Facebook icon Twitter icon

Manifestacions per l'ensenyament públic

 

Acció Cultural us crida a participar en les manifestacions unitàries per l’ensenyament públic

Diferents plataformes, entitats i col·lectius s’han unit a la convocatòria de VAGA GENERAL i manifestacions a l’ensenyament el pròxim 23 d’octubre.
FAPA-València, FE CCOO PV, Escola Valenciana, Sindicat d’Estudiants PV, Intersindical Valenciana STEPV, Front Estudiantil PV, BEA, Plataforma tots som Cremona,  Acció Cultural País Valencià (ACPV), València Laica, FAPA-Castelló Penyagolosa, CAVE-COVA, València Laica, Feu (Front Estudiantil Unificat Alcoi), Podem Educació PV, PSPV-PSOE, EUPV, PCPV, PCPE, CJC, Esquerra Republicana País Valencià, Els Verds PV i el grup Compromís han presentat este matí en roda de premsa la convocatòria de VAGA GENERAL a l’ensenyament del pròxim 23 d’octubre i ja de vesprada manifestacions en les tres capitals de província. Més informació

Acció Cultural commemora el centenari del valencianisme

 

100 anys de l'Acte d'Afirmació Valencianista i de la Mancomunitat de Catalunya
La lluita per la recuperació de l’autogovern

L’any 1914 va tenir lloc l’Acte d’Afirmació Valencianista. Tal com explica la premsa de l’època, el Teatre Eslava de la ciutat de València es va omplir amb centenars de valencians que, per primera vegada i de manera pública, afirmaven una voluntat de recuperació de l’autogovern perdut, més enllà de la Renaixença literària.
Més informació

Inauguració de l'exposició del centenari
Divendres, 24 d’octubre 2014, 19h. a l'Octubre CCC

Xavier Forcadell, coordinador general de la Diputació de Barcelona
Albert Girona, professor de la Universitat de València

I breus intervencions de:
Enric Morera (síndic de Compromís), Enric Santacatalina (president de Demòcrates Valencians), Ximo Granya (secretari d'organització d'ERPV), Tonetxo Pardiñas (president Societat Coral El Micalet), Clara Ferrando (ACV Tirant lo Blanc), Laura Peris (secretària general BEA), Eliseu Climent (president fundador d’ACPV), Joan F. Mira (president d’ACPV)

 

L'Espai Ciència a la Setmana dels Octubre, Any de la Biotecnologia

 

"Debats europeus sobre l'ús de les biotecnologies"

Dijous 23 d'octubre a les 19h. a la Sala d'actes de l'Octubre CCC
Conferència a càrrec de Pere Puigdomènech (CSIC, IEC).

Bar de Ciències 'Mengeu sense por!'

Divendres 24 d'octubre a les 19h. a la Cafeteria de l'Octubre CCC
Els menjars d'abans eren més segurs que els d'ara? Mengem química? Són perillosos els aliments transgènics? Hi ha una dieta ideal? Què és l'enzim prodigiós? Mengeu sense por! 
Bar de Ciències amb J.M. Mulet (UPV-CSIC) i la periodista Reis Juan

Matinal de Biologia Sintètica 'Com i per què fabricar vida?'

Dissabte 25 d'octubre de 9h.a 14h. a la Sala d'actes de l'Octubre CCC
Amb Rosario Gil (UV), Juli Peretó (UV i IEC) i Manel Porcar (FGUV). Més informació

 

Presentació del volum 14 de la Correspondència de Joan Fuster

 

La generació valenciana dels seixanta

Dimarts 28 d’octubre 2014, 19h. a l'Octubre CCC

La presentació anirà a càrrec del curador, Juli Capilla, Antoni Furió i Eliseu Climent

 

CORRELLENGUA 2014

 

Correllengua i Premis Jaume I a Pedreguer

El Casal d’ACPV de Pedreguer comença el curs amb força
Divendres 3 d’octubre amb motiu de la lectura del manifest del Correllengua 2014, el Casal va organitzar actes per els més menuts. La vesprada va començar amb un berenar gentilesa de Supermercats masymas i pintada de mural. Tot seguit Paco Bertomeu i Josep van interpretar el conte “Aladi i la llàntia mervallosa” fent participi a tot el públic que va gaudir molt amb l’actuació. Per finalitzar aquests actes del Correllengua 2014 i acompanyats per la Colla dels Traginers va eixir la Flama des del Casal fins l’Ajuntament a on es va fer lectura del manifest del Correllengua 2014. El recorregut va finalitzar tornat un altra volta al Casal. Més informació

 

Enguany dediquem el Correllengua a dues de les més importants figures de la nostra cultura i literatura, de les quals aquest 2014 en celebrem l'Any: els poetes Joan Roís de Corella i Joan VinyoliMés informació

Podeu descarregar tot el Material del Correllengua 2014 des d'aquest enllaç MATERIAL CORRELLENGUA 2014

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
 
 
     

“Jo soc divinament tocat de l’ala, nou Prometeu de Port Lligat”: Amb Dalí pel seu Empordà
6 i 8 de desembre. 275,00 € per plaça

La mar i la muntanya s’entrellaçaren; sabors campestres i aromes nàutics acoblats: rogallosos monts aspres, luxuriants boscos espessos, històriques ruïnes glorioses, viles, castells, camps, platges, ports... . Més informació


Almeria, desert i Cap de Gata: paisatges de pel·lícula
6 i 8 de desembre. 280,00 € per plaça

Almeria és una terra lluminosa, acaronada més hores pel sol, on l’astre rei més temps sojorna (unes 1.300 hores a l’any al llarg de 322 dies). Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 

Oferta exclusiva per a amics i amigues d'Acció Cultural

 
 

Acció Cultural Comarques

 

Cicle d'actes a Vila-real: 'Què passarà ara a Catalunya?'

Donada la gran actualitat i l’interés que té per al País Valencià la recent situació de Catalunya, des del Casal de Vila-real d’Acció Cultural s'ha preparat un cicle d'actes.

Dilluns, 20 d’octubre- a les 19 hores, inauguració de l’exposició de fotografies d’Adrian NitaLa Plana a la V de l’11 de Setembre”, amb 30 fotografies de la presència de gent de la nostra comarca als actes celebrats enguany a la diada nacional de Catalunya. L’exposició restarà oberta fins divendres 31 d’octubre, de dilluns a divendres, de les 18 a les 21 hores, al nostre local de Solades 10.

Dilluns, 27 d’octubre- a les 20 hores- debat obert sobre “Què passarà ara a Catalunya”. Moderat pel professor Santiago Vilanova.

Dimecres, 29 d’octubre- a les 19:30 hores, conferència de Ximo Meneu Gaia sobre “El dret a decidir vist per un valencià (Catalunya, Espanya, Europa...)

 

Presentació de 'Poble nou endins' a Ontinyent

Divendres 24 d’octubre al Maset de la Comparsa dels Llauradors (Carrer d'Enmig, 30)
-- 19:30h Acte de presentació dels projectes ciutadans Poble nou endins ( art escèniques a l’interior de les vivendes) i Botigues d'art (arts plàstiques a les botigues)
-- 20h Poble nou. Un barri amb història. Xerrada a càrrec de Rafa Ballester. Una mirada al barri en clau històrica per entendre la seua evolució, la seua manera de créixer i decréixer. Més informació

6é Aplec de gegants i cabets d'Ontinyent

Dissabte 25 d’octubre a les 17h.
Eixida des de la plaça de la Concepció, passant pels carrers Gomis i Maians, fins arribar a la plaça Major, on hi haurà un concert a càrrec de la Colla de xirimiters i Dolçainers El Regall i del Grup de Percussió i Dolçainers La Colla. El Gegant del Rei Jaume I i els cabets de Joan Fuster i Enric Valor participaran en la cercavila del 6é Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent.

Intercanvi de roba a Ontinyent

Diumenge 26 d’octubre a les 17h a Ca la Mera
Pots portar roba d’hivern, estiu, home, dona, xiquet, xiqueta, bebé, bijuteria, bufandes, sabates... Tot allò que ja no utilitzes pot cobrar vida per a altra persona. I de segur, que tu també trobes coses molt interessants.

 

 

Projecció del documental 'A la dreta i més enllà' a Llíria

Divendres 31 d’octubre a les 19.30h al Casal del Camp de Túria.
Europa deriva cap a l’extrema dreta i els partits xenòfobs i populistes. Les eleccions europees en són una mostra. França, Grècia, Espanya... què està passant?
El procés independentista a Catalunya està donant ales als grups ultradretans espanyols. Tenen realment prou força per fer un cop d’efecte?

Inauguració de l'exposició 'C10 H5 CIN2' d’Isabel Llobell Fornés a Pedreguer

Divendres 7 de novembre a les 20h. El Casal Jaume l de Pedreguer, acollirà la que és la primera exposició de la jove artista procedent d’Ondara Isabel Llobell Fornés, focalitzada en les revoltes que van esclatar a Turquia l'any passat i que l'autora va poder viure en primera persona. Exposició oberta fins 28 de novembre de dilluns a divendres de 19:00h a 21:00h.

Correllengua a Perpinyà

Divendres 7 de novembre, la sala Aragó de Perpinyà acollirà una conferència per reflexionar sobre la reforma territorial.
Dissabte 8 manifestació que recorrerà els carrers de Perpinyà. La jornada es clourà amb un concert a la Casa Musical de Perpinyà que comptarà amb la participació de Dr. Calypso, The terrific turkeys i DJ Guillem.
Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

 

Agenda d'octubre

Descarrega't l'Agenda en PDF

Setembres, de Carles Bosch

Dimecres 29 d'octubre a les 19.00h a la Sala d'actes

Barcelona Escenari 2014
Projecció presentada i comentada pel director 
Coautor del reconegut documental Balseros, Carles Bosch va filmar el 2006 Setembres, el seu segon llargmetratge, que tracta sobre les relacions sentimentals de diversos presos i preses de Madrid, seguint les seves vides sentimentals dins la presó madrilenya de Soto del Real.Més informació  

Nico Roig

Dijous 30 d'octubre a les 19.00h a la Sala d'actes

Barcelona Escenari 2014
Nico Roig és un músic inquiet. Treballa amb diferents formacions (Maria Coma, Refree...). I des de fa unes temporades també desenvolupa el seu projecte personal. Les dones macabres(Amniòtic Records) és la seua darrera producció publicada l’any passat, on continua explorant el món de la cançó pop intimista i per moments sorollista.Més informació  

Grup d’escacs de l’Octubre

 

Socis i simpatitzants d’Acció Cultural volen crear un grup d’aficionats i aficionades als escacs de la ciutat de València i la comarca de l’Horta, per a trobar-se a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) per a jugar. Les persones interessades en participar-hi, envieu-nos un correu a info@acpv.cat i us ampliarem la informació.

 

Acció Cultural col·labora en la sisena edició del concurs Contes del món

 

6è Concurs de podcast - Contes del món

Històries de resistència laboral, desnonaments i reocupacions, relats de lluita per una salut i educació digna, aventures per defensar la nostra llibertat com a persones i com a poble, i molt més, té cabuda en la sisena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. Una innovadora iniciativa que convida a infants, joves i adults a crear audiocontes arrelats a la cultura popular de tradició oral i audiocontes de creació pròpia que ens parlen d'una realitat social d'un poble de la Terra. Més informació

 

ACPV col·labora amb el curs virtual Narrativa de l’Ateneu Barcelonès 

 

Si sou socis d’Acció Cultural, teniu un 10% de descompte

El curs virtual NARRATIVA és el curs d’escriptura literària que l'Escola d'Escriptura de l’Ateneu Barcelonès organitza, en format virtual, el pròxim curs, 2014/15, amb el propòsit de donar resposta a la demanda creixent de formació en escriptura creativa. L’Escola ofereix un 10% de descompte en el preu del curs virtual Narrativa a totes les persones associades a Acció Cultural del País Valencià.

MATRÍCULA OBERTA de l’1 de setembre al 31 d’octubre de 2014
Inici del curs: a partir del dilluns 3 de novembre de 2014 

Més informació i matrícula

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al teatre

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles del Teatre Lluerna

La terra dels babaus Cia El ball de Sant Vito
Dissabte 25 d'octubre a les 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 26 d'octubre a les 12.00h i 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€

Cansat de sentir-se com un babau, el titella Mingo decideix deixar sa casa i emprendre un llarg viatge. Anirà a una estranya terra on tot es fa sense trellat. Allà haurà de resoldre els diversos embolics que s’anirà  trobant, i comprendrà que emprant la seua astúcia pot viure moltes aventures i fer bons amics.

Sense títol. Tempera sobre cartró i tècniques mixtes Claudia Verdechia
Divendres 23 d'octubre a les 20.00h Xiquets 5€/Adults 7€ - Llengua: castellana

La cerca proposa la poetització d'aquests tres elements combinats, que en si mateixos tenen un significat, però en interacció cobren un valor escènic de gran potència.

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1 baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com