Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Centre Ovidi Montllor en la XXIII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 12 de març de 2018 13:21

La XXIII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi, analitzarà enguany la influència social del valencià

La Jornada de Sociolingüística reunirà de nou diversos sectors implicats en l’anàlisi de l’ús social de la llengua, al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, els pròxims 23 i 24 de març.

La cita es presenta enguany amb el títol: “El valencià té capacitat d’influència social?”. El programa proposa una mirada a l’espai públic, amb la novetat d’incorporar la seua extensió a les xarxes socials, convertides en espai de captació d’informació, relació personal i debat.

Més...
 
L’Ajuntament de Montesquiu posa el nom de “Guillem Agulló” al seu Centre d’Entitats Culturals PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 5 de març de 2018 13:00

Serà aquest dissabte 10 de març, en un acte d’homenatge al jove valencià assassinat pel feixisme

L’ajuntament de Montesquiu (a la comarca catalana d’Osona) fa des de fa 5 anys una recreació històrica de la Batalla de Montesquiu (que va tenir lloc durant la Guerra de Successió, el 1714), declarada festa d’interès local, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Parc del Castell de Montesquiu. Es tracta d’una iniciativa per a la recuperació i divulgació popular de la memòria històrica, que a més ha esdevingut un fort atractiu cultural i turístic.

Enguany, l’Ajuntament ha volgut commemorar el 25è aniversari de l’assassinat del jove valencià Guillem Agulló, dins del marc d’aquell acte de record de la Guerra de Successió a la comarca. És per això que el dissabte vinent 10 de març, a partir de les 19’45h, durant l’ofrena floral al Monument del 1714, l’Ajuntament inaugurarà una placa dedicada a la seva memòria que donarà nom al Centre d’Entitats Culturals de Montesquiu.

Més...
 
El debat: 25 anys després PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 1 de març de 2018 11:06

L’any 1993, el Col·lectiu l’Olla va organitzar un homenatge a Joan Fuster, mort l’any anterior. Durant quatre caps de setmana, gent de la cultura del nostre país van acostar, des d’àmbits i formes molt amplis i a un públic àvid de saber, algunes de les cares del poliedre literari de l’homenot de Sueca.

Avui dijous 1 de març, el Col.lectiu L'Olla, Acció Cultural, Vilaweb i l'Ajuntament de l'Olleria reunim els mateixos ponents de fa 25 anys per a fer balanç dels canvis al país i del moment actual. Un debat obert i suggerent.

Dijous 1 de març de 2018, 19.30h al Teatre-Cine Goya (carrer del Batle, 28) entrada lliure.

Més...
 
Santiago Sierra no participarà en les Jornades previstes demà al centre Octubre PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 28 de febrer de 2018 13:20

Recordem que l'afirmació que algun mitjà ha publicat sobre la presència en l'OCCC de la seua obra censurada en ARCO no és correcta

Lamentem comunicar que, finalment, l’artista Santiago Sierra no participarà en les “Jornades sense mordassa” que, organitzades pel Kolektivo Foko, tindran lloc a l’Octubre CCC el dijous 1 de març dins de les Terceres Falles Antifeixistes. Com el propi artista indica, després de la repercussió mediàtica que ha tingut tot l’afer de la seua obra “Presos polítics en l’Espanya Contemporània”, recentment censurada a la fira ARCO de Madrid, vol ara situar-se en un pla discret.

Sí que assistiran, però, tal i com estava previst, el seu representant Luis Navarro i Pablo Mayoral, de la Comuna d’Ex-presos del Franquisme, que faran una xerrada sobre la peça.

Més...
 
#ElNomÉsCastelló Aconsegueix la teua banderola per a festes! PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 28 de febrer de 2018 11:40

#ElNomÉsCastelló: Campanya de promoció de la llengua en les Festes de la Magdalena

Aquestes Festes de la Magdalena volem reivindicar el nom de la nostra ciutat!

Per això, Castelló per la Llengua ha editat senyeres amb el lema de la campanya per fer visible la nostra demanda durant la setmana gran.

Es tracta d’una edició limitada, amb un preu de 5 euros per unitat.

Més...
 
Pàgina 1 de 363
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}