Facebook icon Twitter icon

Correllengua 2013

 

El Correllengua retrà homenatge a Vicent Andrés Estellés i Salvador Espriu

Arriba el Correllengua 2013 amb actes públics i propostes de treball a l’aula entorn de dos dels nostres grans escriptors, dels qui enguany celebrem el seu Any, amb l’objectiu de sumar una iniciativa cívica i social més de promoció de l’ús social de la llengua i del coneixement de la nostra cultura entre els més joves. Comencem a les ciutats de Gandia i Elx, i us oferim el material (cartell, manifestos, auques i unitats didàctiques). I bon Correllengua!

Podeu descarregar-vos el tot el material per al Correllengua des d'aquest enllaç

 

Gandia inicia els actes del Correllengua 2013

Dissabte 21 de setembre

Aquesta edició del Correllengua recordarà el poeta Vicent Andrés Estellés i el dolçainer Miquel Ruiz, el qual va participar en tots els Correllengües de la Safor. La neta d'Estellés, Isabel Anyó Estellés, portarà la flama de la llengua i llegirà el manifest del Correllengua.

Programa del Correllengua

- 19.30 h Cercavila pel centre de Gandia amb el Rebrot, Dolçainers i Tabaleters de la Safor, grup de danses Roda i Roda Volta Danses, Muixeranga Pego, Muixeranga de la Safor i colla de dimonis Fem Fredat. Eixida des de la plaça Jaume I.
- 21.00 h Parlaments i sopar, a la plaça Jaume I.
Venda d'entrepans al Bar del Casal (3,5 €)

- 22.00 h Concerts amb Balla 2, Alterkat i King Kong Boy.

Més informació

 

Correllengua 2013 a Elx per la Llengua, Cultura i Llibertat.

Un any més el Casal Jaume I d'Elx organitza els actes del Correllengua 2013 amb la col·laboració de la Plataforma per l'Ús del Valencià Elx. La XVIII edició del Correllengua al País Valencià ret homenatge a Vicent Andrés Estellés en  commemoració del 20è aniversari de la seua mort.

Programa

Divendres, 4 d'octubre a les 20:00 hores a la Plaça de Baix d'Elx:
Arribada del Correllengua a l'Ajuntament d'Elx i Lectura del Manifest per la Llengua.
Saló de plens de l'Ajuntament lliurament de la flama del Correllengua a Mercedes Alonso, alcaldessa d'Elx i lectura del manifest per la llengua a càrrec de joves d'educació secundària de l' IES Cayetano Sempere de la ciutat. Actuació de la colla de dolçainers i tabaleters el Cascabot.

Divendres, 4 d'octubre a les 21:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:
Arribada del Correllengua al Casal Jaume I d'Elx.
Concert acústic a càrrec del grup "Sant Gatxo" que presenta el seu nou disc “Llum”.
Sopar “picadeta” Coca i ví de la terra

Dimecres, 9 d'octubre a les11:30 hores al Parc Jaume I d'Elx:
Ofrena floral. Acte d'homenatge en commemoració del 9 d'Octubre
Portarem una corona de flors a l'estàtua de Jaume I que hi ha al mateix Parc.

 

Al Tall. Últim Concert

 

El concert serà el proper 18 d'octubre al Palau de Congressos de València

Com segurament sabreu, el passat 13 de setembre Al Tall va anunciar, en una roda de premsa celebrada en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), que el seu darrer concert a València tindrà lloc el proper 18 d’octubre al Palau de Congressos.
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) us convida a participar d’aquest comiat a un grup que ha estat un element clau en el moviment de recuperació lingüística i cultural del nostre país.

Les entrades ja són a la venda. Podeu comprar-les a la Llibreria 3i4 o per internet a entradas.babelproducciones.es

Carta d'AL TALL

Fórmules de regeneració urbana. València a la llum de Barcelona i Bilbao

 

Sessió de l'IEC a València amb Joan F. Mira i Josepa Cucó

El president d'ACPV, Joan F. Mira, serà l'encarregat de respondre amb la seua intervenció el discurs de Josepa Cucó com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

La sessió i les dues intervencions tindran lloc el dimarts 24 de setembre a les 19h a l'Aula Magna de la Universitat de València. Acció Cultural us anima a no perdre-vos un acte ben recomanable i interessant, tant pel fet que l'IEC faça una sessió a la nostra ciutat com pels dos parlaments previstos.

Invitació a l'acte

Suport als professors en vaga indefinida de les Illes

 

Acció Cultural expressa la seua solidaritat amb el professorat balear en vaga

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va participar en la convocatòria de la concentració en solidaritat amb el professorat balear en vaga el dilluns 19 de setembre davant de la plaça de Manises de València. L'entitat denuncia les agressions a la llengua impulsades pel govern balear del president Bauzà i desitja que la lluita del professorat aconseguesca restablir el respecte institucional al consens social que existeix a les Illes entorna a la llengua.

 

Acte informatiu al Teatre Micalet

 

Dilluns 23 de setembre a les 19.00h. al Teatre Micalet (Guillem de Castro, 73 de València)

9 d'Octubre 2013

 

Acció Cultural us convoca el 9 d’Octubre a manifestar-nos per la dignitat del País Valencià 

La Comissió 9 d’Octubre –formada per associacions, sindicats i partits, entre les quals Acció Cultural- convoca un any més la tradicional manifestació de la diada del 9 d’Octubre. Enguany, la degradació de la situació política, econòmica i nacional demana, al nostre parer, l’afirmació davant la societat valenciana de l’existència d’un projecte de País Valencià digne, més just socialment i nacionalment respectuós amb la llengua i la cultura.

II Trobada #dospuntzero

 

L’ACV Tirant lo Blanc organitza els dies 2 i 3 d’octubre la II Trobada #dospuntzero

Després de l’èxit de públic i la bona acollida i valoració de la passada  edició de la Universitat del Tirant dedicada a la temática del #dospuntzero i l’ús de les xarxes socials, l’ACV Tirant lo Blanc aposta per emancipar el format amb l’ànim de convertir-ho en unes jornades anuals estables per a analitzar i formar a la joventut valenciana en les possibilitats del nou paradigma de interrelacions  i comunicació 2.0.
Més informació i matricules

 
 

Acció Cultural Comarques

 

Taller de música Ontinyent

Dimarts 24 de setembre a les 18h al Casal Jaume I de la Vall d'Albaida. Crescendo ens proposa un taller de teoria i pràctica on la música és la principal protagonista. Aquesta aposta per un mètode vivencial i dinàmic és imprescindible per al creixement de la xicalla en tots els àmbits de la seua vida. Per això convidem pares, mares, i xiquets i xiquetes (d’entre 1 i 5 anys) a posar en pràctica aquest mètode experimental.
Més informació

Inauguració de l'exposició 'El valencianisme republicà' a Alcoi

Divendres 27 de setembre al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi a les 20:00h.
Presenten l'acte Vicent Luna (membre del CCOM) i Agustí Cerdà (president d'ERPV)

Orxata, Els Catarres i P84DJSet en concert a Pedreguer

Divendres 4 d'octubre a les 23.00h al Rocòdrom de Pedreguer.

Més informació

Club de Viatges d'Acció Cultural

 

Ares Ruta dels Molins - la Mola

Diumenge 29 de setembre.
Preu: 20 euros sense dinar, suplement dinar 17 euros.


Més informació

El país dels bons homes i les bones dones. Carcassona i la terra dels càtars

Del 5 al 9 d’octubre Preu: 480 euros
.
Més informació

El Priorat: vins d’alta qualitat d’origen diví

12 i 13 d’octubre
Preu: 175 euros


Més informació

Caçadors de bolets al Penyagolosa

26 i 27 d'octubre. Preu: 145 euros

Més informació

Col·labora en les campanyes de micromecenatge

 

Què ens passa, valencians!?

L'Alina, una noia alemanya que no parla castellà, vol comprovar-ho sobre el terreny. Ella ja ha viatjat per tot Catalunya, la Franja i Andorra fent la prova i ara vol anar cap al sud.
És per això que volem anar a fer un tomb pel país, però no un tomb qualsevol, sinó que serà un viatge afegint-hi un element transgressor dels costums lingüístics establerts i heretats, encara ara, del temps de la repressió.
Com reaccionarà la societat valenciana davant d’aquest element? Què pot passar quan tenim un element que va en contra d’allò establert? Es pot viure en valencià al País Valencià? Es compleixen les lleis que tenim en favor del valencià, si és que n’hi ha? Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? Al País Valencià hi ha una societat realment bilingüe?

Totes aquestes preguntes i moltes més, obtindran resposta al documentari de “Què ens passa, valencians!?”

.Més informació i donacions

Activitats per a centres educatius 2013/2014