Acció Cultural del País Valencià
 
Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre
dimarts, 20 de juny de 2017 11:02
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre) a FaceBook Compartir (Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre) a Twitter Compartir (Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre) a Google Bookmarks Compartir (Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre) a La Tafanera Compartir (Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre) a Meneame Compartir (Els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians omplen l'Octubre) a Delicious
 

El divendres 16 de juny va tenir lloc l'acte de lliurament dels XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), seu d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l'acte comptà amb la col·laboració i suport d'ACPV, i amb la participació de la consellera de Cultura de les Illes Balears, Fanny Tur, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

L'acte es va obrir amb la salutació de la vicepresidenta de l'AELC del País Valencià, Gemma Pasqual, i premià les obres de Maria Josep Escrivà –poesia, Serena barca (Ed. del Buc)–, Paco Esteve –narrativa, Si ha nevat (Ed. Bromera)–, Joan Garí –assaig, L'única passió noble (Onada Ed.)–, Josep Millo –juvenil, Per què tot em passa a mi? (Ed. Bromera)–, David Navalón –infantil, La senyora Neus (Tàndem Ed.), il·lustr. Ada Sinache– i Xavier Puchades –teatre, Saqueig (Ed. Bromera). Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians reconeixen les millors obres en català publicades durant el 2016 al País Valencià.

D'altra banda, el digital Diari La Veu, d'Edicions La Veu del País Valencià, va ser reconegut amb el Premi de Difusió de la Cultura i Literatura, i Moisès Vizcaino -el seu editor- fou l'encarregat de recollir el guardó.

L'acte també va incloure un homenatge a l'escriptora saforenca Teresa Pascual, per la seua obra poètica, i l'actuació musical d'Eva Dénia i Merxe Martínez.

Finalment, Bel Olid, presidenta de l'AELC, tancà amb un preu parlament el torn de les intervencions.

Entre el públic, cal assenyalar la presència d'escriptors valencians de conegut prestigi, i del secretari d'ACPV, Toni Gisbert.

 

Etiquetes:
 
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}