ELS PORTS MANTÉ VIVA LA FLAMA PER TV3

Eliseu Climent farà un col·loqui a Morella el pòxim dijous 21 d’abril i el dia després hi haurà un partit triangular entre els equips de la comarca a favor de TV3 a Cinctorres

312 dies després que s’apagara el senyal de TV3 als Ports i 55 dies després que ho fera a tot el País Valencià, Els Ports manté viva la flama per la televisió catalana. La reivindicació mantindrà el seu vigor aquesta pròxima Setmana Santa amb la celebració de tot d’actes que han estat organitzats pel col·lectiu Els Ports en Moviment (EPM) i que compten amb la col·laboració dels ajuntaments de Morella, Cinctorres, Forcall i Villores, la Mancomunitat dels Ports, les associacions culturals La Carrasqueta i La Sabatona, el Centre d'Estudis dels Ports i la Plataforma per TV3 a Vilafranca.

Així doncs, des del dijous 21 fins el diumenge 24 tindran lloc un seguit de concentracions ciutadanes per reivindicar TV3. La roda començarà a Morella, amb una concentració el dijous a les 20h i continuarà a Cinctorres (divendres 22, a les 16h), la Mata (dissabte, 19h) , Villores (diumenge, 18h) i Forcall (diumenge, 20h). Les cites de Setmana Pasqua donen continuitat a la celebrada el passat 5 de març a Vilafranca i que va desembocar en la creació de la Plataforma Volem TV3 a Vilafranca.

Amb tot, els plats forts de la Setmana Santa tindran lloc dijous i divendres. Dijous Morella comptarà amb un invitat d’excepció. El president d’Acció Cultural del País València, Eliseu Climent, estarà a la capital dels Ports per mantindre un col·loqui al voltant de la situació de TV3 i de l’entitat que encapçala i que ha fet possible que durant 26 anys es sintonitzara el senyal de la televisió catalana a les nostres llars. El col·loqui portarà per títol “TV3, cosa de tots” i estan invitades a assistir totes les persones interessades. A continuació, Climent participarà en la concentració per TV3 que tindrà lloc a Morella.

Un dia després la reivindicació es traslladarà a la gespa. Els Ports en Moviment ha organitzat “Roda la pilota per TV3”, un partit quadrangular entre els quatre equips de la comarca, el CF Vilafranca, el Morella CF, el CE Cinctorrà, Els Ports CF al camp d’aquest últim.

Amb aquest seguit d’activitats, Els Ports en Moviment persegueix mantindre viva la mobilització ciutadana desencadenada arran de la persecució de la Generalitat a Acció Cultural i la consegüent apagada del senyal de TV3 al País Valencià. “Amb el pas del temps, la gent tendim a desmobilitzar-nos, però cal recordar a la ciutadania que l’apagada del senyal de TV3 és tan injusta avui com en el moment que es va produir”, expliquen des d’aquest col·lectiu format per gent jove de la comarca.

EPM també emplaça la Generalitat a “no passar-li la pilota al govern espanyol en aquest assumpte” i recorden que “la reivindicació d’un tercer múltiplex és una només excusa”. Segons expliquen des del col·lectiu, la Generalitat Valenciana disposa de canals lliures en els dos múltiplexs amb els què ara mateix compta i, per tant, “no hi ha cap necessitat de disposar d’un tercer múltiplex si el que de veritat es vol es sintonitzar TV3”. “Només caldria que cediren algun dels canals pels quals, ara mateixa, lo únic que se fa és duplicar el senyal de Canal 9”, apunten.

Pasqua Reivindicativa a la comarca dels Ports

 
Dijous 21 d'abril
 
Morella
19:00h. Conferència “TV3, cosa de tots”. A càrrec d’Eliseu Climent
20:00h. Concentració per TV3 a la porta de l'Ajuntament
 
Divendres 22 d'abril
 
Cinctorres
16:00h. Roda la pilota per TV3. Partit de futbol triangular entre Morella CF, Vilafranca CF, CE Cinctorrà, Els Ports FC Juvenil. Abans del partit tindrà lloc una concentració per TV3
 
Dissabte 23 d'abril
 
La Mata
19:00h. Concentració per TV3 al Placet de l'església
 
Diumenge 24 d'abril
 
Villores
19:00h. Concentració per TV3 a la Plaça de l'Ajuntament
 
Forcall
20:00h. Concentració per TV3 a la Plaça de la Vila

 

 

 
Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99