Acció Cultural del País Valencià
 
Presentem el Protocol de Donostia a València
dissabte, 10 de juny de 2017 10:25
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (Presentem el Protocol de Donostia a València) a FaceBook Compartir (Presentem el Protocol de Donostia a València) a Twitter Compartir (Presentem el Protocol de Donostia a València) a Google Bookmarks Compartir (Presentem el Protocol de Donostia a València) a La Tafanera Compartir (Presentem el Protocol de Donostia a València) a Meneame Compartir (Presentem el Protocol de Donostia a València) a Delicious
 

Ferran Suay, membre de la Junta Directiva d’ACPV i president d’ELEN, Davyth Hicks, secretari general, i Paul Bilbao, vicepresident, han estat els encarregats de presentar, en nom de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (que aplega 150 entitats de 22 estats europeus) el Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics (conegut com a Protocol de Donostia) en un acte celebrat a València, a la seu central d’ACPV.

 

Entre el públic assistent, hi havia Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística del Govern valencià; Paco Molina, de CCOO-PV; Rafa Reig, d’Intersindical Valenciana; Lola Cayuela, d’UGT-PV; Antonio Montiel, síndic del Grup Parlamentari de Podem; Toni Gisbert i Maria Deltell, de la Junta Directiva d’ACPV, i Alfons Esteve i Francesc Esteve, de la Secció de Política Lingüística d’ACPV; els membres del Comité de Direcció d’ELEN; representants de la Mesa per la Normalització Lingüística de Galícia; Marga Payola i Manuel Carceller, de Plataforma per la Llengua; i Vicent Esteve, d’Escola Valenciana, entre d’altres.

El Protocol és una guia per a la diagnosi de la situació dels drets lingüístics en 7 àmbits (administració pública i institucions, educació, àmbit socioeconòmic, onomàstica, mitjans de comunicació i noves tecnologies i cultures) mitjançant indicadors d’avaluació, i per a la proposta de polítiques lingüístiques a partir de la diagnosi, així com per al seguiment del seu resultat. En aquest sentit, és un instrument útil, amb una metodologia dissenyada amb la participació de 100 entitats que treballen en favor de les llengües europees minoritzades.

ACPV, representant valenciana d’ELEN, iniciarà ara la implementació del Protocol al País Valencià, amb l’objectiu d’avançar amb mesures positives concretes en el respecte als drets lingüístics dels valencians, i comptarà a més amb el suport de la xarxa ELEN i la seua capacitat d’interlocució davant les institucions europees.

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}