Acció Cultural del País Valencià
 
Èxit del debat social amb les candidatures al rectorat de la Universitat de València
dimecres, 7 de febrer de 2018 17:10
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (Èxit del debat social amb les candidatures al rectorat de la Universitat de València) a FaceBook Compartir (Èxit del debat social amb les candidatures al rectorat de la Universitat de València) a Twitter Compartir (Èxit del debat social amb les candidatures al rectorat de la Universitat de València) a Google Bookmarks Compartir (Èxit del debat social amb les candidatures al rectorat de la Universitat de València) a La Tafanera Compartir (Èxit del debat social amb les candidatures al rectorat de la Universitat de València) a Meneame Compartir (Èxit del debat social amb les candidatures al rectorat de la Universitat de València) a Delicious
 

L’acte, que va tenir lloc dimarts 6 de febrer a la nostra seu a València, va aplegar representants de les diferents candidatures, dels sindicats i de les organitzacions d’estudiants

La sala prevista es quedà xicoteta davant l’expectativa

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va convidar les tres candidatures que es presenten a les pròximes eleccions al Rectorat de la Universitat de València a presentar públicament el seu projecte d’Universitat i a debatre’l. L’acte tingué lloc dimarts 6 de febrer, a les 19h, a la nostra seu central, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, al carrer de Sant Ferran, 12, de València). A l’acte van participar les tres persones que encapçalen les llistes a les eleccions al rectorat:

-María Antonia García Benau, catedràtica d’Èconomia Financera;

-Vicent J. Martínez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica;

-Mavi Mestre, catedràtica de Psicologia Bàsica.

I va ser presentat i moderat per Ferran Suay, professor de Psicobiologia i vicepresident d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

El debat havia generat elevades expectatives, i la sala prevista per a l’acte es va quedar ràpidament xicoteta, amb una part del públic dempeus tant dins com fora de la sala. Entre el nombrós públic, cal destacar la presència de significats membres de les respectives candidatures, de representants dels sindicats CCOO-PV i Intersindical Valenciana, i de les associacions d’estudiants BEA, Saó i SEPC, a més de professorat i membres del PAS de la Universitat, i càrrecs com el Professor Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat.

El motiu de l’organització de l’acte és la consideració, per part d’ACPV, del fet que la Universitat de València ha tingut històricament un paper molt important en la nostra societat, tant pel que fa a la dignificació de la llengua i la cultura, com en referència als valors de la racionalitat, la democràcia i una societat moderna i avançada. Unes eleccions al seu Rectorat no tenen implicacions exclusivament internes (d’ordre acadèmic, laboral, organitzatiu, científic, etc), sinó també en relació amb la societat valenciana, i la projecció del seu aval i reconeixement públic com a institució prestigiada.

El debat va permetre, primer, una breu exposició pública del programa de cadascun dels tres candidats a ocupar el rectorat i, en segon lloc, un debat, àgil i molt interessat, sobre els principals temes de preocupació per a l’entitat organitzadora de l’acte, ACPV, i el públic assistent, que també va poder formular preguntes.

Així, s’abordà la implementació de la competència lingüística per a l’accés a la carrera docent universitària, el problema de l’infrafinançament, la investigació i l’atracció de talent, les condicions laborals de professorat i PAS, la participació dels estudiants, les taxes universitàries... i molts altres temes.

ACPV valora molt positivament l’oportunitat d’aquest debat social, i es va comprometre a treballar de manera positiva amb l’equip que finalment guanye les eleccions per a consensuar iniciatives a favor de la llengua i la cultura, i dins i fora de la Universitat.

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}