatius, amb formats diversos, adaptats a cada poble, i que busquen celebrar la llengua i fer-ho de manera oberta i participativa.

Més...
 
Acció Cultural denunciarà el Govern espanyol a Europa PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 21 de setembre de 2017 14:00

1.- El Govern espanyol ha impulsat al llarg dels últims anys, a Catalunya, un procés autoritari de recentralització (negativa a acceptar plenament l’Estatut i a negociar un pacte fiscal, invalidació de lleis catalanes via recurs al Tribunal Constitucional, asfíxia econòmica de l’autonomia, interferències en tots els nivells…) que ha provocat i ha fet créixer un sentiment de maltracte i indignació entre els ciutadans, siga quina siga la seua llengua, lloc de naixement o opció política, expressat en mobilitzacions massives, contestades sempre amb negatives al diàleg.

Més...
 
Acció Cultural denuncia la repressió a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 21 de setembre de 2017 10:32

Concentracions a València, Castelló, Alacant, Elx, Alcoi i Pedreguer

L’actuació del Govern espanyol a Catalunya, amb l’ocupació per part de la policia de conselleries i altres seus del Govern, i la detenció d’alts càrrecs institucionals, pel simple fet d’haver respectat l’opinió del 80% de la població catalana i haver convocat un referèndum, va alarmar Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i totes les persones i col·lectius demòcrates. Estem parlant de l’anul·lació per la via dels fets de l’autonomia i la suspensió dels drets de llibertat d’expressió i pluralitat política: sembla que no és cert allò que en la democràcia espanyola es pot defensar qualsevol proposta o projecte polític sempre i quan siga per vies democràtiques.

Més...
 
Acció Cultural exigeix al Govern espanyol que ature la repressió a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de setembre de 2017 17:10

L’entitat demana respecte a les institucions i càrrecs electes de Catalunya

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha assistit amb alarma i preocupació a l’operació repressiva protagonitzada avui pel Govern espanyol a Catalunya, amb una exhibició de força absolutament desproporcionada i impròpia d’un estat democràtic, destinada exclusivament a intentar provocar la por entre els càrrecs institucionals i els funcionaris catalans, amb detencions arbitràries i una posada en escena més pròpia de Turquia que d’un estat membre de la Unió Europea.

Més...
 
Acció Cultural del País Valencià denuncia la intervenció de les institucions catalanes PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de setembre de 2017 12:16

Avui concentració a les 20h davant de la Delegació de Govern espanyol a València, Alacant, Castelló, Alcoi i Elx

València - Carrer Colón, 60
Alacant - Plaça Muntanyeta, 6
Castelló - Plaça Maria Agustina, 6
Alcoi - Davant de l'Ajuntament 
Elx - Plaça de Baix

 

Avui, dimecres 20 de setembre, tindrà lloc una concentració davant la Delegació del Govern espanyol a València, a les 20 hores, per denunciar la intervenció de les institucions catalanes per part del Govern espanyol. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) observa amb creixent alarma l’autoritarisme creixent del Govern espanyol, i entén que és la nostra obligació denunciar una deriva que pot acabar significant una gravíssima erosió de la democràcia.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), a més, ha convocat una roda de premsa demà dijous 21 de setembre a les 12,30h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània per a fer públic el pronunciament de l’entitat davant aquests fets.

Més...
 
Pàgina 1 de 345
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}