Acció Cultural del País Valencià
 
ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat
divendres, 10 de març de 2017 13:41
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat) a FaceBook Compartir (ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat) a Twitter Compartir (ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat) a Google Bookmarks Compartir (ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat) a La Tafanera Compartir (ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat) a Meneame Compartir (ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat) a Delicious
 

ACPV valora molt positivament l’informe de l’advocacia de la Generalitat que avala la nostra petició que la Llei de la Funció Pública concrete els nivells lingüístics que caldrà acreditar

L’entitat va fer aquesta proposta en una roda de premsa el passat 1 de febrer


La notícia que l’advocacia de la Generalitat valenciana considera jurídicament necessari que la futura llei de la funció pública valenciana concrete els nivells lingüístics que caldrà acreditar per a l’accés a una plaça de funcionari és una molt bona notícia.

Que tot el personal de les administracions públiques valencianes siga plenament competent en la llengua dels valencians és una necessitat per a evitar situacions de discriminació i garantir la igualtat de tots els ciutadans en el seu tracte amb l’administració en qualsevol de les dues llengües oficials al País Valencià.

 

Després de mesos de diàleg, reunions i negociacions durant el segon semestre de l’any passat, aquest objectiu ja és assolit: la nova llei de la funció pública valenciana, que es tramitarà parlamentàriament enguany, incorporarà aquesta reivindicació, d’acord amb una formula consensuada per totes les parts que hem participat en el procés de diàleg.

A continuació, però, ACPV va plantejar una segona qüestió: tal com vam expressar en la roda de premsa realitzada el passat 1 de febrer per Toni Gisbert i Ferran Suay, secretari i portaveu de Política Lingüística d’ACPV, respectívament, la prudència recomana que la nova llei de la funció pública valenciana concrete els coneixements que han d’acreditar-se per a l’accés a la funció pública, fins al moment que entrarà en vigor el reglament, per a garantir que l’acreditació de la competència lingüística ja siga efectiva en el moment que s’esgote el termini pactat d’un any a partir de l’entrada en vigor de la llei, això és, per a les oposicions de 2019.

ACPV entén que l’informe de l’advocacia de la Generalitat reforça la petició que vam plantejar l’1 de febrer amb un fonament jurídic molt important i, per tant, evidencia la sensatesa de la proposta que vam fer en el seu moment.

D’aquesta manera, fem un nou pas endavant vers la fita de veure finalment assolit aquest objectiu, i per això mateix ACPV valora molt positivament aquesta notícia.

Etiquetes:
 
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}