Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Acció Cultural se suma a la manifestació per un finançament just PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 20 d'octubre de 2017 13:14

L'entitat s'alegra de l'extensió social de la reivindicació, i cridarà els seus socis i simpatitzants a participar-hi

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) fa molts anys que denuncia la situació d'infrafinançament que pateix el País Valencià i que reclama la necessitat de posar fi a aquest dèficit fiscal per a fer possible un model de societat del benestar i poder impulsar polítiques d'igualtat social, cultural i lingüística. El Govern espanyol desvia els recursos dels valencians en benefici propi, i això es tradueix en el maltractament sistemàtic als valencians: fa anys i anys que el corredor mediterrani està pendent, les nostres infraestructures (tren, aeroports, ports...) pateixen mancances molt greus, i no hi ha diners per a millorar l'educació, la sanitat o els serveis socials, per no parlar de l'abandó que pateix la cultura. I el Govern espanyol, al mateix temps, fa anys que fa promeses que mai compleix i tracta els valencians d'ignorants o ens menysprea clarament, com quan el ministre Montoro va pronunciar la desafortunada frase: "els valencians només saben plorar".

Més...
 
Dissabte 21 d'octubre arriba el Correllengua a Torrent PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 20 d'octubre de 2017 12:29

El Correllengua és un programa d'activitats que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) impulsa a tot el País Valencià durant els mesos de setembre i octubre per la promoció de la llengua i la cultura. D'una banda, el Correllengua es dedica cada any a l'obra i la figura de destacades personalitats de la nostra cultura. Enguany, el dediquem a l'Any Prudenci Bertrana (declarat com a tal per commemorar el gran autor del modernisme literari, amb obres tan destacades com ara Josafat) i a Joan Fuster (en el 25è aniversari de la seua mort), i és amb aquest motiu que hem editat auques i unitats didàctiques de cadascun dels nivells de primària, secundària i batxiller com a material per a treballar a l'aula amb l'objectiu de difondre els dos autors.

Més...
 
Continuen les activitats del Correllengua 2017 a Ontinyent PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 20 d'octubre de 2017 10:28

El Correllengua és un programa d'activitats que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) impulsa a tot el País Valencià durant els mesos de setembre i octubre per a la promoció de la llengua i la cultura. D'una banda, el Correllengua es dedica cada any a l'obra i la figura de destacades personalitats de la nostra cultura. Enguany, el dediquem a l'Any Prudenci Bertrana (declarat com a tal per commemorar el gran autor del modernisme literari, amb obres tan destacades com ara Josafat) i a Joan Fuster (en el 25è aniversari de la seua mort), i és amb aquest motiu que hem editat auques i unitats didàctiques de cadascun dels nivells de primària, secundària i batxiller com a material per a treballar en l'aula amb l'objectiu de difondre els dos autors.

Més...
 
Ciutadania contra la corrupció PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 19 d'octubre de 2017 10:15

Avui us convidem a conèixer iniciatives ciutadanes i institucionals contra la corrupció. Apostem per una ciutadania amb valors.

L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció organitza, amb el finançament de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, una jornada amb la participació de:

Més...
 
Acció Cultural demana l'alliberament dels presidents d'Òmnium i ANC, i l'obertura del dialeg amb el govern de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 17 d'octubre de 2017 12:40

L’entitat considera que les vies policial, judicial i penal només contribuiran a agreujar el conflicte polític

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera l’empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez una greu equivocació i una injustícia.

Una greu equivocació, perquè en aquest moment el que cal és diàleg, i no missatges en sentit contrari, i la jutgessa podria haver pres algun tipus de mesures cautelars que no hagueren implicat l’entrada en presó i, d’aquesta manera hauria col·laborat a crear un clima més tranquil i seré.

Més...
 
Pàgina 1 de 349
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}