Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
V Festival d'arts escèniques Poble Nou Endins PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 16 de gener de 2019 11:12

Per cinqué any consecutiu, amb el gener arriba a Ontinyent el festival Poble Nou Endins!

En aquesta cinquena edició, que al llarg de la setmana que ve recorrerà diverses cases i indrets d'un dels barris més emblemàtics de la ciutat, comptarem amb un grapat d'actuacions d'allò més diverses i interessants.

Començarem dimecres 16 i dijous 17 amb dos espectacles d'artistes en formació: Express'art, de l'Escola de Teatre Mediterranean Acting, i Del passat i del present, a càrrec d'alumnes de dolçaina i percussió d'Ad Libitum.

Divendres 18 serà el torn per inaugurar el festival de manera oficial amb la tradicional ruta literària. Enguany estarà dedicada a poetes de la Vall d'Albaida, començarà a les 19:00 a la Font dels Violins i comptarà amb la participació del Grup de Danses d'Ontinyent i de la colla de tabals i dolçaines El Regall.

Més...
 
Els Encontres a Beniarbeig 2019 commemoraran els 600 anys de la Generalitat Valenciana PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 10 de gener de 2019 12:02

Acció Cultural col·labora amb els 'Encontres a Beniarbeig' de 2019

El cicle de conferències "Encontres a Beniarbeig" celebra enguany la sisena edició i commemorarà el sisè centenari de la Generalitat. Acció Cultural ha col·laborat amb la iniciativa cedint l'exposició "600 anys de la Generalitat Valenciana", que romandrà oberta des del  12 al 17 de gener. En paraules de Tomàs Llopis, vicesecretari de la nostra entitat, a la roda de premsa de presentació, "les nostres institucions històriques són un valor que hem de reivindicar perquè ens diferencien i ens afirmen com a poble".

Més...
 
Celebració de la Marxa cívica commemorativa de l'incendi de Vila-real per les tropes borbòniques PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 4 de gener de 2019 10:51

Marxacivica-Vila-real-12-01-2019El proper dissabte 12 de gener ACPV i Socarrats commemoraran l'incendi de Vila-real per les tropes borbòniques, enguany fa 313 anys

L'eixida de la comitiva tindrà lloc des de la seu de l’Associació Socarrats (Sarthou, 38), i el recorregut anirà per l’avinguda del Cedre, carrer de Pere III, carrer Major Sant Jaume, plaça de la Vila, Major Sant Domènec i Lluís Vives, fins a arribar a la Torre Motxa, on tindran lloc els parlaments institucionals. Amb la participació dels Miquelets del Regne de València.Portadora del penó, Roser Chorva. Presenta l’acte, Glòria Castellote. L'organització va a càrrec del Casal Jaume I d'ACPV de Vila-real i de l'associació cultural local Socarrats.

Més...
 
Fem balanç i teixíem aliances en el Dia dels Drets Lingüístics PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 5 de desembre de 2018 11:12

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va celebrar el Dia dels Drets Lingüístics, dimarts 4 de desembre, amb un acte especial a la nostra seu social, a l'edifici Octubre, a València, amb tres ponents de luxe:

-Ferran Suay, vicepresident d'ACPV i president d'ELEN (Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, que aplega més d'un centenar d'associacions de pobles amb llengües minoritzades de 22 estats europeus, entre les quals Escòcia, Gal·les, Flandes, Bretanya, País Basc, minories alemanyes...).
-Paul Bilbao, secretari general de Kontseilua (Consell d'Organitzacions que Treballen per l'Euskara).
-Nathalie Torres, subdirectora general de Política Lingüística del Govern valencià.

Més...
 
Emotiu homenatge al Pare Riutort PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 3 de desembre de 2018 10:46

El dimecres 28 de novembre Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va organitzar, amb la col·laboració del Grup de Rectors i Seglars del Dissabte i de l'Associació Josep Climent, un emotiu homenatge al Pare Riutort, pel seu treball de tota una vida en favor d'una església al servei de la llengua i el país.

En l'acte van prendre la paraula el professor de la Universitat de València i soci d'ACPV Josep Guia, el doctor enginyer industrial i també soci Joan Senent, el representant del Grup de Rectors i Seglars del Dissabte Honori Pasqual i el portaveu de l'Associació Josep Climent Avel·lí Flors.

Més...
 
Pàgina 1 de 378
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}