Facebook icon Twitter icon

Notícies

 

ACPV esperarà a reobrir les emissions de TV3 confiant en el diàleg obert entre els governs de la Generalitat valenciana i catalana

En la seva reunió de 28 de gener, la Junta Directiva d’ACPV, a l’hora de valorar una possible reobertura immediata de les emissions de TV3 al País Valencià, es va veure obligada a prendre en consideració alguns fets dels quals no érem sabedors abans de la realització de la consulta als nostres socis.

Primer, en el moment de fer les gestions per a recuperar el senyal, l’entitat va ser informada de l’existència d’un procés de diàleg obert entre els dos governs, i que ja s’han produït algunes reunions, que no coneixíem, i se’ns va demanar un gest de suport al diàleg. 

Segon, alhora, el Govern valencià no ens ha retornat encara els diners que hem hagut de pagar per les multes, i mentre aquests diners no ens siguen retornats patirem un dèficit important; a més, la seua actitud pot ser clau també a l’hora que el Ministeri d’Indústria ens multe o no en el moment de reobrir les emissions. Representants de l’entitat van constatar el risc que podria implicar en aquest doble sentit una reobertura immediata, a través d’una reunió realitzada per mirar d’agilitzar el cobrament dels diners pagats per les multes. 

Davant aquests fets i la situació de l’entitat encara delicada des d’un punt de vista econòmic, la Junta Directiva va entendre que calia fer aquest gest, a canvi del qual però demanem que el calendari de diàleg s’accelere i es concrete, ja que en darrer terme ens devem als nostres socis 

En aquest sentit, la decisió es pren d’una banda tenint molt present l’opinió dels nostres socis, però també atenent circumstàncies que desconeixíem i que poden significar una amenaça per a l’entitat. A més, en qualsevol cas, es tracta d’una decisió temporal, no definitiva

Comunicat d’ACPV

 

Dilluns 4 de febrer acaba el cicle dels Premis Nobel a l'Octubre

El cicle de conferències sobre els Premis Nobel 2012, organitzades per l'Institut d'Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, va fer la seua quarta conferència el passat dimecres dia 30 sobre el Premi Nobel de Química, amb una bona assistència de públic i un interessant debat.

El cicle clourà el dilluns 4 amb una conferència sobre el Premi Nobel d'Economia.

Preus reduïts en les entrades del concert de la Diada del 25 d'Abril

 

Fermin Muguruza Kontrakantxa + Orxata Sound System + At Versaris

Dissabte 27 d'abril a les 20.00h. a l'Auditori de Burjassot

Després de sis anys Fermin Muguruza torna amb un tour per celebrar els seus 50 anys i els seus 30 anys de recorregut musical des de Kortatu fins a aquest 2013 com FERMIN MUGURUZA KONTRAKANTXA. Al cartell comptarà amb un acompanyament de luxe amb  ORXATA, qui presenta el seu darrer disc 3.0, i AT VERSARIS.

PROMOCIÓ

Preu reduït de 10€ en les primeres 200 entrades

Preu de les entrades
Anticipada: 12€ socis d'ACPV - 15€ no socis
Taquilla: 18€

Venda d'entrades a Ticketea.com

Al Tall s'acomiada de Barcelona amb un concert a L'Auditori

 

'Al Tall per sempre' és un homenatge de Barnasants, Tradicionàrius i L'Auditori

Dijous 14 de febrer a les 21.00h. a l'Auditori de Barcelona

El concert a L’Auditori de Barcelona serà el comiat a la ciutat i el darrer a Catalunya.  Al Tall repassarà el repertori més significatiu dels seus 38 anys d'història, i ho farà acompanyat d'una bona colla d'artistes i amics:  Miquel Gil, Isidor Marí, Jaume Arnella, Jordi Fàbregas, Josep Ribera Titot, Xavi Sarrià i Miquel Gironés d’Obrint Pas, Jan Maria Carlotti de la Provença, Abdeljalil Kodsi de Marraqueix, Jaume Ayats amb La Nova Euterpe, una colla de dolçainers a càrrec de Pau Puig i una secció de vent amb Eladi Reinon.

Entrada: 18 euros

Venda d'entrades a Telentrada.com

#Primavera Valenciana

 
 

Esgotades les entrades del concert “Primavera valenciana”

Les entrades per al concert organitzat per l’assemblea de pares i mares de l’IES Lluís Vives per a fer front a les despeses originades pels processos jurídics encara pendents pels estudiants encausats per participar en concentracions en defensa de l’ensenyament públic, en valencià i de qualitat, estan ja esgotades. Acció Cultural, que ha participat en totes les iniciatives de suport a l’IES Lluís Vives en general, i als estudiants afectats per la violenta repressió i les seues famílies, es felicita per aquesta extraordinària mobilització de la societat valenciana.

 

Comarques

 

Acció Cultural us convida a l’acte d’homenatge a Ovidi Montllor a Alcoi

Dissabte 2 de febrer a les 17.00h.

Després de molts anys de reivindicar la figura i l’obra d’Ovidi Montllor (expressada de manera permanent en el nom de la nostra delegació a Alcoi, el Centre Ovidi Montllor), finalment les institucions comencen a fer-se ressò d’aquesta necessitat. L’actual Ajuntament d’Alcoi, particularment, s’ha mostrat sensible en aquest sentit, i per això prepara diverses activitats. La primera d’elles tindrà lloc el dissabte 2 de febrer amb motiu de recordar l’Ovidi en el 71 aniversari del seu naixement.
Més informació

 

II Cicle de Conferències sobre economia i societat a Vila-real

Divendres 1 de febrer a les 19.30h. comença el II Cicle de Conferències sobre economia i societat amb la conferència de Santiago Vilanova sobre la crisi econòmica actual a la Sala de conferències de la Caixa Rural de Vila-real. Mes informació

Homenatge a Josep Antoni Pérez Giner 'L’Innombrable' a Ontinyent

Dissabte 2 de febrer a les 19.00h. al Centre Cultural de Caixa Ontinyent. Homenatge a la llegenda viva de la producció cinematogràfica: L’Innombrable. Mes informació

Presentació del Poemari 'Guia de perduts' a Alcoi

Dijous 7 de febrer a les 19.30h. al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.
Ivan Brull ens parlarà del seu segon poemari 'Guia de perduts', presenta l'acte Mercè Climent.

 

Francesc Mompó presentarà 'El vol de l'Esparver' a Llíria

Divendres 8 de febrer a les 19.00h. al Casal d'ACPV del Camp de Túria.
Presentació de la novel·la "El vol de l'Esparver" (Voliana Edicions) de Francesc Mompó. Presentaran l'acte els professors Toni Contelles, Toni Teruel i Beatriu Palmero.
Més informació

Presentació d'Una fabulosa mentida a Carcaixent

Divendres 8 de febrer a les 19.30h. al Casal d'ACPV de Carcaixent Pepa Úbeda presentarà el seu llibre Una fabulosa mentida.
Mes informació

L'exposició d’Antoni Miró ‘Transeünts' a Alcoi

Fins al 28 de febrer al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.
Exposició d'Antoni Miró que conté una tria d’obres en record d’Ovidi Montllor i Alexandre Soler.

 

Secció d'Ensenyament d'ACPV

 

Curs de Dinàmica de Grups i acció tutorial a Secundària

La Secció d’Ensenyament d’Ensenyament d’ACPV i el Centre Carles Salvador veuen la necessitat d’oferir al professorat de secundària ferramentes per tal de millorar la seua tasca docent. En aquest marc s’ha plantejat aquest curs, en col·laboració amb la Universitat de València. 
Destinataris: Professorat de secundària en especial aquell que té assignades funcions de tutoria de grup, i que fa l’ensenyament en valencià.
Dates: 11, 13 de febrer de 2013 (18 a 21 h) , 15 de febrer de 2013 (de 17,30 a 21 h.);  16 de febrer (de 9,30 a 14 h.) ; 18 i 20 de febrer (18 a 21 h)

Programa i inscripcions

 

II Jornada d’Intercanvi d’Experiències Pedagògiques entre els territoris de parla catalana

Acció Cultural us convida a la II Jornada d’Intercanvi d’Experiències Pedagògiques entre els territoris de parla catalana 

Amb aquest títol, el divendres 1 i el dissabte 2 de febrer de 2013 tindrà lloc a Tarragona la segona edició d’una important iniciativa arran de la primera experiència, celebrada fa dos anys, entorn de l’intercanvi d’experiències pedagògiques dels diferents territoris de llengua catalana, organitzades temàticament entorn d’un tema central, que enguany és “Ensenyar a llegir avui”. 

Programa

Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

Descarrega't l'agenda de l'OCCC del mes de febrer en PDF

Club de Viatges d’Acció Cultural

 

Viatges i activitats febrer i març

Programa de viatges, excursions i visites (al País Valencià, la resta dels Països Catalans i a tot el món) pensats des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura.

- Dissabte 9 de febrer, Ruta per la València concupiscent.
- Diumenge 17 de febrer, 'Encara queden jueus de Morvedre', visita a Sagunt.
- Diumenge 24 de febrer, Xovar, Serra d'Espadà.
- Del 16 al 19 de març, Una primavera a Mallorca.
- Del 16 al 19 de març, Perpinyà viatge al centre del món.

Més informació dels viatges

Preus especials per a sòcies i socis d'ACPV

 

7é Seminari Debat d'Idees Valencianistes de l'ACV Tirant lo Blanc

L'ACV Tirant lo Blanc, en col·laboració amb la Fundació Nexe organitza una nova edició, la setena, d'aquest Seminari Debat d'Idees Valencianistes que com a principal novetat enguany incorporarà diverses sessions amb un tàndem de ponents per tal de fer més plural i amples les visions recollides.
La setena edició del Seminari Debat d'Idees Valencianistes tindrà lloc al Campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València  tots els dimecres lectius entre el 13 de febrer i el 24 d'abril. Un total de 8 sessions dedicades al debat valencianista des de perspectives ben diverses i amb un equip de ponències de luxe que podeu conèixer al següent vídeo.

Els socis d'ACPV tenen la possibilitat d'inscriure's amb un preu molt especial i simbòlic.

Programa i inscripcions

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al Teatre Micalet

 

25% de descompte del 25 de gener al 3 de febrer en 'HARKET [PROTOCOLO]'

A HARKET [PROTOCOLO], es mostra com Cristina Harket viu dins d’un búnquer amb la sola companyia d’un sistema d’intel·ligència artificial del qual només sentim la seua veu i veiem dades a través de la seua interface gràfica.

Confirmeu-nos la vostra assistència a comunicacio@teatremicalet.org amb el vostre nom i cognoms. Més informació a www.teatremicalet.org

Més informació