Facebook icon Twitter icon

Cadena Humana Valenciana per la Llengua i la Llibertat

 

El TSJ escolta les raons d'ACPV en defensa de la llibertat de manifestació

El Tribunal resoldrà demà i l’entitat creu que és possible una resolució favorable 

El Ple de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) ha convocat una vista d’urgència aquest matí en resposta al recurs presentat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a la decisió de la Delegació del Govern espanyol de prohibir la Cadena Humana per la Llengua i la Llibertat que la nostra entitat organitza demà dimecres 11 de setembre.

La vista s’ha celebrat a les 13.30h. La nostra entitat agraeix el TSJ la celeritat en la resposta –el recurs s’havia presentat escassament tres hores abans- i l’interès mostrat: cal tenir present que els 5 magistrats del Ple han participat en la vista i han escoltat atentament les raons que fonamenten el rebuig a la decisió de la Delegació del Govern espanyol. Els magistrats, a més, han fet diferents preguntes, interessats en conèixer amb detall la nostra argumentació, així com tota la informació referida al cas.

Més informació

 

Acció Cultural recorre la decisió del govern espanyol de censurar la Cadena Humana valenciana per la Llibertat

ACPV ha presentat aquest matí el recurs, del qual us fem un extracte i us l'adjuntem a aquesta mateixa nota

El Tribunal Superior de Justícia ha contestat al recurs d'ACPV acceptant la proposta de convocar una vista i ha citat a la nostra entitat i a la Delegació de Govern a les 13,30 h.

"La comunicació es va presentar el dia 12 d’agost i la resposta hauria d’haver-se produït en el termini màxim de 72 hores des de la presentació. Tanmateix, la resolució s’ha dictat i notificat 28 dies després de la comunicació, fet que clarament implica que l’administració actuant ha prescindit del procediment legalment previst i ha incorregut en el motiu de nul·litat denunciat. Més informació

Recurs Cadena Humana Valenciana - PDF

 

Acció Cultural acusa la Delegació de Govern de censurar la llibertat de manifestació i expressió

La resolució de la Subdelegació de Castelló provoca indefensió jurídica i està motivada políticament

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va rebre fa una setmana una telefonada de la Subdelegació del Govern espanyol a Castelló de la Plana al nostre representant en aquesta mateixa ciutat informant que, en principi, no hi havia cap problema per a la realització de la Cadena humana alenciana per la llengua i la llibertat. Sorprenentment, avui, hem rebut una comunicació de la Subdelegació del Govern espanyol a Castelló en la que, adduint un informe de la comandància de la guàrdia civil, es prohibeix la realització de la Cadena per suposats problemes de trànsit. Més informació

Denegació de permís per a la Cadena Valenciana - PDF

Notícies relacionades: 20minutos - 20minutos - 324.cat - ABC - ARA - ARA - ARA - Cadena Ser - Catalunya Press - Diari del Maestrat - Diario Información - Diario Informacion - Eldiario.es - El Mundo - El periodic - El Punt Avui - El Punt Avui - El Punt Avui - E-notícies - El semanal digital - El Singular digital - Europa Press - Informa Valencia - La Vanguardia - La Veu PV - La Veu PV- La Veu PV - Levante-emv - Levante-emv - Levante-emv - Mediterraneo - Noticias - Público - Racó Català - Telenoticies.com - Vilaweb - Vilaweb - Vilaweb

 

Comunicat d'ACPV - el Baix Vinalopó

Acció Cultural del País Valencià comunica la desconvocatòria de la concentració de la cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat que havia organitzat per a dimarts 10 de setembre a Guardamar del Segura. Acció Cultural considera un fet molt greu aquesta prohibició, i atempta directament contra la llibertat d’expressió i reunió de la població.

Aquesta entitat es veu forçada a desconvocar l’acte atés l’amenaça d'incórrer en falta greu o molt greu dels seus promotors i possibles multes cap als seus promotors i representants, i que se sumarien a les que la nostra associació va rebre en el passat pels repetidors de TV3. Més informació

Sopar Estellés a l'Octubre CCC de València

 

L’Octubre CCC també ha participat en la IV Festa Estellés que se celebra durant el mes de setembre arreu del País Valencià

La nit de dijous 5 de setembre, un dia després del que haguera sigut el 89 aniversari del naixement de Vicent Andrés Estellés, Acció Cultural del País Valencià i la Fundació Ausiàs March van organitzar amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i la Llibreria 3i4 un sopar Estellés on van assistir una cinquantena de persones.

L’acte conduït per Isidre Crespo va consistir en tres parts, una primera en la que els actors Francesc Anyó, Vicent Grande i Paco Alegre van llegir magistralment poemes d’Estellés i d’Espriu, ambdos escriptors comparteixen Any. Una segona part que era el sopar servit al Hall de l’Octubre i on els assistents conversaren molt animadament. I una tercera part en la que el públic participava en una Jamm Session, un a un van llegir poemes i fragments de poemes, sense predre fil es passaven el micròfon o surtien a l’escenari per tal de donar veu al poeta. Durant aquesta part es van llegir nombrosos poemes de diferents temàtiques, amor, mort, vida, sexe, pàtria, gastronòmics...FOTOS

Amplifica't 2013

 

Obertes les inscripcions per l'Amplifica't 2013

Ja estan obertes les inscripcions per a l'Amplifica't el concurs de música, tradicionalment organitzat per Joves d'Acció, per promocionar els grups joves que canten en català enguany organitzat per a Plataforma per l'Ús del Valencià a Elx (El Tempir d'Elx, Casal Jaume I d'Elx, Joves d'Elx per la Llengua, Xiquets d'Elx, Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó) i Joves d'Acció (ACPV) amb la col·laboració de Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Elx.

BASES -  INSCRIPCIONS

 
 

Acció Cultural Comarques

 

II Aplec del Camp de Túria a l'Eliana

Divendres 13 i dissabte 14 de setembre

L'Aplec de Camp de Túria naix de l'esforç i la voluntat de desenes d'entitats d'arreu de la comarca i que, si bé el seu principal objectiu és l'organització d'un espai de trobada per oferir una alternativa cultural i d'oci.
Actuacions musicals: divendres 13, El Diluvi; dissabte 14 concert de Rapsodes, At-Versaris, Orxata Sound System i PD Biano.
Més informació

 

#ConcertPerLaLlengua a Carcaixent

Dissabte 14 de setembre a les 22.30h.
Zona esportiva FEVE (Carcaixent, al costat de l'estació de Renfe)

El #ConcertPerLaLlengua és una de les activitats més fortes del Consell de la Joventut de Carcaixent i té com a objectiu principal fomentar la música en valencià, així com, oferir una nit de música alternativa a la joventut de Carcaixent i d'altres poblacions veïnes.

En esta edició comptarem amb la presència de Barbaritats, Assekes, Atzembla, Atupa i Txarango.

Més informació i venda d'entrades

 

6a Edició Carcaixent conta!!

S’estableix una única modalitat de concurs, la del relat oral en llengua catalana.

Pot participar qualsevol persona, sense límit d’edat i amb independència siga professional, amateur o s’estrene amb nosaltres.
Més informació

 

Correllengua de Gandia 2013

Dissabte 21 de setembre

El Correllengua Gandia 2013 està dedicat a Vicent Andrés Estellés.
La Cercavila, amb una bona mostra de la nostra cultura popular, danses, moixerangues, dimonis i música, eixirà de la plaça del Rei en Jaume a les 20.00h. Després de sopar comptarem com cada any amb actuacions musicals diverses, La rondalla Agredolç, i els grups  King Kong Boy i Alterkat.

 

Club de Viatges d'Acció Cultural

 

Ares Ruta dels Molins - la Mola

Diumenge 29 de setembre.
Preu: 20 euros sense dinar, suplement dinar 17 euros.


Més informació

El país dels bons homes i les bones dones. Carcassona i la terra dels càtars

Del 5 al 9 d’octubre Preu: 480 euros
.
Més informació

El Priorat: vins d’alta qualitat d’origen diví

12 i 13 d’octubre
Preu: 175 euros


Més informació

Caçadors de bolets al Penyagolosa

26 i 27 d'octubre. Preu: 145 euros

Més informació

Col·labora en les campanyes de micromecenatge

 

Què ens passa, valencians!?

L'Alina, una noia alemanya que no parla castellà, vol comprovar-ho sobre el terreny. Ella ja ha viatjat per tot Catalunya, la Franja i Andorra fent la prova i ara vol anar cap al sud.
És per això que volem anar a fer un tomb pel país, però no un tomb qualsevol, sinó que serà un viatge afegint-hi un element transgressor dels costums lingüístics establerts i heretats, encara ara, del temps de la repressió.
Com reaccionarà la societat valenciana davant d’aquest element? Què pot passar quan tenim un element que va en contra d’allò establert? Es pot viure en valencià al País Valencià? Es compleixen les lleis que tenim en favor del valencià, si és que n’hi ha? Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? Al País Valencià hi ha una societat realment bilingüe?

Totes aquestes preguntes i moltes més, obtindran resposta al documentari de “Què ens passa, valencians!?”

.Més informació i donacions

Activitats per a centres educatius 2013/2014