Facebook icon Twitter icon

Notícies d'ACPV

 

El president d’ACPV, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians

Joan F. Mira, escriptor de reconegut prestigi i president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), rebrà el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians atorgat per l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana) en la modalitat de narrativa per la seua darrera obra, “El tramvia groc”. Més informació

 

Acció Cultural denuncia l’acció autoritària, antivalenciana i malbaratadora de recursos de l’alcalde de Gandia

El fet que la retirada de l’escultura d’Antoni Miró s’haja dut a terme sense avís públic i amb presses evidencia el caràcter autoritari de la decisió
Més informació

 

Acció Cultural participa en la presentació de l’Anuari Mèdia.cat, Els silencis mediàtıcs de 2013

Dimecres 4 de juny a les 19h. a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, Toni Gisbert, secretari d'ACPV va participar en la presentació de l’Anuari Mèdia.cat per parlar dels silencis mediàtics de l'any 2013.

ACPV i les muixerangues pel dret a votar i per la llengua i la cultura

 

Diumenge 8 de juny, a les 11,30h, tots a Algemesí

El proper diumenge dia 8 de juny s’aixecaran diversos castells en capitals europees com a expressió de suport popular al dret dels catalans a vota.

Mes informació

Homenatge a Manuel Ardit a l'Octubre CCC

 

Manuel Ardit (1941-2013), va ser soci d’ACPV, professor de la Universitat de València i un dels principals impulsors de la recuperació de la història del País Valencià d’ençà la transició. Figura discreta però alhora cabdal del procés de redreçament cultural del nostre país, exemplefica el compromís des del treball i la íntima connexió entre història i present, memòria i projecte de futur d’una cultura i d’un país. Aquest homenatge és un reconeixement col·lectiu, i també una nova oportunitat per a les noves generacions per a descobrir la seua figura i obra.

Dimecres 11 de juny de 2014 a l'Octubre CCC (Sant Ferran, 12. València)

18.00 hores. Conferència «Manuel Ardit, una generació i un país»
A càrrec de Joan Francesc Mira, Escriptor i president d’ACPV.
Presenta Vicent Olmos, Editor i historiador.

19.30 hores. Taula Rodona
Modera Toni Gisbert
Amb la participació de Vicent Olmos, Enric Guinot, Antoni Furió, Carme García Monerris, Eva Serra i Lledó Ruiz.

II Trobada d'entitats

 

Dissabte 14 juny 2014 - 10.30h. València, Ca Revolta (Carrer de Santa Teresa, 10)

Després de l’èxit del passat 26 d’abril, impulsem una xarxa per fer possible la participació
La primera Trobada d’Entitats, que va tenir lloc el dissabte 26 d’abril a la seu d’ACPV (l’Octubre CCC de València). Més informació

Per una Ràdio i TV en valencià: col·labora amb la ILP

 

Ja es poden recollir plecs de signatures a l'Octubre CCC de València i a la xarxa de casals d'Acció Cultural.

Necessitem voluntàries i voluntaris
Si vols ser col·laborador o col·laboradora de la campanya, participar en ella com a voluntari o voluntària, anant a actes per recollir signatures, comptabilitzant signatures, etc.....escriu-nos al correu ltomas@acpv.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Informació per col·laborar en la recollida de signatures

Manual del fedatari - PDF

Colònies d'estiu d'ACPV al Mas de Noguera

 

Aprenem mentre gaudim. Del 6 al 12 de juliol

El Mas de Noguera és una iniciativa d'economia social, d'un grup de persones que
desitgen recuperar les activitats tradicionals alhora que busquem nous camins
pel desenvolupament de les zones rurals.

Per a més informació i per a reservar, telefoneu al 96 315 77 99 (Pregunteu per Pepa Alòs de dilluns a divendres de 9h a 14:00h) o envieu correu electrònic a pepa@octubre.cat

Més informació

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
 
     

Polònia, el país que va renàixer per canviar la història
del 20 al 27 de juliol. 1.115,00 €

Acompanyats de Manel Joan i Arinyó recorrerem este bell país amb l'ajuda d'una experta guia local que ens mostrarà tot el més interessant de la cultura i història de Polònia. Des de la costa bàltica i els innombrables llacs del nord fins a la serralada alpina del Tatra al sud. Més informació


País de Gal·les: Mites i llegendes, l'exuberant bellesa d'un paisatge
de l'1 al 8 d'agost. 1.220,00 €

Oportunitat per visitar aquesta nació celta, conformada pels romans, aquesta terra encisadora, grisa i verda, ha contingut la història i la llegenda, el substrat dels normands, romans i celtes, concretada en més de 400 castells, fortificacions romanes i cercles de pedres. Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 

Científics lletraferits. La ciència en els paisatges literaris

 

Dimecres 11 de juny a les 19.00 h, a l’Octubre CCC

Conferència "Els límits de la ciència", a càrrec de Salvador Macip, metge, científic i escriptor. Professor del Departament de Bioquímica, Universitat de Leicester

Programa del cicle Cientifics lletraferits

 

Col·labora en la campanya de micromecenatge de Ca Revolta

 
 

Acció Cultural Comarques

 

Gran èxit del debat sobre la independència a Catalunya

Divendres pasast se celebrà al Casal Jaume I del Camp de Túria un debat obert al voltant del procés sobiranista al Principat de Catalunya, amb la participació de Vicent Flor, sociòleg i membre històric del valencianisme polític, i de Vicent Mauri, portaveu d'Intersindical Valenciana. Com a moderador participà Joan Castellano, filòleg i soci del casal. A la seu del casal acudiren vora una cinquantena de persones.

 

Tast d'Orxata i DESCOBRIM El Celler del Roure

Esta passada setmana el Casal de la Vall d'Albaida va organitzar dos actes, el Tast d'Orxata de la mà de Terra i Xufa en el que unes 15 persones van poder gaudir d'aquesta boníssima orxata ecològica i de la cervesa amb xufa també. I diumenge 40 persones que es vam partir en dos grups per DESCOBRIR el magnífic Celler del Roure de la mà de Pau Calatayud i el seu pare Paco Calatayud. Més informació

 

Presentació de 'El TOP i la Lluita Antifranquista a Elx'

Dijous 5 de juny a les 19.00h al Casal d'ACPV d'Elx. Hi intervindran: Martin Carpena Palao, Alberto Gómez Roda, Miguel Orts Montenegro, Justo Linde i José Plaza.

Més informació

5é Cicle Tastant Tastant a Ontinyent

-- Divendres 6 de juny a les 20.00h al Casal de La Vall d'Albaida la Cooperativa d'oli d'Ontinyentens presentarà el seu oli ecològic verge extra.
-- Divendres 13 de juny a les 20.00h al Casal de La Vall d'Albaida. L'Heretat de Pere farà les delícies dels assistents amb els seus
formatges de llet de cabra artesans.
Més informació

 

La Guerra Civil a Alcoi: 75 anys després

-- Dijous 5 de juny a les 20:00h al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi. Conferència: Imatge gràfica de la Guerra Civil a Alcoi a càrrec d'Àngel Beneito i Josep Lluis Santonja.
-- Diumenge 8 de juny a les 10:00h Visita Guiada als vestigis urbans de la Guerra Civil a Alcoi a càrrec d'Àngel Beneito. Punt d'eixida: Edifici del Viaducte (antiga Escola Industrial)

 

 

Concert de El Cifu a Llíria

Divendres 6 de juny de maig al Casal d'ACPV del Camp de Túria. Sopar enfaixat (3€) i concert de El Cifu.

Més informació

 

Vermut literari amb Xavi Sarrià a Monòver

Dissabte 7 de juny a les 12.00h presentarem a la Plaça de l’Església el darrer llibre de Xavi Sarrià, “Totes les cançons parlen de tu”. En l’acte també hi intervindrà Toni Maestre, professor de la Universitat d’Alacant. Quan acabe la presentació realitzarem un vermut popular en la mateixa plaça.

Una jornada negra a Alzira i Carcaixent

Dissabte 16 de juny
-- A les 12h a la Llibreria 35 Formiguetes, a la Plaça Major d’Alzira: Presentació del llibre “Elles també maten” amb la presència de les autores Núria Cadenes, Esperança Camps.
-- A les 14h a Ca La Roja a Carcaixent, dinar per 12€. (Cal reservar plaça a vilella@arrels.cat abans de dijous 12).
-- A les 17h des del Pavelló esportiu de davant la carretera, a Carcaixent: Ruta negra seguint els passos de l’assassí de Luburic. Ens guiarà Arcadi España.
Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda del mes de juny

Descarrega't l'Agenda en PDF

Divendres negre

Divendres 13 de juny a les 19.00h
a la Llibreria 3i4

Parlarem del gènere negre amb algunes de les assassines d'Elles també maten (Llibres del Delicte): Anna Maria Villalonga, Esperança CampsAnna Moner i Núria Cadenes; amb Xavier Aliaga, autor de Dos metres quadrats de sang jove (Crims.cat); i amb Juli Alandes, que prepara nova novel·la negra, i Juli Peretó... 

Antropologia, literatura, política: els límits de l’experiència

Dimecres 18 de juny a les 18.30h
a l'Aula 1

Conversa a tres bandes amb Mònica Oltra (diputada per Compromís a les Corts Valencianes), Vicenç Villatoro (escriptor i periodista) i Begonya Enguix (directora a la UOC del Grau d’Antropologia i Evolució Humana)

Entrada lliure prèvia inscripció

Més informació

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles de Lluerna Teatre

Titella Cia Edu Borja
Divendres 6 dej uny a les 19.00h. Preu: 7€

Un titellaire, enamorat de la seua professió, conta la història de l’origen i l’evolució dels titelles. Marionetes de molts països i de distints tamanys i estils cobren vida davant els ulls del espectadors amb gran sentit de l’humor i molta tendresa. .

El Circus de la teranyina Cia Edu Borja
Dissabte 7 de juny a les 19.00h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 8 de juny a les 19.00h Xiquets 5€/Adults 7€

El director d'aquest circ esta arruïnat i despatxa tots els artistes per a contractar a marionetes al seu lloc perquè no demanen jornal. Aquests artistes de cartró pedra ens sorprendràn amb una successió de números espectaculars amb gran sentit de l'humor.

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1 baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com