Facebook icon Twitter icon

Per una Ràdio i TV en valencià: col·labora amb la ILP

 

Centenars de fedataris ja tenen les seues credencials per a recollir firmes per una RTV pública i en valencià

Prop de 200 persones van recollir el passat 30 d’abril a les Corts la seua credencial com a fedataris de la ILP per una ràdio i una televisió públiques i en valencià. S’uneixen així a aquells que ja havien pogut recollir-la prèviament. La campanya té vora 400 persones repartides per tot el territori valencià disposades a arreplegar signatures entre la ciutadania. Més informació

Ja es poden recollir plecs de signatures a l'Octubre CCC de València i a la xarxa de casals d'Acció Cultural.

Presentació de la ILP a Alacant

Dijous 15 de maig a les 11.00h a la Sala Miguel Hernández de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant. (Carrer Ramon y Cajal, 4)

Necessitem voluntàries i voluntaris
Si vols ser col·laborador o col·laboradora de la campanya, participar en ella com a voluntari o voluntària, anant a actes per recollir signatures, comptabilitzant signatures, etc.....escriu-nos al correu ltomas@acpv.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Informació per col·laborar en la recollida de signatures

Manual del fedatari - PDF

XVIa edició dels Premis Jaume I del Casal de Carlet

 

Sopar i lliurament dels premis que atorga el Casal de Carlet a entitats i persones que destaquen pel seu compromís cultural i social a la Ribera Alta

Dissabte 10 de maig a les 21.00 h, als Salons Siglo XXI carretera Carlet - L’Alcúdia

El premiats d'enguany són els següents:

Premi a la integració a la nostra cultura; Jonathan Grimes

Premi a la lluita pel medi mabient; Xúquer Viu

Premi la Vall dels Alcalans; Club de Galotxa de Montserrat

Premi a l'Acció Social; Plataforma d'Afectats per les Hipoteques - La Ribera

Premi a la defensa de la dignitat de les persones; Plataforma de la Ribera en Defensa de la Llei de Dependència i Autonomia Personal

Preu del sopar 25€. Reserves al telèfon 670 032 328

Torna la música de cambra a l'Octubre CCC

 

'Cicle Haydn. Els orígens' a càrrec del quartet de corda A Piacere

Dimarts 13 de maig a les 19.30 h, al hall de l'Octubre CCC de València

El Quartet A piacere tocarà obres de Joseph Haydn, Benjamin Britten i Manuel de Falla. 
Haydn: Els orígens 
El quartet de corda, gènere instrumental destacat en la història de la música, li deu molt a Joseph Haydn.En el nostre retorn a l'OCCC volem rellegir els orígens del quartet i retre homenatge al mestre Haydn.

Anna Requena i Patrícia Genís, violins; Miguel Falomir, viola i Yolanda Bueso, violoncel.

Programa de mà - PDF

Científics lletraferits. La ciència en els paisatges literaris

 

Fins a on estaries disposat a arribar per no envellir?

Dimecres 14 de maig a les 19.00 h, a l’Octubre CCC

Un diàleg sobre aquest i altres negocis de la medicina a càrrec d'Amàlia Lafuente, catedràtica de Farmacologia de la Universitat de Barcelona i escriptora, i Reis Juan, periodista

Tercera conferència del cicle Científics lletraferits. La ciència en els paisatges literaris que organitza l'Espai Ciència.
L'Espai Ciència està coordinat per Acció Cultural del País Valencià amb el suport de l'Institut d'Estudis Catalans, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, la Red de Unidades de Cultura Científica i el CSIC.

Programa del cicle Cientifics lletraferits

 

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
 
     

Nit de Sant Joan al Monestir de Montserrat - del 21 al 24 de juny. 280,00 €

Oportunitat única la nit de les meravelles de Sant Joan per descobrir un lloc màgic i l'espiritualitat d'occident. Una ocasió per estar en contacte amb la vida monàstica, el Monestir i la muntanya. Més informació


Navarra amb "botas y cuchara" - del 20 al 26 de juliol.
 625,00 €

Visitar Navarra gaudint dels seus principals al·licients: els seus paisatges i la seua gastronomia. Un recorregut assossegat i tranquil pels sabors i els paratges d'esta terra. Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 
 

Acció Cultural col·labora amb “Cabanyal Íntim”

 

El Festival Cabanyal Íntim és un festival urbà i independent centrat en el teatre íntim, pròxim i experimental

Us convidem a un programa de cultura fet des de i per al Cabanyal: teatre, poesia i música com a resposta a un ajuntament que no vol dialogar amb un barri que ha guanyat la batalla contra la destrucció i que ara treballa per aconseguir la rehabilitació. Perquè Acció Cultural també aposta per la cultura, el diàleg, la participació veïnal i ciutadana i un urbanisme humà i respectuós amb el patrimoni històric.

Més informació: cabanyalintim.com - Catàleg Cabanyal Íntim 2014

 

Acció Cultural col·labora en la Setmana per la llengua del BEA

 

La Setmana comptarà amb un concert amb Maria del Mar Bonet, Cesc Freixas i Andreu Valor

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) us convida a participar de la Setmana per la Llengua organitzada pel Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), organització amb la que la nostra entitat manté una trajectòria de creixent col·laboració i complicitat.
La Setmana tindrà lloc a la Universitat de València els propers dies 13 i 15 de maig de 2014, amb el següent programa:

- Dimarts 13 de maig a les 10.30 al Saló d’Actes Sanchís Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV amb la conferència i debat sobre "El Diccionari Normatiu Valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua" amb Jordi Colomina (Catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant i coordinador del DNV de l'AVL). 

- Dijous 15 de maig a les 10.30 a l’aula 206 ( antic ADR) de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV conferència sobre l’occità amb el títol: "La llengua occitana i la seva situació social" per Xavier Lamuela (professor de la Universitat de Girona). 

Dijous 15 de maig a les 18.30 a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la V Concert per la Llengua amb tres cantants dels tres territoris més importants del català. Amb les actuacions de: Maria del Mar Bonet ( Illes Balears), Cesc Freixas ( Principat de Catalunya) i Andreu Valor ( País Valencià)

El preu de les entrades serà de 4€ per als estudiants de la Universitat (es podran traure un màxim dues entrades per carnet universitari) i 8€ per al públic en general. Les entrades es vendra a partir del dilluns 12 als diferents llocs:
Campus de Blasco Ibañez: Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació just enfront dels ascensors de 11 del matí a 18 hores durant el dilluns, dimarts, dimecres i dijous de la setmana vinent. Telf de contacte: 666690092 (Jordi Caparrós).
Campus de Tarongers: Aulari Nord Accés Est al Despatx del BEA N07 de 10 a 16 durant el dilluns, dimarts, dimecres i dijous de la setmana vinent. Telf de contacte: 639408809 ( Rubén).
Campus de Burjassot: directament poseu-se en contacte amb Francesc al 629921955.

 

Acció Cultural Comarques

 

La mort de RTVV a La Vall d'Uixó

Divendres 9 de maig a les 19.30h al Casal d'ACPV de la Vall d'Uixó.

Hi intervindran els periodistes de C9: José Manuel Alcañiz, Teresa Violeta, Lola Oliver i Abel Campos.
Moderarà l'acte Nel·lo Navarro (Escriptor i ex treballador).

Inauguració de l'exposició El vol del gat, d'Antoni Miró a Pedreguer

Divendres 9 de maig a les 20h. al Casal de Pedreguer, inauguració de l'exposició El vol del gat, d'Antoni Miró, pintura i dansa entorn de la novel·la El vol del gat de l'escriptor, professor i exministre de cultura cubà, Abel Prieto. La ballarina alcoiana Sol Picó és la protagonista de les 27 obres. L'exposició estarà oberta del 7 al 31 de març.
Més informació

 

Carles Enguix presentarà 'L'Everest' a Llíria

Divendres 9 de maig a les 20.00h al Casal d'ACPV del Camp de Túria. Carles Enguix ens divertirà amb el seu xou presentant el seu darrer llibre L'EVEREST (Pop-esia de fugida).
En acabar, sopar enfaixat, amb beguda i picadeta per 3€.

 

Descobrim El mas Sopalmo, residència i taller d'Antoni Miró a la Vall d'Albaida

Dissabte 10 de maig a les 18.30h DESCOBRIREM el Mas de Sopalmo, la residència i lloc de treball de l'artista alcoià Antoni Miró. Un antic mas que ha anat recuperant des dels anys 70 fins convertir-ho en un autèntic museu on conserva una completa i variada mostra de la seua producció artística. 
L'activitat és gratuïta, però cal inscriure's prèviament als telèfons 962383751 o al 664681591, o via valldalbaida@acpv.cat
Més informació

Conferència Identitat, territori i model nacional al País Valencià a Ontinyent

Divendres 16 de maig a les 20h. al Casal de La Vall d'Albaida. Conferència amb Lluís Català, professor de sociologia a la Universitat d’Alacant. Presenta: Pau Caparrós, membre de la Junta Directiva d’ACPV.
Més informació

Ferran Garcia-Oliver presentarà 'La melodia del desig' a Benissa

Divendres 16 de maig 19.30h a la Seu Universitària de La Marina (Benissa, C/La Puríssima, 57-59) Presentació-Tertúlia literària de la novel·la La melodia del desig de Ferran Garcia-Oliver.

 

Excursió teatralitzada sobre el bandoler valencià Jaume el Barbut a la serra de Crevillent i Fondó de les Neus

Diumenge 18 de maig a les 10.00h eixida des del Fondó de les Neus (Bodegues Cerdà). Excursió teatralitzada sobre Jaume el Barbut per conèixer la vida d'aquest benèvol bandoler valencià, a través de les diferents representacions teatrals distribuïdes al llarg de les tres hores d'excursió. La representació teatral va a càrrec del grup "Iniciativa Malanga".
Inscripció prèvia de 5€ a Acpv-Casal Jaume I d'Elx al carrer Sant Jordi,2. Horari del Casal: de dilluns a divendres de 18:00 a 22:00 hores
elx@acpv.cat

 

La Vall d’Uixó, objectiu
militar

-- Divendres 23 de maig a les 19.30h. al Casal de la Vall d'Uixó. Conferència “Els bombardejos de la Legiò Còndor contra la Vall d’Uixó a la primavera de 1938” a càrrec de Nel·lo Navarro i inauguració de l’exposició “La Vall d’Uixó, objectiu militar”

-- Diumenge 25 de maig a les 11.00h “La ruta dels bombardejos”. Recorregut pel recinte urbà de la Vall per descobrir els efectes dels bombardejos que encara són visibles. Lloc d’eixida: Plaça de la Vilavella.
Més informació

 

Pep Gimeno 'Botifarra' a la Sala Simbiosi d'Alzira

Divendres 30 de maig a les 23.00h a la Sala Simbiosi d'Alzira. De banda a banda, concert amb Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani.
Venda anticipada: 10€ amb una consumició
Taquilla: 10€ sense consumició.

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda de l'Octubre CCC del mes de maig


Descarrega't l'Agenda en PDF

Escoltar... cine amb Joan Soler

Dijous 15 de maig a les 19.30h
a la Sala d'actes

Joan Soler ens ofereix en aquesta xarrada-concert, Escoltar Cine, el seu peculiar punt de vista (com a músic, musicòleg i aficionat) sobre la relació de la música amb la imatge.
Entrada: 6 euros
- Reserva d'entrades a través del correu joanjazzsol@gmail.com 
Més informació

Hugo Mas & Arthur Caravan

Divendres 16 de maig a les 20.00h
a la Sala d'actes

El nou disc d’Hugo Mas & Arthur Caravan pren el nom del precursor de la geofísica, Alfred Wegener, que va proposar, en 1912, la teoria de la deriva continental.
Entrada: 6 euros 
Organitza lacasacalba.org 
Reserves: escriviu a comandes@lacasacalba.org
Més informació

 

Activitats per a centres educatius 2013/2014

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

25% de descompte per als socis d'ACPV en les entrades de 'Un deu salvatge' al Teatre Micalet

Del 7 al 25 de maig podrem gaudir d'aquest muntatge al Teatre Micalet, serà l'última oportunitat per veure aquesta comèdia trepidant a la ciutat de València.
Dirigit per Carles Sanjaime amb Pilar Almeria, Pep Ricart, Empar Canet i Jaime Linares.
Un déu salvatge és una intel·ligent comèdia on els quatre actors interpreten a quatre adults ponderats i reflexius que, a poc a poc, van transformant-se en autèntics salvatges. Amb aquest senzill argument, Yasmina Reza compon una sàtira de la parella i de la relació amb els fills i dissecciona amb gran sentit de l’humor la societat contemporània, de vegades atrapada en un desig de correcció política.
Més informació

Si voleu beneficiar-vos de la promoció ho podeu fer reservant la vostra entrada enviant un correu electrònic a reserves@teatremicalet.org  amb el vostre nom i cognoms i dia de funció a la que assistireu (dijous 8 i divendres 9 de maig a les 20.30h, dissabte 10  a les 19h i diumenge 11 a les 20h).