Facebook icon Twitter icon

Notícies

 

Comença el cicle sobre Wallace, un científic a l’ombra de Darwin

Dimecre 13 de març s’inicià el cicle de conferènciesWALLACE 100 – La geografia de la vida que organitza l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània en el centenari de la mort d’Alfred Russel Wallace.
La primera conferència ‘Wallace, un científic a l'ombra de Darwin’ va ser a càrrec del Catedràtic Emèrit de Botànica de la Universitat de València Manuel Costa. Més informació

Programa del Cicle ‘WALLACE 100 – La geografia de la vida'

 

L'Octubre CCC acull l'assemblea constituent de la Plataforma d’Afectats per l’ERO de RTVV

En una multitudinària assemblea celebrada en la seu d’Acció Cultural a València, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, es va constituir el dilluns 11 de març la Plataforma d’Afectats per l’ERO de RTVV, que posarà en marxa projectes com els que podeu consultar ja a la web www.9exili.com.

L’acte públic de presentació de la Plataforma tindrà lloc avui dijous 14 de març a les 19.00h. a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

 

Acció Cultural, enllaçada per la llengua

El dissabte 9 de març va tenir lloc una concentració davant la Delegació de Govern convocada pels sindicats i diferents entitats de rebuig a l’anomenada Llei Wert de reforma de l’ensenyament i de suport a la nostra llengua. L’acte formava part d’una diada de mobilització per la llengua convocada al conjunt dels territoris de llengua catalana amb el lema “Enllaçats”. Més informació

ACPV us anima a donar suport al Cabanyal Íntim a Verkami

 

3er Festival Cabanyal Íntim

El Festival Cabanyal Íntim és un festival urbà i independent, centrat en propostes escèniques íntimes, pròximes i experimentals. Està organitzat per Francachela Teatre i la plataforma cívica Salvem el Cabanyal i tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'abril de 2013 sota el lema “La celebració de la vida”.
Des de la seua segona edició, el Festival ha apostat per la fórmula de co-finançament del crowdfunding o micromecenatge, amb la qual ha cobert, gràcies a les aportacions econòmiques. Donacions a Verkami

Entrades a la venda del concert de la Diada del 25 d'Abril

 

Fermin Muguruza Kontrakantxa + Orxata Sound System + At Versaris

Dissabte 27 d'abril a les 20.00h. a l'Auditori de Burjassot

La tradicional manifestació que Acció Cultural organitza amb motiu de la diada del 25 d’ Abril, aquest any tindrà lloc el proper dissabte 27 d’abril. Tot seguit, com és habitual, hi haurà a Burjassot un concert reivindicatiu que , comptarà amb les següents actuacions: 

FERMIN MUGURUZA - ORXATA - AT VERSARIS

Venda d'entrades a Ticketea.com

Preu de les entrades
Anticipada: 12€ socis d'ACPV - 15€ no socis
Taquilla: 18€

Podràs fer-ho també físicament als següents punts de venda:
Octubre Centre de Cultura Contemporània. Sant Ferran, 12. València.
El Racó de la Corbella. Maldonado, 46. València.
Terra. Centre social - Bar. Baró de Sant Petrillo, 9. València.
Ca revolta. Santa Teresa, 10. València

Club de Viatges d’Acció Cultural i Esplai Viatges

 

Propostes culturals de març, Setmana Santa i Sant Vicent

 

AVENTURES PER LA CIUTAT DE VALÈNCIA

-:- 17 març. Uns focs mil·lenaris per rebre la primavera, les Falles.
-:- 23 març.  Llet, bolquers, mòmies, ossos...Relíquies.
Preu de cada ruta: 13€ (inclou esmorzar)

PROGRAMA COMPLET DE LES RUTES

VALLADOLID EN SETMANA SANTA

Del 28 de març a l'1 d'abril.
Valladolid, fou seu de la cort de Castella. Un dels seus principals esdeveniments culturals, religiosos i turístics és la Setmana Sant. És un exemple de celebracií castellana, caracteritzada per la sobrietat, el silencia i el respecte i la dovociodels confrares i del públic.

450 EUROS (inclou mitja pensió)

PROGRAMA COMPLET DEL VIATGE

PONT DE SANT VICENT A L'EMPORDÀ DE DALÍ

Del 6 al 8 d'abril.
Dels amors delirosos i tendres entre un pastor muntanyenc i una marina sirena va nàixer l'Empordà.

275 EUROS (inclou desdejuni i sopar a l'hotel)

PROGRAMA COMPLET DEL VIATGE

Més informació i viatges a esplaiviatges.com

Comarques

II Calçotada popular a Crevillent

El proppassat dissabte 9 de març va tenir lloc la 2a Calçotada Popular a Crevillent, que té com a objectiu la difusió de la gastronomia popular de les nostres terres i l’obtenció de fons per a la realització de les Jornades Mediambientals. Aquest any ha estat organitzada de nou per les quatre associacions que des de fa anys organitzen també les Jornades Mediambientals: Colla Ecologista-Cultural “El Campanà”, Amics de la Natura, l’Associació de Veïns i Veïnes “Partida Catxapets” i el Casal Jaume I de Crevillent. Enguany, a més, ha col·laborat l’Associació “Terra Viva” d’aliments ecològics. Hi van assistir més de 100 persones i es va realitzar a l’Ateneu Cultural “La Coveta”.

 

XIII Jornades Mediambientals a Crevillent

Dijous 14 de març a les 20 hores, a la Casa de Cultura de Crevillent comencen les XIII Jornades Mediambientals amb la xerrada “Risc tòxic inadvertit dels contaminant ambientals. Efectes per a la salut”, a càrrec d’en Javier Esteban, professor a l’Institut de Bioenginyeria de la Universitat Miguel Hernàndez. L'altra xarrada, “L’agricultura ecològica: una alternativa de futur”, a càrrec d’en Vicent Bordera, expert en agricultura ecològica i biodinàmica, tindrà lloc el divendres 22 de març a les 20 hores, també a la Casa de Cultura de Crevillent.
Les Jornades de 2013 finalitzaran amb una visita a un hort ecològic local, el dissabte 23 de març. Tots aquells que vulguen assitir-hi, s’hauran d’apropar al monument a la festa situat al Passeig de Fontenay el dissabte a les 9, com a hora d’eixida.

 

Obrint Pas en acústic al Teatre de la Unió Musical de Llíria

El pròxim 23 de març tenim una gran cita al Camp de Túria. El grup Obrint Pas ens oferirà un concert en acústic a l'auditori de la Unió Musical de Llíria, a les 19h.

Organitzen: Arran, Associació Cultural 9 d'octubre de Vilamarxant, Ateneu Cívic i Cultural de Bétera, Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil, Casal Jaume I del Camp de Túria, Coordinadora pel Valencià del Camp de Túria i l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria
Patrocina: Pollos Planes
Col·laboren: Consolat de Mar i Fil-per-randa

Punts de venda d'entrades - Més informació

 
 

XVIII Jornada Sociolingüística d’Alcoi

El Centre Ovidi Montllor (la delegació d’Acció Cultural del País Valencià a Alcoi) forma part de les entitats que organitzen la XVIII Jornada Sociolingüístia d’Alcoi, que comença el 23 de març, centrada en “El valencià en l’àmbit local”.

Més informació i inscripcions (fins el 20 de març)

Programa

 

Macromona 2013

La Macromona 2013 són unes jornades que se celebraran a l'aula de la natura les Cases del Senyor (pedania de Monòver) durant els dies de Pasqua (30, 31 de març i 1 d'abril) amb activitats sobre llengua, memòria històrica, tradicions valencianes, coneixement de l'entorn, etc. La participació està oberta a tothom, però vos heu d'afanyar, perquè el màxim d'inscripcions serà de 70 persones i la data límit d'inscripció és el divendres 22 de març de 2012. 

Més informació i inscripcions

Programa

 

Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

 

Descarrega't l'agenda de l'OCCC del mes de març en PDF