Facebook icon Twitter icon

Notícies

 

Dos anys sense TV3 al País Valencià

Dos anys després del tancament dels últims repetidors, des de la plataforma ciutadana #sensesenyal volem recordar que més de cinc milions de valencians continuem sense poder sintonitzar TV3 i la resta de canals de la corporació catalana.
#sensesenyal, que aglutina una dotzena d’entitats i més d’un miler d’adherits, reclama llibertat d’accés a la informació, la cultura i la llengua dels valencians amb el retorn de TV3. Més informació

 

Amparo Fortuny estrena ‘Estudiar en primavera’ a l'Octubre CCC

Dijous 21 de febrer a les 19.00h a l'Octubre CCC es farà l'estrena del documental  ‘Estudiar en primavera’ que recull el testimoni dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València, protagonistes de les mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic de qualitat durant 2012.
Ells eclosionaren la #PrimaveraValencianaMés informació

 

Vicent Flor presentarà “Noves Glòries a Espanya” a Vila-real

Divendres 22 de febrer a les 19.30h. al Saló d'actes de la Caixa Rural de Vila-real.
Dins del segon cicle de conferències “Economia i Societat”, hi intervindran Pasqual Batalla (Primer Tinent d'Alcalde de Vila-real), Vicent Flor (Socioleg i autor del llibre) i Vicent Olmos (Editor i historiador). Mes informació
 

Club de Viatges d’Acció Cultural i Esplai Viatges

 

Mallorca: una terra germana -i nostra- per a rebre la primavera

 

Les  Illes Balears són una extensió de la terra valenciana, una continuació de les serralades ibèriques des de la Mariola al Montgó per, per sota la mar, donar-se una permanent abraçada submarina, reapareixent convertides en Pitiüses i Balears.

395 EUROS + 25 TAXES D’AEROPORT

16 març. València-Palma de Mallorca, visita de la ciutat de Palma
17 març. Formentor- Monestir de Lluc
18 març.  Serra de tramuntana
19 març.  Palma de Mallorca - València

PROGRAMA COMPLET DEL VIATGE

 

Més informació i viatges a esplaiviatges.com

Entrades a la venda del concert de la Diada del 25 d'Abril

 

Fermin Muguruza Kontrakantxa + Orxata Sound System + At Versaris

Dissabte 27 d'abril a les 20.00h. a l'Auditori de Burjassot

Després de sis anys Fermin Muguruza torna amb un tour per celebrar els seus 50 anys i els seus 30 anys de recorregut musical des de Kortatu fins a aquest 2013 com FERMIN MUGURUZA KONTRAKANTXA. Completa el cartell un acompanyament de luxe amb  ORXATA, qui presenta el seu darrer disc 3.0, i AT VERSARIS.

També hi actuarà el grup guanyador del 5é Rock Penat Concurs/Festival de Música en Valencià.

Preu de les entrades
Anticipada: 12€ socis d'ACPV - 15€ no socis
Taquilla: 18€

Venda d'entrades a Ticketea.com

Avantatges per a socis d'Acció Cultural

 

Servei de Psicologia d’ACPV

ACPV ha posat en marxa un nou servei exclusiu per als seus socis. Es tracta d’un servei de psicologia aplicada, a càrrec de Gemma Sanginés, especialista (màster) en teràpia de conducta i en intervenció en esports. Com a parlants d’una llengua minorada, sovint resulta difícil fer un ús relaxat dels serveis sanitaris, on ens trobem amb professionals que no estan capacitats per atendre’ns en la nostra llengua.
En una àrea com la dels tractaments psicològics, en què és fonamental que els pacients es troben còmodes i puguen expressar-se amb desinhibició, ACPV vol facilitar a socis i simpatitzants la possibilitat de comptar amb un tractament de la màxima garantia professional i en valencià.

Les intervencions clíniques més freqüents inclouen trastorns d’ansietat, depressió, trastorns del comportament alimentari, teràpia sexual, dificultats en infants (enuresis, encopresis, pors nocturnes...) De les intervencions en esport i rendiment, es pot destacar el tractament de l’ansietat associada a la competició, la motivació, la concentració, les habilitats socials i de comunicació i la presa de decisions.

Gemma Sanginés és llicenciada en Psicologia i màster en Teràpia de conducta i en Psicologia de l’esport. A més a més, en els últims anys s’ha especialitzat en els hàbits lingüístics dels parlants de llengües minorades, realitzant tallers arreu dels Països Catalans i el País Basc, on es treballen recursos individuals per a mantenir la llengua. És autora de diverses publicacions, entre les quals el llibre Sortir de l’armari lingüístic (Angle 2010).

Més informació a www.gemmasangines.com

Comarques

El Casal dóna el seu suport a "Elx, no es privatitza"

La Junta d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx, informa que en la seua darrera reunió, van decidir de recolzar la lluita que està duent a terme la Plataforma: “Elx, no es privatitza”, contra la privatització i cessió gratuïta d'espais públics a la ciutat d'Elx que ha aprovat el PP.
Són els ciutadans els que han de dir què futur volen per a uns espais que s'han pagat amb diners de tots i que ara només seran utilitzats per una minoria.
La veritable crisi és acceptar sense lluita la destrucció dels drets dels treballadors i treballadores i, amb això, el futur de benestar dels ciutadans i ciutadanes garantit per uns serveis públics de qualitat.

 


Presentació de la guia per a parlants de romanés "Bunâ al valencià"

A Vila-real l'acte va tenir lloc al Casal d'Acció Cultural del carrer Solades, i hi van intervenir Dariana Groza, d'Escola Valenciana i traductora de la Guia al romanès, i Manuel Carceller, de la Plataforma per la Llengua. La presentació va comptar a més amb la presència no prevista del nou cònsol de Romania a Castelló, Radu Catalin Mardare, que va adreçar la paraula als assistents, en romanès, sent traduït al català per Dariana Groza.
També a Castelló va intervenir aquest mateix cònsol, davant d'unes 50 persones majoritàriament d'orígen romanés. L'acte va tenir lloc també al Casal d'Acció Cultural, en aquest cas del carrer de la Balma, amb les intervencions d'una representant de l'associació cultural romanesa Europa Cultural, una entitat que ha col.laborat també en l'edició de la Guia, d'Adrian Nita, col.laborador d'Acció Cultural, i d'Antoni Royo, en nom de la nostra entitat.
Des del moment de la seua presentació, la Guia està sent repartida mitjançant diferents procediments. Segons ens explica Manuel Carceller, "la majoria dels exemplars els hem repartit via els centres escolars de poblacions com ara Vila-real, Borriana o Castelló; demanen als directors el nombre aproximat d'alumnes d'orígen romanès, i ells les distribueixen a cada classe, encomanant als alumnes que la facen arribar als seus pares. Però també n'hem repartides moltes en locals municipals d'informació als ciutadans, i als locals de les mateixes associacions romaneses, que s'encarreguen de la seua difusió entre els associats".

 

Presentació del còmic “Serrallonga. Els Angelets de la Terra” a Perpinyà

Divendres 22 de febrer a 18.30h al Casal de Perpinyà
Presentació del còmic 'Serrallonga Els Angelets de la Terra' amb el seu autor, Ricard Dilmé, i projecció d'un documental. Tercer volum d'una trilogia de còmics sobre el bandoler Serrallonga i el context històric de la Catalunya del segle XVII.

Xerrada sobre la insubmissió econòmica a Ontinyent

Jo no pague, i tu?
Divendres 22 de febrer a les 19:30h al Centre Cívil del Llombo.
Motius per a la insubmissió econòmica. Amb la intervenció de Juan Bordera Roma, membre de la Plataforma “Yo no pago”.
Més informació

Presentació del llibre “Solidaritat a Oliva, 1936-1939” a Pedreguer

Divendres 22 de febrer a les 20.00h. al Casal d'ACPV de Pedreguer.
Presentació llibre "Solidaritat a Oliva, 1936-1939”, a carrec de l´ autor Joan R. Morell Gregori.

L'exposició d’Antoni Miró ‘Transeünts' a Alcoi

Fins al 28 de febrer al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.
Exposició d'Antoni Miró que conté una tria d’obres en record d’Ovidi Montllor i Alexandre Soler.

Tomàs Llopis presentarà “Hi ha morts que pesen cent anys” a Pedreguer

Divendres 1 de març a les 20.00h. al Casal de Pedreguer.
Tomàs Llopis, presentarà el seu llibre “Hi ha morts que pesen cent anys”, premi Octubre 2012.
Més informació

Un poema en el camí

I Jornada d'excursió i poesia a la Vall de Gallinera

Diumenge 3 de març, eixida a les 9.30h. des de la Placeta de Benissivà.
Xavi Ortolà, Paquibel Server i Luís Colombini recitaran poemes durant la caminada i Cristina Martí actuarà amb la dolçaina.
Inscripcions al 629 685 467 data límit 25 de febrer. Excursió 3€, exursió i dinar 16€ socis del Casal de Pedreguer i 18€ no socis.
Més informació

 
 

XVIII Jornada Sociolingüística d’Alcoi

El Centre Ovidi Montllor (la delegació d’Acció Cultural del País Valencià a Alcoi) forma part de les entitats que organitzen la XVIII Jornada Sociolingüístia d’Alcoi, que comença el 23 de març, centrada en “El valencià en l’àmbit local”.

Més informació i inscripcions (fins el 20 de març)

Programa

 

 

Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

 

Descarrega't l'agenda de l'OCCC del mes de febrer en PDF

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al Teatre Micalet

 

Promoció especial 2x1 del 21 al 24 de febrer en les entrades de 'Fent cua'

Fent cua de la Companyia Chicharras, a partir d’un text d’Israel Horovitz.
Direcció de Pep Ricart.
Amb María Almudéver, Cristina Fernández, Manolo Maestro i María Maroto.
Més informació

Si voleu beneficiar-vos d'esta promoció envieu un email a reserves@teatremicalet.org amb el vostre nom i cognoms.
No acumulable amb altres descomptes o promocions i en funció de l'aforament de la sala.