Facebook icon Twitter icon

Sentència del Tribunal Suprem

 

El Suprem dóna la raó a Acció Cultural

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament la sentència del Tribunal Suprem sobre el recurs de la nostra entitat a la primera multa per les emissions de TV3 al País Valencià.
En primer lloc, el Tribunal Suprem confirma el que la nostra entitat sempre havia afirmat: que el Govern valencià mai no ha tingut autoritat per a sancionar-nos. Tal com diu la sentència “La asociació sancionada no asumía las funciones propias de un ‘operador audiovisual’, siendo un mero retransmisor, sin más, de los programas televisivos del verdadero operador público.
No concurría, pues, la carencia de título habilitante de les emisiones televisivas originarias. Y tampoco ha quedado demostrado que la utilización de las frecuencias efectivamente empleadas para la ‘reemisión’ en parte del territorio valenciano se hiciera a costa de las asignadas a las televisiones cuyo título habilitante correspondía atribuir a la Generalidad Valenciana”.
Mes informació

 

Sentència del Tribunal Suprem

Podeu consultar la sentència completa del Tribunal Suprem sobre el
Recurs 1577-2009 des d'aquest enllaç

 

 

Comunicats

Òmnium valora positivament la sentència del Tribunal Suprem sobre TV3 al País Valencià

La Plataforma per la Llengua celebra la sentència del Suprem sobre TV3 i exigeix el retorn de les emissions a tots els territoris de parla catalana

Intersindical Valenciana valora positivament la sentència del Suprem sobre emissions de TV3 

Eugeni Sallent (President de TVC) qualifica de ‘bona notícia' la sentència del Suprem que anul·la el tancament de les emissions de TV3

Josep Maria Pañella (Compromís): “El tancament de repetidors i les sancions a ACPV eren un atemptat del govern del PP contra el dret a la lliure informació”

Marina Albiol (EUPV): “La sentència del Suprem constata sense dubtes la censura que ha exercit el Consell sobre TV3”

Agustí Cerda (ERPV): "Ha guanyat la normalitat i la democràcia"

Josep Moreno (PSPV-PSOE): "La sentència del TS és la condemna al fanatisme polític d'un govern obsessionat en la manipulació informativa"

Maria Rieradevall (CiU): 'Amb la sentència del Suprem es guanya més cohesió per a la nostra llengua en aquells territoris de parla catalana'

 

Notícies relacionades

Telenotícies de TV3: El Tribunal Suprem dóna la raó a Acció Cultural per veure TV3 a València

ABC - ACN - ACN - ACN - ACN - Ara - AraAra - Ara Multimèdia - Catalunya Press - Comarques Nord - Comunicació 21 - Directe - Directe - El Debat - El Mundo - El Mundo - El Mundo - El País - El País - El Punt Avui - El Periódico - El Punt Avui - El Punt Avui - El Punt Avui - El Singular Digital - El Triangle - Enotícies - Europa Press - Europa Press - Europa Press - Intereconomia - Las Provincias - Las Provincias - Las Provincias - La Vanguardia - La Vanguardia - La Vanguardia - La VanguardiaLevante-emv - Levante-emv - Levante-emvNació Digital - Público - Que - Que - Racó Català - Som Notícia - Telecinco - Tribuna - Vilaweb - Vilaweb - Vilaweb - Vilaweb - 20 Minutos - 324.cat

Opinions destacades

Vicent Partal: 'Ací ningú no acota el cap'

Rafa Xambó: 'Ha quedat desacreditada l'actitud agressiva del govern Camps'

Joan Garí: 'TV3: la llum al final del túnel'

Vicent Partal: 'Volem TV3; ens vol TV3?'

 
 

Crònica de la lluita per TV3 al País Valencià

Vilaweb TV ofereix els vídeos més destacats de la lluita per TV3 al País Valencià. Podeu trobar des del fracassat intent de tancar el repetidor de la Carraquesta fins el retorn de Lluis Llach passant per tots el videos de suport a les emissions.

Accedeix a la crònica detallada d'aquests anys d'enfrontaments que ofereix Vilaweb TV des d'aquest enllaç.

 

Commemoració del 80é aniversari de les Normes de Castelló

 

El 15 de desembre 'Totes i tots a Castelló'

Acció Cultural participarà en la manifestació de dissabte a Castelló amb pancarta pròpia. ACPV convoca les seues sòcies, socis i simpatitzants a les 18.00h. a la Plaça de la Independència -la Farola- de Castelló per participar en la manifestació per commemorar el 80é aniversari de les Normes del 32 sota el lema: «Que no et retallen la llengua! Pels drets socials i lingüístics: totes i tots a Castelló!».
Mes informació

 

Programa d'activitats per al proper dissabte

Programa d'activitats de la diada reivindicativa del dissabte 15 de desembre a Castelló, entre les que podrem trobar una excursió a les Agulles, una fira d'entitats i animació infantil, dinar, manifestació i un concert per la llengua amb Obrint Pas, KOP Agraviats a la Pèrgola.
Mes informació

 

Conferències sobre les Normes de Castelló

Al web de Castelló per la llengua podeu veure els vídeos de les conferències realitzades en conmemoració de les Normes de Castelló.

Conferència de Vicent Partal: «El català, llengua global»

Conferència de Josep Murgades: «Pompeu Fabra i les Normes de Castelló»

Homenatge a les Normes de Castelló a València

El proper dilluns 17 de desembre a les 18.30h l'Institut d'Estudis Catalans i ACPV faran un homenatge a les Normes de Castelló a l'Octubre CCC de València amb una conferència de Josep M. Baldaquí (Universitat d'Alacant) "La llengua, vehicle i eina de l'ensenyament al País Valencià". Més informació

 

 

Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

 

Descarrega't l'agenda de l'OCCC del mes de desembre en PDF