Facebook icon Twitter icon

9 d'Octubre 2013

 

Milers de manifestants recorren València amb motiu del 9 d’Octubre

Milers de valencians van omplir els carrers del centre de València per a commemorar la diada del 9 d’Octubre. La manifestació, convocada per la Comissió 9 d’Octubre (de la que forma part Acció Cultural del País Valencià), tenia enguany com a lema “País Valencià, dignitat”.
Més informació

Amplifica't 2013

 

Final de l'edició 2013 del concurs Amplifica't a la Sala La Llotja d'Elx

Dissabte 26 d'octubre a les 20.00 hores a la Sala La Llotja d'Elx

Amb l'actuació dels grups finalistes:

- El Diluvi
- Kaoba
- Poetes Anònims

i l'actuació com a grup convidat de: Aspencat Oficial

Fes guanyador al teu grup preferit venint i participant en les votacions.
Entrades 5€, disponibles en pocs dies a: Casal d'Elx, Llibreria Ali-i-Truc, Casal de Monòver, Octubre CCC, Casal Jaume I de la Vall d'Albaida, Casal Popular Tio Cuc, Taquilla Sala La Llotja (1h abans del concert). Més informació

Correllengua 2013

 

La Flama del Correllengua 2013 arriba a Elx

La nit del divendres 4 d'octubre a les 20:30 hores va arribar la Flama del Correllengua al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx, on va ser rebuda pel coordinador de cultura Pablo Ruz. A l'entrada de l'ajuntament l'encarregat de protocol va requisar al públic totes les senyeres i estelades a excepció de les dos senyeres que acompanyaven a la Flama de la  Llengua, retornant-les quan va acabar l'acte, es va produir un fet que va causar malestar per la poca sensibilitat demostrada per la corporació municipal cap a les nostres senyes d'identitat.
El saló de plens de l’ajuntament s’ocupà per complet, entre els assitents diversos regidors i representants dels partits polítics. Començà l'acte amb un parlament Agustí Agulló (coordinador d'ACPV-Casal Jaume I d'Elx) i a continuació va tindre lloc la lectura del manifest a càrrec dels jóvens de l'IES Cayetano Sempere, seguidament Josep Antoni Morales (professor IES Cayetano Sempere) va fer un parlament molt emotiu i després va intervindre el coordinador de Cultura Pablo Ruz. Tot això acompanyats amb les dolçaines i els tabalets de la colla “El Cascabot” d’Elx. 
A les 21:00 hores el Casal Jaume I d'Elx s’omplí per gaudir de bona companyia, d'un àpat amb coca de la Baia i del concert acústic de "Sant Gatxo" que van presentar el seu nou disc “Llum”.

Dimecres 9 d'octubre a les 11:30 hores, a l'hort del Carme-Parc Jaume I, unes 200 persones van fer la III Ofrena Cívica Unitària al Rei Jaume I. Josep Enric Escribano president d' El Tempir va llegir el manifest en nom de les diverses entitats integrants de la Plataforma per l'Ús Oficial del Valencià a Elx. Assistiren representants de diversos partits polític: Miquel Ors, (regidor del PSPV). Mireia Mollà (Compromís). Juan Cano (EU). Joan Tomàs (ERPV).

 

El Correllengua 2013 va finalitzar a les comarques de Castelló amb el lliurament dels premis Betxinencs de l'Any

Els premis van ser atorgats al funcionari municipal Ximo Gumbau i a la Penya Valencianista de la localitat

El Correllengua 2013 a les comarques de Castelló va acabar el dia 11, a Betxí, després de recórrer nombroses escoles i localitats de les nostres comarques.
Betxí, a les 18 hores va tenir lloc activitats i tallers infantils, i les 20 hores va eixir la cercavila des de les antigues escoles. Acompanyaven la Flama la colla de Dolçainers i Tabaleters de Betxí, l'alcalde, Alfred Remolar, acompanyat de diferents membres de l'equip de govern, i un nombrós públic, tant infantil com adult.
En arribar a la plaça Major, va ser un dels guardonats, Ximo Gumbau, qui va llegir el Manifest del Correllengua. El grup de danses Les Passeres va baller el Ball del Barril, i la Colla de Dolçainers va interpretar la Muixeranga.
Més informació

 

Bicillengua al Camp de Túria

El passat dissabte 5 d'octubre una seixantena de persones es varen aplegar al Pouet de Benissanó amb la Flama de la Llengua. Hi va haver lectures d'Estellés, Espriu i del manifest del Correllengua per celebrar al Camp de Túria el Bicillengua. Des de Bétera, Benaguasil, l'Eliana, la Pobla de Vallbona i Llíria eixiren  amb les bicicletes cap a Benissanó, per a esmorzar i celebrar  l'acte. Tampoc no va faltar el suport a la lluita dels docents a les Illes Balears.

 
 

Correllengua a Crevillent amb Dani Miquel

El Casal Jaume I de Crevillent-Acció Cultural del País Valencià ha organitzat per al proper dissabte 19 d’octubre, a les 6 de la vesprada i en la Casa de Cultura de Crevillent, l’actuació “Musiqueries” de Dani Miquel, el Cantacançons, un espectacle de música, contes i animació on s’apleguen trradició i modernitat i que de ben segur serà el goig dels més menuts i també dels adults. Aquest actuació s’emmarca dins dels actes organtizats amb motiu del Correllengua 2013 que anualment organitza la nostra entitat.
Més informació

Podeu descarregar-vos el tot el material del
Correllengua des d'aquest enllaç

 

Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme

 

Adhesions al Manifest per la dignitat democràtica

Darrerament s’està incrementant el nombre i la gravetat dels greus atacs verbals, de caràcter agressiu, vexatori i ofensiu, contra ciutadanes i ciutadans de Catalunya, contra el poble català, contra entitats catalanes i contra els nostres dirigents polítics. Se’ns acusa de ser racistes, feixistes i fins i tot nazis i hitlerians, pel fet d’aspirar a la sobirania de la nostra nació. 

La inhibició de la policia, del ministeri fiscal i de les administracions públiques, afavoreix l’augment d’aquestes acusacions i declaracions, i fomenta el discurs de l’odi, la xenofòbia i la confrontació entre els pobles.

Més informació i adhesions a: www.manifestdignitat.cat

Dret a decidir: el procés sobiranista a Catalunya

 
 

Conferència de Josep Rull

Divendres 18 d'octubre a les 19.00 hores a la Sala d'actes de l'Octubre CCC

Conferència a càrrec de Josep Rull, secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya i secretari tercer del Parlament de Catalunya.
Presenten:
Nathalie Torres, presidenta de l'ACV Tirant lo Blanc
Joan F. Mira, president d'Acció Cultural del País Valencià
Organitzat per l'ACV Tirant lo Blanc amb la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià i la Fundació Nexe. Més informació

Estellés: De mà en mà

 

Presentació a València de l'espectacle "Estellés: De mà en mà"
Amb Borja Penalba i Francesc Anyó

Dijous 24 d'octubre a les 21.00 hores al Teatre Micalet
(Carrer Guillem de Castro 73 de València)

"Estellés: De mà en mà" és un espectacle erotico-festiu durant el qual Francesc Anyó i Borja Penalba perpetren, diuen, riuen, canten, ploren i mengen Estellés. I sí. De follar o de morir també en poden parlar. Amb la veu de Francesc Anyó i la música de Borja Penalba, Estellés: De mà en mà recrea l’imaginari vital d’Estellés. Amb una senzilla posada en escena, els intèrprets de veu i música, fan arribar a l’espectador l’essència dels poemes d’Estellés.

Entrada: 8€ anticipada - 10€ en taquilla. Venda d’entrades on-line

Espot d'"Estellés: De mà en mà"

Col·labora: Acció Cultural del País Valencià

Acció Cultural Comarques

 

Éxit de públic en la presentació de 'Llindar de la terra de dracs'

El passat dijous dia 10 d'octubre una seixantena de persones van omplir el Saló d'Actes de La Casa de la Cultura de Carlet en l'acte de presentació del llibre de poemes Llindar de la terra de dracs d'Àngel Martínez.

Després de la presentació tècnica d'Anna Devís (directora del departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València) Xavier Hervàs, professor de llengua i literatura, Lola Moltó, actriu i Diego Braguinsky, actor i guionista, han llegit poemes Bernat Nogués, president de l'Associació Cultural “El trencall” i membre de la junta del Bloc de Progrés Jaume I de Carlet.

 

Inauguració de 'Versos en blanc i negre' a Alcoi

Divendres 18 d'octubre a les 20.00h. al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.
Inauguració de l'exposició 'Versos en blanc i negre' de Marc Bou Ferris

Debat sobre 'Camps electromagnètics i els perills sobre la salut' a Ontinyent

Divendres 18 d’octubre a les 20h al Centre Cívic del Llombo (Ontinyent).
Debat amb Raúl de la Rosa, expert en geobiologia i salut de l'hàbitat.
Organitza: Ecoxarxa Sèquia MareCol·labora: Casal Jaume I de la Vall d’Albaida

Exposició 'Paisatges de la ment' a Alcoi

Octubre i novembre al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.
Exposició 'Paisatges de la ment' de Wences Rambla.

Trobada al Coll de Manrella

Diumenge 20 d'octubre. Organitzat pel Casal Jaume I de Perpinyà. Sortida de Les Illes al Coll de la Manrella, per participar a la XXV edició de la Trobada que cada any s'hi celebra, en memòria del President Companys i dels milers de catalans que el 1939 marxaren del Principat de Catalunya per aquest coll. Sortida a les 8 del matí de l'aparcament del Super U del Mitjà Vernet.
Per a informació: Mado 0614483024

Debat 'I després de la Via Catalana, què?' a Vila-real

Dimecres 23 d’octubre a les 19:30h. al Casal d'ACPV de Vila-real.
Debat sobre les perspectives polítiques a Catalunya i les seues repercusions al País Valencià.
Per complementar aquest debat, des de divendres 18 a dilluns 28 restarà oberta l’exposició de fotografies d’Adrian Nita “La Cadena Humana del País Valencià”, amb fotografies de l’acte de Vinaròs l’11 de Setembre. L’horari de visita serà de les 18 a les 21 hores.


Presentació de 'Cròniques des de l'infern' i 'La profecia del llorer' a Ontinyent

Divendres 25 d’octubre a les 20h al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida.
Presentació del llibre 'Cròniques des de l'infern i la profecia del llorer', de Manel Alonso.
Presentació del llibre 'La profecia del llorer', d'Antoni Rovira.

Més informació

Club de Viatges d'Acció Cultural

 

Viatge recomanat

A la recerca dels darrers dies del General Basset Segòvia, la tomba de l’heroi

 

De l'1 al 3 de novembre Preu: 330 €

Era el general Joan Baptista Basset l’heroi del poble valencià. Per on anava era aclamat apoteòsicament com a líder i pare. El Mariscal Basset i Ramos fou el més destacat valencià de la causa austriacista durant la Guerra per la Successió. Fou un brillant militar professional; cursà estudis d’enginyeria militar i lluità al servei de l’exèrcit imperial d’Àustria. A l’esclat de la guerra per la successió a la corona hispànica fou iniciativa seva l’aixecament del Regne de València, posant-se al front dels maulets. Sense haver rebut ni tropes ni diners; els fons els obtingué empenyorant tots els seus bens. Més informació

Senyors de la Guerra (Aventures per la ciutat de València)

Dissabte 19 d’octubre. Preu: 13 euros

Més informació

Cabeçó d’Or i la Cova del Canelobre

Diumenge 20 d’octubre.
Preu: 20 € sense dinar, supl. dinar 17 €


Més informació

Caçadors de bolets al Penyagolosa

26 i 27 d'octubre.
Preu: 145 €


Més informació

Selva d’Irati: tots el colors de la tardor

31 d'octubre - 3 novembre.
Preu: 330 €
Inclou: recorregut en bus, hotel ***, mitja pensió.


Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda de l'Octubre CCC del mes d'octubre


Descarrega't l'Agenda en PDF

Presentació del llibre 'Virginia Woolf i el Grup de Bloomsbury', de Marta Pessarrodona

Dimecres 23 d'octubre a les 19h. a la Llibreria 3i4.
Comptarem amb la presència de l'autora i de Josep Ballester.
Més informació

'Mà morta truca a la porta', de Ramon Costafreda

Dimecres 23 d'octubre a les 19h. a la Sala d'actes.
Barcelona Escenari 2013
Projecció presentada pel director.
Set històries d’amor, mort i sexe, mostrades amb ironia, sarcasme i humor negre. Secrets i emocions d’uns personatges quotidians, que s’entrecreuen entre si per diversos indrets de Barcelona.
Més informació

 

Dones a l'Octubre

 

Taller permanent de teatre adreçat a dones

Improvisacions, jocs de grup, exercicis de confiança, anàlisi d´escenes i posada en escena de xicotetes peces teatrals.
Al final del taller es farà una mostra oberta al públic del treball realitzat a l´auditori de l´OCCC.
Més informació

Col·labora en les campanyes de micromecenatge

 

La continuació de Maduresa

Un projecte de David Oliver Borràs. El 2008 vaig presentar Maduresa al Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, no vaig guanyar però la vaig autoeditar. El relatiu èxit de públic i els comentaris de lectores i lectors animant-me a continuar han cristal·litzat en Maduresa II, que en breu veurà la llum.

.Més informació i donacions

Activitats per a centres educatius 2013/2014

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al Teatre Talia

 

Descompte del 20% en l'entrada

Dos matrimonis civilitzats es troben per resoldre un incident protagonitzat pels seus fills: una baralla en un parc. Res que no es puga solucionar si uns adults ponderats i reflexius no es transformen en autèntics salvatges. Este és l’argument de la comèdia Un déu salvatge, de Yasmina Reza. Dirigida per Carles Sanjaime i protagonitzada per Pilar Almeria, Empar Canet, Jaime Linares i Pep Ricart.
Més informació

Presentant el flyer adjunt a taquilla podreu beneficiar-vos d’un descompte del 20% sobre el preu general,  vàlid per totes les funcions (excepte les funcions de les 17:00h, que ja tenen un preu especial de 10 euros). FLYER DESCOMPTE