Facebook icon Twitter icon

Notícies d'Acció Cultural

 

Acció Cultural reuneix institucions i representants de l’Ajuntament de València per homenatjar Teodor Llorente

L’entitat gestiona la recuperació dels originals de les “cartes llevantines” i demana que l’Ajuntament de València nomene Llorente “fill predilecte”

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha organitzat avui un acte molt especial, ja que a la seua convocatòria s’han aplegat institucions i els grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de València per reconèixer l’obra i la figura de Teodor Llorente i la tasca del seu besnet Juan Teodoro Corbín. L’únic punt negatiu ha estat l’absència del grup municipal del PP, tot i haver estat convidat. Més informació

 

Acció Cultural amb Canal 9

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va adherir a la convocatòria de manifestació del passat dissabte 9 de novembre a València, Castelló i Alacant convocada pel Comité d’Empresa de RTVV contra la decisió del president Fabra de tancar Canal 9. La nostra entitat, que sempre ha defensat “una RTVV pública, de qualitat i en valencià”, va participar en les manifestacions perquè cal un televisió valenciana que potencia la llengua i la cultura, perquè cal mitjans públics de qualitat i perquè no es pot construir l’autogovern sense una ràdio i una televisió pròpies, a més d’expressar la nostra solidaritat amb els treballadors afectats pel tancament.
Més informació

 

30 anys de la LUEV: ensenyament i país en l'Any Estellés i Espriu

El pròxim dimarts 19 de novembre a les 19 hores a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) farà un acte de commemoració dels 30 anys de la LUEV on estarà inclòs un homenatge a Estellés i a Espriu. Aquest acte l'organitza la Secció d'Ensenyament d'ACPV. L'acte tindrà el següent programa:

Presentació del Manifest de la Secció d’Ensenyament d’ACPV en el 30è aniversari de la Llei d’ús i ensenyament del valencià a càrrec de Toni Torreño 

Presentació del material didàctic de l’Any Estellés i Espriu a càrrec de Tomàs Llopis 

Conferència "Itineraris de lectura d'Estellés" a càrrec d’Antoni Espí 

Més informació

 

Impulsem l'escola catalana

 

A l'escola catalana no se li acaben les idees. Però sí els recursos

La Fundació Lluís Carulla ha iniciat una campanya de comunicació per impulsar els Premis Baldiri Reixac a través del micromecenatge, per poder garantir la continuïtat d'uns premis que, des de fa 35 anys, han beneficiat a més de 3.000 escoles, alumnes i formadors  i que volen seguir dotant de recursos econòmics els millors projectes pedagògics orientats a la millora qualitativa de la nostra escola.  

Amb aquesta voluntat de col·laboració, us demanen que ens ajudeu a difondre a través dels vostres canals de comunicació disponibles alguns dels nostres materials de la campanya: pdf digital, vídeo i link del microsite www.impulsemelsbaldiri.cat.

Suport a l'Editorial Moll

 

Carta del president d'Obra Cultural Balear en suport a l'Editorial Moll

Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear (OCB) -que junt amb Acció Cultural del País Valencià i Omnium Cultural formem la Federació Llull- ens ha fet arribar la carta adjunta amb la petició que la donem a conèixer a les persones que formen part d'ACPV.

L'Editorial Moll, fundada l'any 1934 per Francesc de B. Moll Casasnovas (1903-1991), impulsor de l'Obra Cultural Balear, passa per un moment crític que, si no se supera de manera urgent, la pot abocar a la desaparició.
Cal recordar que aquesta empresa es va constituir com a continuació dels treballs engegats l'any 1896 per mossèn Antoni M. Alcover Sureda...
Text complet de la carta

Acció Cultural Comarques

 

X Premis Joan Baptista Basset i Distinció Empar Granell 2013

Ara fa deu anys que aquests Premis J.B. Basset van cobrar vida per tal de respondre a una realitat social i cultural que ens empentava a reconèixer la tasca de moltes persones i entitats de la comarca que treballaven per causes ben diverses vinculades sempre a la recuperació, promoció, difusió i defensa de les nostres senyes d’identitat com a valencians a la comarca i al País. Més informació

La gala-sopar dels X Premis Joan Baptista Basset i Distinció Empar Granell 2013 tindrà lloc el proper divendres 15 de novembre a les 21:30h al Restaurant Javi (Avinguda de València, 3. El Palomar), el menú ha estat pensat per Casimir Romero, un dels premiats d’enguany, en col·laboració amb el restaurant un menú amb productes de la terra i s’ha ofert a participar-hi en l’elaboració.

Entrevistes als guardonats d'enguany

 

Exposició 'R eco pila' de Lluís Beltran a Llíria

Divendres 15 de novembre a les 19:30h al Casal d'ACPV del Camp de Túria inauguració de l'exposició dedicada a les pintures, escultures i fotografies de Lluís Beltran. Comptarem amb la presència de l'artista i després, com sempre,  farem sopar enfaixat. L'esposició romadrà al Casal fins el dia 3 de Desembre

'Warcelona' a Perpinyà

Divendres 15 de novembre a les 18.30h al Casal de Perpinyà. Presentació del llibre i inauguració de l'exposició Warcelona , una història de violència
El fotoperiodista Jordi Borràs ens mostra totes les facetes de la violència amb connotacions sociopolítiques que li ha estat possible fotografiar.
Més informació

Concentració contra el tancament de la RTVV a Elx

Dissabte 16 de novembre a les 12.00h. a la plaça de Baix (a l'Ajuntament d'Elx) per manifestar-hi el rebuig a la mesura presa pel govern de Fabra.

 

Sessió oberta amb Lluís-Anton Baulenas a Elx

Dimarts 19 de novembre a les 20.15 h. al Casal d'ACPV d'Elx, el Club de Lectura del Casal Jaume I d'Elx, celebrarà una sessió oberta a tots els membres, simpatitzants i públic en general. En aquesta ocasió ens ocuparem de la novel·la La felicitat (2000) i rebrem la visita del seu autor, Lluís-Anton Baulenas, que participarà activament en la sessió i contestarà les preguntes dels assistents i signarà els seus llibres.

Projecció de 'Fènix 11.23' a Pedreguer

Dijous 21 de novembre a les 20:00h al Casal Jaume I de Pedreguer, projecció de Fènix 11.23.

Presentació de 'Bunyol sense forat' a Pedreguer

Divendres 22 de novembre a les 20:00h al Casal Jaume I de Pedreguer, presentació del llibre 'Bunyol sense forat' d'Andreu Mut.

VIII Jornades Carcaixent i República

Divendres 22 de novembre a les 20.00h. Presentació del llibre 'Dones d'aigua, hòmens de fang' a càrrec del seu autor Toni Cucarella.

Dissabte 30 de novembre. Projecció del documental 'Las maestras de la República' de Pilar Pérez Solano.

Les activitats es realitzaran al Casal d'ACPV de Carcaixent.
Més informació

 

Cercle de dones. Taller de mandales a Ontinyent

Dissabte 23 de novembre a les 10.00h, al Casal d'ACPV de la Vall d'Albaida.Amb la saviesa mil·lenària dels mandales podràs despertar la creativitat, integrar els hemisferis cerebrals, desenvolupar la intuïció i reconéixer i controlar les teues emocions. El taller l’impartirà Maria Soler. Cal reservar plaça als telèfons 962383751 – 664681591 o a valldalbaida@acpv.cat
El preu del taller de dues hores és de 15 euros.


Homenatge a Lluís Alpera a l'Alcúdia

Divendres 29 de novembre a les 21.30h. en la Sala Segle XXI, situada en la carretera l'Alcúdia-Carlet.
El Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia ha organitzat la TAULA DE LES LLETRES I DELS MENJARS per agermanar la literatura dels valencians actuals i la cuina. Es tracta d’asseure al voltant d’una taula lletres i menjars, escriptura i cuina, i tot això a través del plaer de la llengua i el de la gola.

Estellés: De mà en mà a Alzira

Dissabte 14 de desembre a les 23:00h a la Sala Simbiosi d'Alzira.

Club de Viatges d'Acció Cultural

 

Barcelona: deixar-se seduir per l’edifici modern més original del món. Del gòtic a la Sagrada Família

Del 5 al 8 de desembre Preu: 280 euros.

Més informació

Viena. Concert de Cap D’any a la Ciutat de la Música

Del 28 de desembre al 2 de gener.
Preu: 995 Euros + 100 de taxes d’aeroport.
Inclou entrada al Concert de Cap D’any al Hoffburg (Palau Imperial d’hivern)


Més informació

 

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda de l'Octubre CCC del mes de novembre


Descarrega't l'Agenda en PDF

Dos pal sac

Dissabte 15 de novembre a les 19.30h. a la Sala d'actes.
Espectacle de Candinaxis de secà i de regadiu 
Per Llorenç Giménez i Vicent Cortés 
Entrada: 7 euros 
Més informació

'La viuda andaluza', de Francesc Betriu

Dimecres 20 de novembre a les 19.00h. a la Sala d'actes.
Barcelona Escenari 2013
Projecció presentada pel director 
Després d'un desengany amorós, una dona jove i atractiva decideix viure del seu èxit amb els homes, aprofitant les seues febleses, i marxa a la gran ciutat 
Més informació

Taller permanent de teatre adreçat a dones

Improvisacions, jocs de grup, exercicis de confiança, anàlisi d´escenes i posada en escena de xicotetes peces teatrals.
Al final del taller es farà una mostra oberta al públic del treball realitzat a l´auditori de l´OCCC. Més informació

Activitats per a centres educatius 2013/2014

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles de Lluerna Teatre

Lili Titelles per a adults Cia Lluerna Teatre
Divendres 15 de novembre 21.00h. Preu: 7€ 

Lili és un espectacle concebut per ser representat en tot tipus d’espais  on es puga fer fosc, des de cafès teatre fins al menjador d’una casa. És, doncs, un espectacle de petit format on el titellaire representarà una sèrie d’onze números amb titelles i objectes i entre número i número farà una petita presentació on es farà saber el “com” i “perquè”.

Tresor de contes amb El Gran Jordiet
Dissabte 16 de novembre 18.00h. Preu: 5€ xiquets/ 7€ adults
Diumenge 17 de novembre 12.00h. i 18.00h. Preu: 5€ xiquets/ 7€ adults

Riure's, emocionar-se, compartir, aprendre, espantar-se, cooperar, interactuar, comprendre, estimular, cantar, voler, pensar, somiar...La pastilleta capaç de fer tot açò i més es diu conte; el metge ja donarà la dosi adequada, segons l'edat i nombre de pacients...

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.lluernateatre.com

 

2 entrades al 25% per als socis d'ACPV en l'obra 'Údol' del Teatre Micalet

Promoció especial 2x1 dijous 14 de novembre nit de l'estrena

Del 14 al 17 de novembre
Údol de Q-Ars Teatre i Joan M. Segura
Text Marilia Samper
Direcció Joan M. Segura
Amb Mercè Anglès, Anna Güell, Miquel Barcelona i Pau Soler

Údol és un crit d’alerta, un viatge a través del procés de la creació artística. Això pretén ser una declaració d’amor a qualsevol expressió artística que, per breu que hagi estat el moment, ens ha sotragat l’ànima. Pina Baush,  Virginia Wolf , Anne Sexton, Adrienne Rich i un llarg etcètera.

Cada dia després de l'espectacle un dels següents artistes li llegirà un poema al seu públic. Dijous 14: Manuel Molins - Divendres 15: Pau Alabajos - Dissabte 16: Pilar Almeria - Diumenge 17: Joan Peris

Més informació

Funcions dijous i divendres a les 20.30h, dissabte a les 19h i diumenge a les 18h. Presenteu-vos a la taquilla del teatre com a socis d'Acció Cultural i us aplicaran el preu del 25% de descompte a dos entrades. No acumulable amb altres descomptes o promocions. Teatre Micalet, c/ Mestre Palau, 3. Més informació al 96/39214 82