La ciència de la xocolata



Un taller d’experiments que es poden menjar

Fernando Sapiña i Anabel Terraes, membres de l’Institut de Ciència dels Materials i del Departament de Química Inorgànica de la Universitat de València.

Dissabte 5 d’abril a les 11.00 h, a la Sala d’Actes de l’Octubre CCC.

 

Pràcticament a tothom li agrada la xocolata. Tenim múltiples varietats: xocolata negra, xocolata amb llet, xocolata amb ametles, xocolata farcida amb crema catalana,… És la matèria primera fonamental dels bombons i els seus usos culinaris en rebosteria són múltiples. Aquest interès quasi unànime que, en alguns casos, pot considerar-se una passió, converteix a la xocolata en un instrument ideal per a parlar de ciències, naturals i socials, i d’humanitats. Perquè, en un discurs científic sobre la xocolata s’entremesclen la biologia, la química i la ciència de materials amb la geografia, l’arqueologia i la història. Tot això acompanyat d’un tast que satisfarà els cinc sentits…


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de