Facebook icon Twitter icon

Notícies d'ACPV

 

ACPV i ELEN denuncien davant l’ONU que no es respecten els drets lingüístics

Acció Cultural anima les víctimes de discriminació lingüística a presentar denúncia via el Servei Jurídic i la secció de Política Lingüística de l’entitat.
Diumenge 15 de juny, l’organització europea ELEN (European Languages Equality Network) va lliurar a l’Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de l’ONU (OHCHR) un informe sobre els abusos que es perpetren a l’estat espanyol per motius de discriminació lingüística. Més informació

 

Acció Cultural pel Xuquer i l'Albufera

Milers de persones es va manifestar el dissabte 14 de juny davant el Palau de la Generalitat valenciana en defensa del Xúquer i l'Albufera. Més informació

 

Eliseu Climent fa arribar a Jaume Sastre la solidaritat d'Acció Cultural

El president fundador d’ACPV visita Sastre al seu domicili mallorquí.
Eliseu Climent, president fundador d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), va visitar Jaume Sastre, en el 36è dia de la vaga de fam que aquest professor jubilat i activista cultural i lingüístic ha portat endavant per demanar diàleg al Govern balear del PP amb l’Assemblea de Docents. Més informació

 

El llegat essencial de l'escultor Andreu Alfaro

 

Presentació de la Col·lecció Andreu Alfaro

Dijous 26 de juny a les 19.30h al Taller Alfaro (Carrer Fusters 13, Pol. d’Obradors, 46110 Godella, València)

La família Alfaro va a presentar el dijous dia 26, la Col·lecció Andreu Alfaro, una selecció de les peces més emblemàtiques del llegat de l'escultor, que serà exposada de forma permanent en el seu taller de Godella.
La Col·lecció és una acurada selecció del llegat artístic heretat pels fills de l’escultor, que inclou obres de les etapes més significatives de la seua trajectòria profesional: planxes, mòduls, generatrius, geometries variables, figures lineals i de l’univers de Goethe.

Més informació: www.andreualfaro.com

 

Per una Ràdio i TV en valencià: col·labora amb la ILP

 

Ja es poden recollir plecs de signatures a l'Octubre CCC de València i a la xarxa de casals d'Acció Cultural.

Necessitem voluntàries i voluntaris
Si vols ser col·laborador o col·laboradora de la campanya, participar en ella com a voluntari o voluntària, anant a actes per recollir signatures, comptabilitzant signatures, etc.....escriu-nos al correu ltomas@acpv.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Informació per col·laborar en la recollida de signatures

Manual del fedatari - PDF

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
 
     

Aquitània, país de les aigües, país de vins
del 2 al 8 d'agost. 595,00 € per plaça

Excepcional viatge per recórrer el que, originalment, fou batejat com País de les Aigües i s’ha convertit miraculosament i com per encant en Terra de vins. Més informació


L'autèntica Selva Negra, el bosc meravellós d'Europa
del 23 al 30 d'agost. 1.190,00 € per plaça

Oportunitat única per visitar el massís muntanyós d'excepcional densitat forestal ubicat al sud-oest d’ Alemanya, a l’estat de Baden-Wurtemberg.  Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 

Col·labora en la campanya de micromecenatge de Ca Revolta

 
 

Acció Cultural Comarques

 

 

'L'educació lliure: l'experiència de l'escola Donyets' a Llíria

Dijous 19 de juny a les 19.30h al Casal d'ACPV del Camp de Túria. Xerrada amb la participació d'Inma Serrano.

Tobias Grimaltos presentarà 'Vista Parcial' a la Vall d'Uixó

Divendres 20 de juny a les 19:30 a la Biblioteca Municipal de La Vall d'Uixó (Pl. Mercat, 3) presentació del llibre "Vista parcial" de Tobies Grimaltos. Hi intervindran el doctor en filosofia Sergi Rosell, i Tobies Grimaltos, autor del llibre.
Més informació

Intercanvi de roba d'estiu a Ontinyent

Dissabte 21 de juny a les 12.00h al Casal de La Vall d'Albaida. Intercanvi de roba dedicat especialment a l'estació estiuenca que entra esta mateixa setmana.
A més, comptarem amb la presència de Míriam Revert de Slow Supply que ens explicarà això de la moda slow.
Més informació

 

Activitats del Casal de Perpinyà

-- Dijous 19 de juny a les 20hSopar organitzat i cuinat pels membres de l'Amap La carxofa.
-- Diumenge 22
de juny sortida al Roc Colom des del poble de Mantet. Caminada per la vall petita del rec del Callau. Cita a 7.30h al Casal de Perpinyà.
-- Diumenge 29 de juny. Final de temporada de la secció Descobrim el país. Trobada i dinar a Arboçols. Preu : 13€ (socis) - 15€ (no socis). Informació i inscripcions: Mado 0614483024 elcasalperpinya@gmail.com

 

Sopar i recital Sexduït a Otos

Divendres 27 de juny de 2014 a les 20.00h Ca Les Senyoretes (Otos). Sexduïts i sexduïdes és un monogràfic literari a cura de Lluís Roda entorn al sexe i la seducció, que es va iniciar com a llibret de falla acompanyat per les fotografies dels mateixos fallers i ha acabat editant-lo Bromera, per al gust de tots i totes.
Més informació

Racons poètics a Ontinyent

El Casal Jaume I de la Vall d'Albaida organitza “Racons poètics”, una proposta que pretén reunir aquelles persones interessades a compartir poesia en valencià en certs racons poètics que el nostre entorn ens ofereix.
A les 21:30h es farà un soparet davall braç i després de sopar cadascú llegirà, recitarà o interpretarà poemes.
Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda del mes de juny

Descarrega't l'Agenda en PDF

Inauguració de l'exposició Tomàs Ferrándiz: Temps de guerra (1936-1939)

Divendres 20 de juny a les 20.00h
a la Sala d'exposicions

Quan semblava que ja no hi havia lloc per a les sorpreses en la història de l’art, sorgeix, impensada, la figura d’un artista fins ara més rar que secret, la qual cosa representa una inesperada recuperació.
Més informació  

Salvador, de Manuel Huerga

Dimecres 25 de juny a les 19.00h
a la Sala d'actes

Cicle Premis Turia 50 aniversari
Segon llargmetratge de ficció dirigit per Manuel Huerga, basat en el llibre Cuenta atrás de Francesc Escribano, sobre la vida del jove anarquista català Salvador Puig Antich, que fou executat a garrot vil el 2 de març de 1974 a la presó Model de Barcelona. 

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles de Lluerna Teatre

Lili Cia Lluerna Teatre
Divendres 20 de juny a les 20.00h. Preu: 7€

LILI és un espectacle concebut per ser representat en tot tipus d’espais  on es puga fer fosc, des de cafès teatre fins al menjador d’una casa. És, doncs, un espectacle de petit format on el titellaire representarà una sèrie d’onze números amb titelles i objectes i entre número i número farà una petita presentació on es farà saber el “com” i “perquè”.

Titelles i Marionetes Cia Lluerna Teatre
Dissabte 21 de juny a les 19.00h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 22 de juny a les 19.00h Xiquets 5€/Adults 7€

Un  titellaire, per mig de petites escenes teatrals amb titelles i objectes, ens conten d’una manera lúdica i divertida un poc de la seua història, d’on procedeix la paraula titella, quants tipus de titelles n’hi ha, com es poden moure, i unes quantes anècdotes al voltant del món dels titelles.

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1 baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com