Facebook icon Twitter icon

Per una Ràdio i TV en valencià: col·labora amb la ILP

 

Primera recollida massiva de plecs

Estem a punt de complir el primer mes de campanya de recollida de signatures. És moment de fer-ne un primer balanç. Us convoquem al següent acte:

Lloc: porta del Palau de la Generalitat, a la plaça de Manises de València.
Dia: divendres 23 de maig
Hora: 12.30h (després de la concentració dels divendres dels extreballadors d'RTVV) 

És important que des d'ara i fins aleshores guardeu els plecs i no ens els entregueu en eixe acte.  

Convocarem a la premsa i en les hores següents donarem la primera xifra oficial de firmes aconseguides. 

Us convidem a vindre a l'acte, però si no podeu, per favor, comenceu a tornar JA els plecs que tingueu firmats a l'Octubre CCC (carrer del Sant Ferran, 12 de València de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 16h a 21h) o bé a la persona o institució (partit polític, associació, etc) que us el va entregar en el seu dia. D'esta manera estaran comptabilitzats en la xifra que donem a la premsa. 

 

Es presenta a Alacant La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Ràdio i Televisió Públiques Valencianes

A l’acte han intervingut: Josep Mª Perea (presidente d’Iniciatives Ciutadanes d’Alacant i membre de la Comissió Promotora de la ILP), Josep Lluis Fitó ( secretari de la Comissió Promotora), Josep Manel Alcañiz (secretari del Comité d’Empresa de RTVV) i Toni Gisbert (secretari d’Acció Cultural del País Valencià).
Dijous 15 de maig, es va presentar a Alacant, a la Seu Universitària, la ILP Per una Ràdio i Televisió Públiques i en valencià. Els impulsors de la iniciativa han destacat que amb aquesta ILP el que pretenen és oferir un altaveu a eixa absoluta majoria de la societat valenciana que no entén ni comparteix el tancament de RTVV i que també valora molt negativament la gestió política i econòmica que ha produït aquest tancament. En aquest sentit els impulsors de la iniciativa volen canalitzar aquesta opinió molt majoritaria en la societat valenciana per tal de fer arribar a les Corts la demanda d’un nou servei de ràdio i televisió valencianes. Més informació

Ja es poden recollir plecs de signatures a l'Octubre CCC de València i a la xarxa de casals d'Acció Cultural.

Informació de la campanya: www.rtvenvalencia.org

Necessitem voluntàries i voluntaris
Si vols ser col·laborador o col·laboradora de la campanya, participar en ella com a voluntari o voluntària, anant a actes per recollir signatures, comptabilitzant signatures, etc.....escriu-nos al correu ltomas@acpv.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Informació per col·laborar en la recollida de signatures

Manual del fedatari - PDF

Colònies d'estiu 2014 al Mas de Noguera

 

Aprenem mentre gaudim. Del 6 al 12 de juliol

El Mas de Noguera és una iniciativa d'economia social, d'un grup de persones que
desitgen recuperar les activitats tradicionals alhora que busquem nous camins
pel desenvolupament de les zones rurals.

Preu: 300€ socis / 350€ no socis
Inclou: pensions completes, allotjament en dormitoris de 4 i 6 xiquets, activitats de medi ambient. (ratio 1 monitor/12 xiquets) i activitats de temps lliure (1/18), material de totes les activitats.
Edats: De 5 a 15 anys
Data límit d'inscripció:13 de juny

Per a més informació i per a reservar, telefoneu al 96 315 77 99 (Pregunteu per Pepa Alòs de dilluns a divendres de 9h a 14:00h) o envieu correu electrònic a pepa@octubre.cat

Més informació

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
 
     

Nit de Sant Joan al Monestir de Montserrat - del 21 al 24 de juny. 280,00 €

Oportunitat única la nit de les meravelles de Sant Joan per descobrir un lloc màgic i l'espiritualitat d'occident. Una ocasió per estar en contacte amb la vida monàstica, el Monestir i la muntanya. Més informació


Navarra amb "botas y cuchara" - del 20 al 26 de juliol.
 625,00 €

Visitar Navarra gaudint dels seus principals al·licients: els seus paisatges i la seua gastronomia. Un recorregut assossegat i tranquil pels sabors i els paratges d'esta terra. Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 

Acció Cultural col·labora amb “Cabanyal Íntim”

 

El Festival Cabanyal Íntim és un festival urbà i independent centrat en el teatre íntim, pròxim i experimental

Us convidem a un programa de cultura fet des de i per al Cabanyal: teatre, poesia i música com a resposta a un ajuntament que no vol dialogar amb un barri que ha guanyat la batalla contra la destrucció i que ara treballa per aconseguir la rehabilitació. Perquè Acció Cultural també aposta per la cultura, el diàleg, la participació veïnal i ciutadana i un urbanisme humà i respectuós amb el patrimoni històric.

Més informació: cabanyalintim.com - Catàleg Cabanyal Íntim 2014

 

XLVI Universitat Catalana d'Estiu

 

Convocatòries de beques per a estudiants de la XLVI UCE

Necessiteu crèdits de lliure elecció? Voleu aprofitar l'estiu per a seguir-vos formant i conèixer gent d'arreu dels Països Catalans? Doncs us poden interessar algunes de les convocatòries de beques per a l’UCE 2014.

Beques de l'Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per al finançament de l'estada a la Universitat Catalana d'Estiu de l'any 2014.

Com els dos darrers anys, la Direcció General d’Universitats de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement publicarà properament la convocatòria de 40 beques per a estudiants matriculats o prematriculats a universitats de la Xarxa Vives, d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys*, que es matriculin per a tota la XLVI edició de la Universitat Catalana d’Estiu.

Mes informació: www.uce.cat

 

Acció Cultural Comarques

 

Toni Gisbert destaca la necessitat d'un canvi al País Valencià durant els XVI Premis Jaume I de Carlet

La celebració dels XVI Premis Jaume I de Carlet, organitzats pel Casal d'ACPV de Carlet van estar marcats per la necessitat d'un canvi al País Valencià que pose fi a les actuals polítiques antivalencianes i antisocials, tal com va manifestar el secretari d'Acció Cultural, Toni Gisbert, davant  dels representants polítics de PSOE-PSPV, Compromís, Esquerra Unida i ERPV, entre els quals Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés. Durant tot l'acte,  conduït per la periodista Xelo Miralles, que va ser el primer rostre que mostrà Canal 9 als seus inicis i un autèntic símbol de la televisió recentment desapareguda, va planar el tancament de RTVV, i molts dels assistents tingueren l'oportunitat de firmar la ILP per una nova ràdio i televisió pública valenciana.

Premis marcats per la lluita social
Les entitats premiades en esta edició tenien un clar perfil de lluita social davant de la regressió clara que hi ha hagut en molts dels àmbits  durant els últims anys. D'una banda, Xúquer Viu -premi a la defensa del medi ambient-, que va alertar sobre el nou Pla Hidrològic del Xúquer, contra el qual està concentrant tots els esforços. De l'altra, la Plataforma dels Afectats per les Hipoteques - La Ribera -premi a l'acció social-, els representants de la qual van manifestar que continuaran en la lluita pel dret bàsic a una vivenda digna. La Plataforma de la Ribera en Defensa de la Llei de Dependència i l'Autonomia personal va rebre el premi a la defensa de la dignitat de les persones, mentre que el premi a la integració a la nostra cultura va recaure en l'irlandès resident a Carlet Jonathan Grimes, que va remarcar com de natural era per a ell parlar en valencià en un context com el de la Ribera. Per últim, el Club de Galotxa de Montserrat va rebre el premi Vall dels Alcalans per la seua promoció de l'esport nacional valencià.

L'acte, en el qual hi havia una bona representació de la vida social, cultural i política de Carlet i de la comarca, va comptar amb l'actuació musical del compositor i cantant valencià  Borja Penalva.

 

III Jornades de Cultura Popular d’Elx "Sarangollo"

16 de MAIG: JORNADA TEMÀTICA: EL CANT VERSAT. Casal Jaume I d’Elx

-- 20.00 - 22.00 h: Xarrades, col·loqui i mostra: 
Presentació del llibre "Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània", per Josep-Vicent Frechina 
"Els gèneres versats al sud del País Valencià", per Lluís-Xavier Flores i Abat 
Actuació de cant versat: Àngel Roca, Lluís "el Bessó", Javi de Requena i els músics de So d’Alacant.
-- 22.00 h: Sopar popular
-- 22.30 h: Música i ball en directe per So d’Alacant

17 de MAIG: TALLER PER A APRENDRE A JUGAR AL SARANGOLLO. 16“00 h. Centre Cultural Margalló.

18 de MAIG: III CAMPIONAT TORTUGA DE SARANGOLLO. 16“00 h. Centre Cultural Margalló.

Organitza: Grup Tortuga
Col·laboren: Casal Jaume I ACPV - Elx i Centre Sociocultural Margalló

 

Conferència Identitat, territori i model nacional al País Valencià a Ontinyent

Divendres 16 de maig a les 20h. al Casal de La Vall d'Albaida. Conferència amb Lluís Català, professor de sociologia a la Universitat d’Alacant. Presenta: Pau Caparrós, membre de la Junta Directiva d’ACPV.
Més informació

Ferran Garcia-Oliver presentarà 'La melodia del desig' a Benissa

Divendres 16 de maig 19.30h a la Seu Universitària de La Marina (Benissa, C/La Puríssima, 57-59) Presentació-Tertúlia literària de la novel·la La melodia del desig de Ferran Garcia-Oliver.

Excursió teatralitzada sobre el bandoler valencià Jaume el Barbut a la serra de Crevillent i Fondó de les Neus

Diumenge 18 de maig a les 10.00h eixida des del Fondó de les Neus (Bodegues Cerdà). Excursió teatralitzada sobre Jaume el Barbut per conèixer la vida d'aquest benèvol bandoler valencià, a través de les diferents representacions teatrals distribuïdes al llarg de les tres hores d'excursió. La representació teatral va a càrrec del grup "Iniciativa Malanga".
Inscripció prèvia de 5€ a Acpv-Casal Jaume I d'Elx al carrer Sant Jordi,2. Horari del Casal: de dilluns a divendres de 18:00 a 22:00 hores
elx@acpv.cat

 

La Vall d’Uixó, objectiu
militar

-- Divendres 23 de maig a les 19.30h. al Casal de la Vall d'Uixó. Conferència “Els bombardejos de la Legiò Còndor contra la Vall d’Uixó a la primavera de 1938” a càrrec de Nel·lo Navarro i inauguració de l’exposició “La Vall d’Uixó, objectiu militar”

-- Diumenge 25 de maig a les 11.00h “La ruta dels bombardejos”. Recorregut pel recinte urbà de la Vall per descobrir els efectes dels bombardejos que encara són visibles. Lloc d’eixida: Plaça de la Vilavella.
Més informació

Presentació del llibre 'Vertigen' d'Esperança Camps i Empar Marco a Alcoi

Dijous 29 de maig a les 19.30h al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi. Presentació del llibre 'Vertigen' d'Esperança Camps i Empar Marco. Presenta l'acte Amàlia Garrigós.

 

“El procés sobiranista català i el País Valencià: com ens pot afectar?” a Llíria

Divendres 30 de maig a les 19.30h al Casal d'ACPV del Camp de Túria. Debat obert sobre el procés sobiranista a Catalunya amb amb Vicent Flor, professor de la UV, membre de l’Associació Tirant lo Blanc i assagista; i Vicent Mauri portaveu d’Intersindical Valenciana. Modera: Joan Castellano, filòleg. poeta de la comarca i soci d'ACPV.

 

 

Bertomeu presenta
'A Casa Nostra'
a Alcoi

Divendres 30 de maig a les 20.00h al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi. Concert de Bertomeu presentant 'A Casa Nostra'. Entrada gratuïta

5é Cicle Tastant Tastant a Ontinyent

-- Divendres 30 de maig a les 20.00h al Casal de La Vall d'Albaida tast d'orxata de la mà de “Terra
i Xufa".
-- Divendres 6 de juny a les 20.00h al Casal de La Vall d'Albaida la Cooperativa d'oli d'Ontinyentens presentarà el seu oli ecològic verge extra.
-- Divendres 13 de juny a les 20.00h al Casal de La Vall d'Albaida. L'Heretat de Pere farà les delícies dels assistents amb els seus
formatges de llet de cabra artesans.
Més informació

Pep Gimeno 'Botifarra' a la Sala Simbiosi d'Alzira

Divendres 30 de maig a les 23.00h a la Sala Simbiosi d'Alzira. De banda a banda, concert amb Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani.
Venda anticipada: 10€ amb una consumició
Taquilla: 10€ sense consumició.

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda de l'Octubre CCC del mes de maig


Descarrega't l'Agenda en PDF

REC, de Jaume Balagueró i Paco Plaza

Dimecres 21 de maig a les 19.00h
a la Sala d'actes

Cicle Premis Turia 50 aniversari

Projecció presentada i comentada per Paco Plaza (per confirmar)  Premi Especial Turia 2008 
REC 
gira entorn d'una periodista de televisió, Àngela, i el seu càmera, Pablo, el qual mostra un torn de nit en un parc de bombers de Barcelona.
Més informació

Farts'14

Divendres 23 i dissabte 24 de maig a les 19.30h a la Sala d'actes

Farts’14. Performance i altres festivals és un esdeveniment d’art d’acció complex, major d’edat i amb vocació auto reflexiva, que actua sobre el seu medi des de la producció, la distribució, el registre i la formació. A més de performances en directe d’artistes consolidats inclou un taller intensiu de dotze hores amb el duo Los Torreznos.
Més informació

 

Activitats per a centres educatius 2013/2014

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles de Lluerna Teatre

Lili Titelles per a adults Cia Lluerna Teatre
Divendres 16 de maig 20.00h. Preu: 7€

Lili és un espectacle concebut per ser representat en tot tipus d’espais  on es puga fer fosc, des de cafès teatre fins al menjador d’una casa. Més informació

Titelles i Marionetes Cia Lluerna Teatre
Dissabte 17 de maig a les 18h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 18 de fmaig a les 12h i a les 18h Xiquets 5€/Adults 7€

Un parell de titellaires, per mig de petites escenes teatrals amb titelles i objectes, ens conten d’una manera lúdica i divertida un poc de la seua història. Més informació

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1 baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com

 

25% de descompte per als socis d'ACPV en les entrades de 'Un deu salvatge' al Teatre Micalet

Del 7 al 25 de maig podrem gaudir d'aquest muntatge al Teatre Micalet, serà l'última oportunitat per veure aquesta comèdia trepidant a la ciutat de València.
Dirigit per Carles Sanjaime amb Pilar Almeria, Pep Ricart, Empar Canet i Jaime Linares.
Un déu salvatge és una intel·ligent comèdia on els quatre actors interpreten a quatre adults ponderats i reflexius que, a poc a poc, van transformant-se en autèntics salvatges. Amb aquest senzill argument, Yasmina Reza compon una sàtira de la parella i de la relació amb els fills i dissecciona amb gran sentit de l’humor la societat contemporània, de vegades atrapada en un desig de correcció política.
Més informació

Si voleu beneficiar-vos de la promoció ho podeu fer reservant la vostra entrada enviant un correu electrònic a reserves@teatremicalet.org  amb el vostre nom i cognoms i dia de funció a la que assistireu (dimecres14, dijous 15, divendres 16 de maig a les 20.30h, dissabte 17  a les 19h i diumenge 18 a les 20h).