Facebook icon Twitter icon

Notícies d'Acció Cultural

 

La Plaça del Llibre i la Setmana dels Escriptors a les Llibreries, una iniciativa per la cultura i el llibre

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’Associació d’Editors del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i el Gremi de Llibrers de València s’han unit per dissenyar i impulsar una iniciativa conjunta per promoure la nostra cultura i el foment de la lectura: la Plaça del Llibre i la Setmana dels Escriptors a les Llibreries.
Més informació

 

Mira presenta el seu darrer llibre en un saló d’actes ple de gom a gom

Joan F. Mira, escriptor i president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), va presentar ahir a València el seu darrer llibre, “El tramvia groc”. L’acte va comptar amb les paraules introductòries de Ramon Lapiedra, professor de física teòrica i exrector de la Universitat de València.
Més informació

 

Un centenar de persones omplen el saló d’actes de l’Octubre per participar en l’acte sobre la diabetis

Joan Guinovart, de l’Institut de Recerca Biomèdica de València, va ser el ponent de la conferència “Comprendre la diabetis” que va tenir lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València el passat dijous 24 d’octubre. L’acte va aixecar una expectativa molt notable, de manera que la conferència es va haver de traslladar al saló d’actes, que va veure plenes les seues més de cent cadires. La conferència va donar posteriorment peu a un col·loqui molt participatiu.
Més informació

Joves d'Acció

 

Kaoba guanya la final de l’Amplificat

Dissabte passat va tindre lloc a Elx, per primera vegada, la cinquena edició del concurs de música adreçat a joves grups que canten en català, tradicionalment organitzat per Joves d’Acció (les joventuts d’Acció Cultural del País Valencià) i que enguany comptava amb la col·laboració de la Plataforma per l’Ús del Valencià a Elx, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament i la Universitat Miguel Hernández. 
Més informació

Col·labora en la campanya de micromecenatge d'Escola Valenciana

 
 

Fes Escola Valenciana

S’acompleixen 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i estem patint atacs directes als nostres drets lingüístics. Davant la marginació de l’ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat. Davant la manca d’oferta educativa en la nostra llengua. Davant un Decret de plurilingüisme sense recursos. Davant la imposició de lleis pròpies de l’era predemocràtica com la LOMCE: et fem una crida.
Una crida econòmica que ens permeta continuar treballant per la normalització lingüística. Una crida per assegurar la dignitat que li pertoca al nostre tret d’identitat més important. Una crida per aconseguir que la nostra riquesa lingüística siga compartida per totes i tots.
Volem sumar la voluntat de milers de persones que defenen el dret bàsic de l’educació en la nostra llengua. Volem que es visualitze l’estima per la nostra llengua. Volem que el vaixell del valencià continue navegant.

Més informació i donacions

Suport a l'Editorial Moll

 

Carta del president d'Obra Cultural Balear en suport a l'Editorial Moll

Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear (OCB) -que junt amb Acció Cultural del País Valencià i Omnium Cultural formem la Federació Llull- ens ha fet arribar la carta adjunta amb la petició que la donem a conèixer a les persones que formen part d'ACPV.

L'Editorial Moll, fundada l'any 1934 per Francesc de B. Moll Casasnovas (1903-1991), impulsor de l'Obra Cultural Balear, passa per un moment crític que, si no se supera de manera urgent, la pot abocar a la desaparició.
Cal recordar que aquesta empresa es va constituir com a continuació dels treballs engegats l'any 1896 per mossèn Antoni M. Alcover Sureda...
Text complet de la carta

Acció Cultural Comarques

 

X Premis Joan Baptista Basset i Distinció Empar Granell 2013

Dimecres 30 d’octubre, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV va fer públics els noms de les persones guardonades amb els Premis J.B. Basset

Ara fa deu anys que aquests Premis J.B. Basset van cobrar vida per tal de respondre a una realitat social i cultural que ens empentava a reconèixer la tasca de moltes persones i entitats de la comarca que treballaven per causes ben diverses vinculades sempre a la recuperació, promoció, difusió i defensa de les nostres senyes d’identitat com a valencians a la comarca i al País. Més informació

 

Commemoració del Tractat dels Pirineus

Actes centrals de la Diada:

Dijous 7 de novembre a les 19.00h a la Sala Aragó - Casa de la Vila Perpinyà. Reunió pública amb Carme Forcadell i Muriel Casals
Debat amb Carme Forcadell Presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Muriel Casals Presidenta d'Òmnium Cultural i Miquel Arnaudies President de la Federació.

Dissabte 9 de novembre: Correllengua i commemoració del Tractat dels Pirineus.
Programa:
16h concentració al peu del Castellet.
16.30h construcció de la Via del Nord.
16.59h encerclem les institucions.
17.30h nova concentració al peu del Castellet. Parlaments
18.30h encesa de l'estelada d'espelmes
19.30h marxa de torxes
20.30h concerts a la Casa Musical
Més informació

 

Debat 'I després de la Via Catalana, què?' a Castelló

Dijous 31 d'octubre, a les 19:30 al Casal d'ACPV a Castelló, debat obert "I després de la Via Catalana, què?", en el qual s'anlitzarà la situació de Catalunya després de l'11 de Setembre, les seues perspectives futures, i la repercusió que aquests fets tindran sobre el País Valencià.
Els dies 29, 30 i 31 estarà oberta l'exposició de fotografies d' Adrian Nita "La Cadena Humana del Pais Valencià", de 10 a 14 hores, i per les vesprades de 17 a 21.

Excursió a la Torre de Mir (Prats de Molló)

Diumenge 3 de novembreDesnivell : 550 m.
Sortida des de Perpinyà a les 8 del matí, a l'aparcament del Super U del Mitjà Vernet

Contacte - Mado  0614483024

Les exposicions 'Paisatges de la ment' i 'Versos en blanc i negre' a Alcoi

Octubre i novembre al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.
Exposició 'Paisatges de la ment' de Wences Rambla.
Exposició 'Versos en blanc i negre' de Marc Bou Ferris

Club de Viatges d'Acció Cultural

 

Nus, descalços i sense roba, sense capell (Aventures per la ciutat de València)

Dissabte 9 de novembre.
Preu: 13 euros


Més informació

El Puig Campana

Diumenge 24 de novembre.
Preu: 20 euros sense dinar, suplement dinar 17 euros.


Més informació

Barcelona: deixar-se seduir per l’edifici modern més original del món. Del gòtic a la Sagrada Família

Del 5 al 8 de desembre Preu: 280 euros.

Més informació

Viena. Concert de Cap D’any a la Ciutat de la Música

Del 28 de desembre al 2 de gener.
Preu: 995 Euros + 100 de taxes d’aeroport.
Inclou entrada al Concert de Cap D’any al Hoffburg (Palau Imperial d’hivern)


Més informació

 

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Mostra Viva

Del 31 d’octubre al 3 de novembre
Mostra Viva / Cinema del Mediterrani és una iniciativa que pretén recuperar l’esperit fundacional del festival de cine (eliminat per l’Ajuntament de València el 2011) i també el de la Trobada de Música del Mediterrani i l’Encontre d’Escriptors.  
Més informació

'La ciutat cremada', d'Antoni Ribas

Dimecres 6 de novembre a les 19h. a la Sala d'actes.
Barcelona Escenari 2013
Presentada i comentada per Josep M. Forn (coproductor) 
El film arrenca l'any 1899, amb la derrota del bàndol espanyol a la guerra d'Independència cubana, i evoca deu anys d'història catalana, fins a la Setmana Tràgica del 1909.. 
Més informació

Jornades sobre revitalització urbana: Fent Ciutat

Dimecres 6 de novembre a les 18.30h. a l'Aula 1.
Jornades sobre revitalització urbana: Fent Ciutat
Presentació a càrrec de Fent Estudi, col·lectiu de treball i investigació en urbanisme, arquitectura i sociologia.
19.00h. Transformacions urbanes per a una ciutat humana 
Per Bruno Sauer, arquitecte i soci fundador de Bipolaire Arquitectes, professor a la Universitat Europea de València i fundador del grup Climate Symbiosis. . 
Més informació

Taller permanent de teatre adreçat a dones

Improvisacions, jocs de grup, exercicis de confiança, anàlisi d´escenes i posada en escena de xicotetes peces teatrals.
Al final del taller es farà una mostra oberta al públic del treball realitzat a l´auditori de l´OCCC. Més informació

Activitats per a centres educatius 2013/2014

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV en les entrades als espectacles de Lluerna Teatre

Acció Cultural del País Valencià ha signat recentment un conveni amb Lluerna Teatre pel qual, els seus socis i sòcies -caldrà acreditació mitjançant carnet i i inclou el soci o sòcia i un infant- gaudiran d'un descompte d'un euro sobre el preu de l'entrada als espectacles - 6€ adults i 4€ xiquetes i xiquets- representats al Teatre Lluerna. Aquest teatre, situat al barri de Benimaclet, té una programació que des d'Acció Cultural recomanem encaridament i consta tant de representacions per a adults (divendres a les 21 h. i dissabte a les 18 h.) com d'espectacles infantils (diumenge a les 12 h. i a les 18 hores).

Lili. Titelles per adults.
Divendres 1 de novembre 21.00h. Preu: 7€ 

Lili és un espectacle de titelles i objectes de poesia i humor on el fil conductor és l’ofici de titellaire i quina mena d’impuls aboca a una persona, aparentment normal, a dedicar-se a aquest ofici alhora vulgar i misteriós.

P.C. (Personal Computer)
Dissabte 2 de novembre 18.00h. Preu: 5€ xiquets/ /€ adults
Diumenge 3 de novembre 12.00h. i 18.00h. Preu: 5€ xiquets/ /€ adults

A Martí allò que més li agrada és jugar amb el seu ordinador, però un bon dia se n’adona que el cristall de la pantalla ha desaparegut, encuriosit, fica primer una mà, després el cap... i cau dins de L’aparell!!
Una vegada dins coneix els personatges que hi viuen i que fan funcionar el PC i que es troben amenaçats per un virus. Martí haurà d’enfrontar-se a la gran amenaça que a poc a poc va destruint el seu ordinador; sort que compta amb l’ajuda del seus nous amics. Però la victòria no és el final, Martí haurà de resoldre un enigma: el del retorn a la vida real... 

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.lluernateatre.com

 

2 entrades al 25% per als socis d'ACPV en l'obra 'Fent Cua' del Teatre Micalet

Fent Cua, un dels èxits de la temporada passada de la companyia Chicharras, torna per última vegada al Teatre Micalet !!
L'espectacle dirigit per Pep Ricart ens presenta un  muntatge carregat d'humor sobre els mètodes per arribar a ser el primer en la vida. Fent Cua està interpretat per Cristina Fernández, María Maroto, Manolo Maestro i Mireia Pérez.
Més informació

Funcions dimecres,dijous i divendres a les 20.30h, dissabte a les 19h i diumenge a les 20h. 2 entrades a 13,50€ a la taquilla del teatre enlloc de 18 €. Teatre Micalet, c/ Mestre Palau, 3. Més informació al 96/39214 82