Facebook icon Twitter icon

Notícies d'Acció Cultural

 

L’Audiència d’Alacant obliga al Jutjat d’Elx a admetre la denúncia contra un metge del Servei Públic de Salut que va negar l’atenció a un pacient per parlar valencià

L'Audiència d'Alacant considera que els fets poden incorrer en delicte de discriminació

Els serveis jurídics d’Acció Cultural del País Valencià, en representació de Jesús Alfonso i Prieto, veí de Crevillent, van presentar recurs d’apel·lació contra la interlocutòria d’arxiu de data 18/07/12 del Jutjat d’Instrucció núm. 5 d’Elx (el Baix Vinalopó), per la qual s’acordava arxivar la denúncia presentada contra el metge que es va negar a atendre el pacient per parlar valencià.

Els fets van ocórrer el 6 de gener de 2012 sobre les 15:45 hores, quan Jesús Alfonso i Prieto, un pacient que va acudir al servei d'urgències del Centre de Salut de Crevillent (el Baix Vinalopó), no va ser atés pel metge de guàrdia, per l’únic “motiu” de parlar en valencià. Més informació

 

Orxata, Atupa, Tashkenti i Assekes al concert del 25 d'Abril

S'ha presentat el cartell del tradicional concert del 25 d’Abril d’Acció Cultural del País Valencià. La novetat d’enguany és també l’organització del concert per part del BEA, l’associació universitària que així celebrarà els seus 30 anys de vida. La producció del concert serà a càrrec de Pro21cultural.
Com ve sent habitual es realitzarà després de la manifestació que recorre els carrers de València. La cita serà el 26 d’abril a les 20h a l’Auditori de Burjassot. Enguany actuaran els Orxata juntament amb Atupa i Tashkenti. També participan Assekes, guanyadors del “Dóna la nota“, el concurs de grups musicals de la UV que celebra el Bloc d’Estudiants Agermanats cada any. La primera fornada d’entrades seran a 7€ i ja estan a la venda a la web de Productesdelaterra.cat.
 Més informació

 

Festa de reobertura del Casal Jaume I-ACPV de la Vall d’Uixó

Dissabte 22 de febrer a les 19.30h al Casal de la Vall d'Uixó. (Carrer d'Almenara, 11)

-- 19.30h. Inauguració de dues exposicions de fotògrafs locals
-- 20.00h. Salutacions de Toni Gisbert (secretari d’ACPV) i de Miquel Andrés (de la Junta Gestora del Casal)
Actuació de la colla de dolçainers “La Barreja” amb cançons populars i cançons del "Tio Sabata" (dolçainers de la Vall)
-- 21.00h. Sopar popular
-- 22.00h. Actuació de Eléctric folk (amb Amb Javi Peñarroja, Albert Segarra i Mateu Aguilella)
-- 23.00h. Actuació de Pau Alabajos

 

El III Cicle de conferències sobre economia i societat s'acomiada el 4 de març amb Fran Ferri

   

L'última conferència del III Cicle de conferències sobre economia i societat, a càrrec de Fran Ferri, que estava prevista inicialment per al divendres 21 de febrer, es realitzarà finalment el dimarts 4 de març, a les 19.30 hores, a la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural de Vila-real.

 

Periodisme? Quin periodisme? Per a quan?

 

Tres jornades/tres qüestions/ tres debats

Tots els debats seran a les 19.00 hores, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Carrer Sant Ferran, 12. València)

Dimarts, 25 de febrer, La manipulació descarada. El cas de Canal 9. Com evitar-ho de cara al futur?

Hi intervindran: Salud Alcover; Periodista. Vicepresidenta del Comitè d’Empresa de Canal 9/RTVV, Ignacio Pastor; Ex-Vicepresident del Consell d´Administració de Canal 9/RTVV. President de l´Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), Sergi Pitarch; President de La Unió de Periodistes del País Valencià. Modera: Ignacio Blanco; Portaveu d’Esquerra Unida a les Corts Valencianes. 

Dimecres, 26 de febrer, “Telebasura” i violència de gènere. Del tarot al Sálvame.

Hi intervindran: Mª José Gámez Fuentes; Prof. Titular d’Universitat, Dep. de Ciències de la Comunicació, Universitat Jaume I, Clara Alonso Jiménez; Periodista i Agent d’Igualtat. Responsable de Comunicació Interna d’IU, Tere Mollà; Comunicadora i formadora de gènere, Agent d'Igualtat, Master d'igualtat i polítiques de gènere per la Universitat Juan Carlos I i Josep Ramon LLuch; Periodista. Conductor i participant en debats televisius. Modera: Glòria Marcos; Presidenta de la Fundació Institut d´Estudis Polítics. 

Dijous, 27 de febrer, Els/les periodistes que venen. Mercenaris o comunicadors. Té un termini laprofessió tal i com la coneixem?

Hi intervindran: Lorena Carrillo; Estudiant de 4art de Comunicació Audiovisual, Vicent Mifsud; Periodista. President del Comitè d’Empresa de Canal 9 /RTVV, Andreu Escrivà; Bloguer i activista a les xarxes socials i Joan Canela; Associació Média.cat. Observatori crític dels mitjans. Modera: Emilio Garrido. Periodista i documentalista.

 

VIII Jornades de Normalització lingüística de CCOO

 

Taula rodona: Mobilització social i defensa de la llengua

Dijous 27 febrer a les 19.00 h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània

Taula rodona: Mobilització social i defensa de la llengua

Modera: Isidre Crespo, professor i escriptor
ACPV: Toni Gisbert, secretari general
Escola Valenciana: Vicent Moreno, president
FE CCOO PV: Ferran Garcia, secretari política educativa i lingüística

 

Acció Cultural col·labora en el cicle 'Matisos' de música en valencià

 

El cicle vol donar a conéixer el treball dels nostres músics i servir d'alternativa cultural al públic universitari

Tots els concerts tindran lloc en dijous (excepte el darre concert, 20 de juny, que serà en divendres), a les 22.30h

La sala Matisse de València acollirà a partir de la primavera un nou cicle musical que pretén donar a conéixer el treball dels músics que canten en valencià.  

Sota el nom de 'Matisos', aquest cicle comptarà amb la participació de 15 grups valencians que actuaran repartits en 7 actuacions entre el 27 de març i el 20 de juny pròxims.

Entrades i abonament a la venda
Les entrades tindran un preu de 8 euros per al públic en general, 5 euros per als estudiants universitaris. Podran adquirir-se anticipadamet en www.agendapv.cat i l'Octubre CCC de València.

 

Acció Cultural Comarques

 

 

Catalunya Nord, la gran desconeguda al Casal de Vila-real

A partir del divendres 21 i fins dijous 20 de març, estarà oberta al Casal d’Acció Cultural de Vila-real, (Solades 10), l’exposició de postals de diferents poblacions del Rosselló, el Conflent i la Cerdanya.

L’exposició estarà oberta de dimarts a divendres, de les 18 a les 21 hores.

 

Cine-fòrum, exposicions i Vicent Flor presenta el seu darrer llibre a Alcoi

--Dijous 20 de febrer a les 20:00h al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.
Cine-fòrum "¡Viva Cuba! Una Cuba mai filmada".

--Dijous 27 de febrer a les 19:30h al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi, Inauguració de l'exposició de dibuix i pintura de José A. Hernández. L'exposició del pintor alcoià es podrà veure fins al 21 de març.

--Divendres 28 de febrer a les 19:00h al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi, Presentació del llibre 'Nació i identitats. Pensar el País Valencià' de Vicent Flor

Homenatge al Teatre del Raval i Pluja Teatre a Gandia

--Divendres 21 de febrer a les 19.30h.a la Fundació-Casal Jaume I de la Safor-Valldigna. Taula redona homenatge a la trajectòria del teatre del Raval a Gandia.
--Divendres 21 de febrer a les 20.30h.a la Fundació-Casal Jaume I de la Safor-Valldigna. Exposició fotogràfica 'Tancat per defunció', en homenatge a Pluja Teatre.

--Dissabte 22 de febrer a les 11.00h. Taller danses a la plaça Rei en Jaume, a càrrec de Rodaivolta danses.

 
 

Enric Sanç presenta el seu poemari i Trobada d'intercanvi de llavors a Llíria

-- Divendres 21 de febrer a les 20h al Casal del Camp de Túria presentació del poemari 'Les hores concèntriques', d'Enric Sanç. Presentació a carrec de Joan Castellano. En acabar farem sopar enfaixat, amb beguda i picadeta a 3€.

-- Dissabte 22 de febrer a partir de les 9.30h al Casal del Camp de Túria, Trobada d'intercanvi de llavors tradicionals organitzada per Llavors d'ací.

 

'La educación prohibida' a Carcaixent

Dissabte 22 de febrer a les 19:00h al Casal d'ACPV de Carcaixent (C/ Mestre Giner, 17). Projecció de la segona part del documental "La educación prohibida" i després obrirem un col·loqui dinamitzat per Eduard Hervàs, psicòleg i amic del Casal. Amb la col·laboració de la Coordinadora d'AMPES de Carcaixent. En acabar sopar de pa-i-porta, picadeta i beguda, per sols 3€.

Cursos de Danses Populars, Anglès, Pintura i Espart al Casal d'Elx

--Taller d'Espart
Dimarts de 20:00 fins 22:00
Preu: 21 € al mes +(5 € matrícula)
--Danses
Dimecres de 19:15 fins 20:30
Preu: 5 € al mes +(5 € matrícula)
--Anglès per adults
Dimecres de 19:45 fins 21:15
Preu: 35 € al mes +(5 € matrícula)
-- Pintura i dibuix
Dimecres de 17:30 fins 19:00
Preu: 25 € al mes +(5 € matrícula)
Més informació: elx@acpv.cat

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda de l'Octubre CCC del mes de febrer


Descarrega't l'Agenda en PDF

Del roig al blau, de Llorenç Soler

Dimecres 26 de febrer a les 19.00h, Sala d'actes

Producció valenciana
Del Roig al blau. La transició valenciana (2004) és un documental sobre la transició espanyola al País Valencià entre als anys 1975 i 1982, des de la mort de Francisco Franco fins a l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia.
Més informació

Escriptors al terrat. Ivan Carbonell i Lluís Miret

Dijous 27 de febrer a les 19.30h a la sala del terrat

Ivan Carbonell i Iglesias (València, 1979) és llicenciat en Filologia Catalana i llicenciat en Humanitats per la Universitat de València.
Lluís Miret Nascut a Gandia el 1973, és doctor en Economia per la UPV i treballa com a professor a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia i a la Universitat Politècnica de València.

Més informació

 

Activitats per a centres educatius 2013/2014

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles de Lluerna Teatre

Lili Titelles per a adults Cia Lluerna Teatre
Divendres 21 de febrer 20.00h. Preu: 7€

Lili és un espectacle concebut per ser representat en tot tipus d’espais  on es puga fer fosc, des de cafès teatre fins al menjador d’una casa. És, doncs, un espectacle de petit format on el titellaire representarà una sèrie d’onze números amb titelles i objectes i entre número i número farà una petita presentació on es farà saber el “com” i “perquè”.

Titelles i Marionetes Cia Lluerna Teatre
Dissabte 22 de febrer a les 18h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 23 de febrer a les 12h i a les 18h Xiquets 5€/Adults 7€

Un parell de titellaires, per mig de petites escenes teatrals amb titelles i objectes, ens conten d’una manera lúdica i divertida un poc de la seua història, d’on procedeix la paraula titella, quants tipus de titelles n’hi ha, com es poden moure, i unes quantes anècdotes al voltant del món dels titelles.

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com