Acció Cultural del País Valencià
 
La Macromona, punt de trobada cultural del sud valencià
dimecres, 11 d'abril de 2018 11:35
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (La Macromona, punt de trobada cultural del sud valencià) a FaceBook Compartir (La Macromona, punt de trobada cultural del sud valencià) a Twitter Compartir (La Macromona, punt de trobada cultural del sud valencià) a Google Bookmarks Compartir (La Macromona, punt de trobada cultural del sud valencià) a La Tafanera Compartir (La Macromona, punt de trobada cultural del sud valencià) a Meneame Compartir (La Macromona, punt de trobada cultural del sud valencià) a Delicious
 

El darrer cap de semana tingué lloc la Macromona, l’aplec que cada any organitza el Casal Jaume I d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) de Monòver (Valls del Vinalopó) a la pedania de les Cases del Senyor, amb una programació formativa, cultural i lúdica.

 

Les jornades tingueren lloc els dies 7 i 8 d’abril per festejar la segona Pasqüa. Entre les activitats destaquen la visita al paratge Xirivell, un entorn que es va cremar fa uns quants anys i a hores d’ara es pot veure com ha reviscolat; un taller demostració de l’exitós joc de cartes valencià La Fallera Calavera;  un taller del joc popular l’Escampilla (conegut com el Pic i Pala en altres llocs), amb el qual es pretén recuperar aquesta tradició que està gairebé desapareguda i, per últim, la presentació del diari  Jornada a càrrec d’un dels coordinadors, Hèctor Serra, i de la periodista i membre d’Escola Valenciana Sandra Serrano.

Duran la nit del dissabte gaudírem de l’actuació musical del grup alcoià Tankats, sens dubte, els membres del grup són els responsables d’alguns dels millors moments de la Macromona, gràcies a la seua vitalitat i espontaneïtat  amb la qual aconseguiren treure força somriures als assistents. Paga la pena dir que els organitzadors n’estan ben agraïts.

Per acabar, no podem deixar passar l’oferta grastronòmica que sempre caracteritza aquesta festa, amb plats típics de Monòver com l’Arròs en conill i caragols i la Gatxamiga feta amb llenya. A més a més, per descomptat, hi hagué mones per a tots, i  licor Cantueso, típic del Vinalopó, per als més grans.

Al capdavall, podem dir que malgrat la pluja que en algun moment vam patir, la Macromona ha estat un any més una mostra que la cultura valenciana està ben viva al sud del País Valencià. Esperem que per al proper any, la Macromona torne amb la mateixa força i amb noves incorporacions dels col·lectius i assemblees de la comarca.

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}