Facebook icon Twitter icon

Notícies d'ACPV

 

La Comissió Promotora de la ILP demana al PP comparèixer a les Corts per explicar la iniciativa

El Síndic popular, Jorge Bellver, mostra la seua disposició a arribar a un acord amb tots els grups parlamentaris perquè això siga possible
Dins la ronda de contactes que des de fa 15 dies està mantenint amb els tots els grups de les Corts, la Comissió Promotora de la ILP per un servei públic de ràdio i televisió en valencià s’ha reunit este matí amb els representants del PP. Més informació

CORRELLENGUA 2014

 

Finalitzen els actes del Correllengua 2014, el Correllengua ha estat un èxit de participació gràcies als milers de ciutadans anònims i a les institucions i entitats que l’han feta possible.

Podeu visitar la galeria d'imatges del Correllengua 2014

Acció Cultural col·labora en la I Trobada de formació del BEA

 

La trobada es realitzarà a l'Octubre CCC de València

Aquesta iniciativa naix com a resultat d’una tasca pròpia que s’ha vingut realitzant des de la Secretaria de Formació del BEA els darrers tres anys. Es va començar proporcionant cursos bàsics de la història del BEA i el funcionament de la Universitat Valenciana.  Més informació

Divendres 7
19:00 Taller participació assembleària i negociació amb la institució amb Joan Carles Bernad Joan Alonso.

Dissabte 8
13:00 Debat sobre Política Lingüística i Estudis de Grau amb Isabel VázquezSergi Llinares de Teran i Joan Sanchis. Amb 15 minuts d’exposició dels ponents i posterior debat.
18:00 Ponències, amb posterior debat, sobre l’esquerra i el País amb Antoni Furió Joan Romero.
21:30 Dinàmiques de participació a càrrec de Mireia Fernández.

Diumenge 9 
18:00 Projecció del documental Del roig al blau amb la participació al debat posterior del seu director.
19:30 Ponències El País als darrers 30 anys a càrrec de Toni Gisbert Guillem Chismol, amb posterior debat.

 

XXIV Universitat del Tirant amb la col·laboració d'Acció Cultural

 

'València, any 0' el 14 i 15 de novembre a l'Octubre CCC

La XXIV Universitat del Tirant portarà per títol “València, any 0″ i estarà dedicada a analitzar el moment actual i el futur de la Ciutat de València. La matricula és gratuïta i per participar caldrà registrar-se. 

El cap-i-casal, la ciutat (“el Regne”, en la feliç expressió de l’època foral), la nostra capital o, simplement, València, es troba en estos moments, en un punt d’inflexió de la seua història. 

Més informació i formulari d’inscripció - Descarrega el programa complet 

 

V Congrés de la Comissió de la Veritat a Alacant

 

Història i poètiques de la memòria: la violència política en la representació del franquisme

Els dies 20, 21 i 22 de novembre tindrà lloc a la Universitat d'Alacant la V Trobada de la Comissió de la Veritat, dedicat enguany a "Història i poètiques de la memòria: la violència política en la representació del franquisme".

El període de matriculació ja és obert. Podeu consultar el programa ací.

Podeu fer la vostra inscripció a congres.hpm@ua.es.

 

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
 
 
     

“Jo soc divinament tocat de l’ala, nou Prometeu de Port Lligat”: Amb Dalí pel seu Empordà
6 i 8 de desembre. 275,00 € per plaça

La mar i la muntanya s’entrellaçaren; sabors campestres i aromes nàutics acoblats: rogallosos monts aspres, luxuriants boscos espessos, històriques ruïnes glorioses, viles, castells, camps, platges, ports... . Més informació


Almeria, desert i Cap de Gata: paisatges de pel·lícula
6 i 8 de desembre. 280,00 € per plaça

Almeria és una terra lluminosa, acaronada més hores pel sol, on l’astre rei més temps sojorna (unes 1.300 hores a l’any al llarg de 322 dies). Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 

Oferta exclusiva per a amics i amigues d'Acció Cultural

 
 

Acció Cultural Comarques

 

IX Setmanes d’Homenatge a Benissa en record de les Brigades Internacionals

El Casal Cultural de Benissa ha organitzat per a aquest cap de setmana les IX Setmanes d’Homenatge a Benissa en record de les Brigades Internacionals. Més informació i programa

 

XI Premis Joan Baptista Basset de la Vall d'Albaida

El Casal de la Vall d'Albaida ha enregistrat entrevistes als premiats d'aquesta edició
Aquests premis es consoliden un any més amb la intenció de reconèixer la tasca de totes aquelles persones i entitats que treballen per la recuperació, promoció, difusió i defensa de les nostres senyes d’identitat com a valencians a la comarca i al País; però també de totes aquelles persones que des de la vessant cultural, artística, científica, política, cívica o associativa treballen en defensa de valors socials, culturals, democràtics...Més informació i entrevistes

 

 

V Sopar-Homenatge a Vicent Andrés Estellés a Elx

Divendres 7 de novembre a les 21.00h al Casal d'Elx.
El Tempir i el Casal Jaume I d'Elx, s'afegeixen a l’homenatge que des de diverses poblacions valencians es realitza al poeta valencià més estimat i destacat del segle XX, Vicent Andrés Estellés. 
Més informació

Inauguració de l'exposició 'C10 H5 CIN2' d’Isabel Llobell Fornés a Pedreguer

Divendres 7 de novembre a les 20h. El Casal Jaume l de Pedreguer, acollirà la que és la primera exposició de la jove artista procedent d’Ondara Isabel Llobell Fornés, focalitzada en les revoltes que van esclatar a Turquia l'any passat i que l'autora va poder viure en primera persona. Exposició oberta fins 28 de novembre de dilluns a divendres de 19:00h a 21:00h.

Correllengua a Perpinyà

Divendres 7 de novembre, la sala Aragó de Perpinyà acollirà una conferència per reflexionar sobre la reforma territorial.
Dissabte 8 manifestació que recorrerà els carrers de Perpinyà. La jornada es clourà amb un concert a la Casa Musical de Perpinyà que comptarà amb la participació de Dr. Calypso, The terrific turkeys i DJ Guillem.
Més informació

 

I ara que? Sopar tertúlia, consulta 9N de Catalunya a Pedreguer

Dijous 13 de novembre a les 21h. El Casal Jaume l de Pedreguer. Amb motiu de la consulta del 9 de novembre el Casal organitza un sopar tertúlia a on et convidem a participar. El Casal posarà la beguda i la picadeta, la resta ho porteu vosaltres. Més informació

Manel Arcos presenta “El Tio Joan de la Marina” a Pedreguer

Divendres 14 de novembre a les 20h. Al Casal Jaume l de Pedreguer Manel Arcos, escriptor i investigador valencià història d'història contemporània, conegut pels seus assajos sobre el bandolerisme valencià del segle XIX i per la divulgació d'aquest fenomen.
Més informació.

'10 Cançons per a la revolució' amb Josep Farnat a Llíria

Divendres 14 de novembre, a les 21.00h al Casal del Camp de Túria Sopar enfaixat i a les 22:00 Concert amb Josep Farnat que farà un recital amb 10 Cançons per a la revolució.
Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

 

Agenda de novembre

Descarrega't l'Agenda en PDF

Tempus Fugit, d'Enric Folch

Dimecres 12 de novembre a les 19.00h a la Sala d'actes

Barcelona Escenari 2014
Projecció presentada i comentada pel director 
Ramon és un tímid rellotger solter de Barcelona, que no gosa apropar-se a la dona que estima en secret. Un dia, un visitant del futur li anuncia la imminent fi del món i el Ramon és l'únic que pot evitar aquest desastre.
Més informació  

Intramurs

Dimarts 11 de novembre a les 17.30h
--Conferència de Fiacha O'Donnell (El gato con moscas) sobre el projecte Comando 28: activisme, acció i ficció (més informació

Dijous 13 de novembre a les 19.00h 
--Projecció de vídeos de 5 Sentits 
Vista, oïda, olor, gust, tacte... mitjançant aquests cinc sentits interactuem amb el món i amb els altres pobles humans. FIVE és un nou projecte de videoart internacional creat per Magmart.
Més informació  

Grup d’escacs de l’Octubre

 

Socis i simpatitzants d’Acció Cultural volen crear un grup d’aficionats i aficionades als escacs de la ciutat de València i la comarca de l’Horta, per a trobar-se a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) per a jugar. Les persones interessades en participar-hi, envieu-nos un correu a info@acpv.cat i us ampliarem la informació.

 

Acció Cultural col·labora en la sisena edició del concurs Contes del món

 

6è Concurs de podcast - Contes del món

Històries de resistència laboral, desnonaments i reocupacions, relats de lluita per una salut i educació digna, aventures per defensar la nostra llibertat com a persones i com a poble, i molt més, té cabuda en la sisena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. Una innovadora iniciativa que convida a infants, joves i adults a crear audiocontes arrelats a la cultura popular de tradició oral i audiocontes de creació pròpia que ens parlen d'una realitat social d'un poble de la Terra. Més informació

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al teatre

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles del Teatre Lluerna

Mi caso es tu casa Gerardo Esteve - Llengua: castellana
Divendres 7 de novembre a les 20.00h Adults 7€

Una miscel·lània gerardiana. Evoque el meu passat amb evocació. M'imagine amb imaginacions imaginàries. Cuine homenatges a la planxa. Prepare records al vapor. Parle amb les altures i cante donant el cant.

Volcán Azul Cia Begoña Tena - Llengua: castellana
Dissabte 8 de novembre a les 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 9 de novembre a les 12.00h i 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€

Espectacle per a la primera infància (0-4anys), una peça de teatre proper, sense text, on el so, el gest, els objectes i la poesia visual, viatgen junts per descobrir la mirada del nen. -Volcà, desperta! Alguna cosa estranya passa sota la teva falda... es mou! Què serà?

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1 baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com