El País Valencià és el meu País Espot d'ajuda a Acció Cultural

Lluís Llach, Joel Joan, Muriel Casals i Els Amics de les Arts són els protagonistes de l'espot en què fan una crida perquè la gent ajude Acció Cultural del País Valencià a pagar la multa de 800.000 euros.

 

Concentracions per
'TV3 al País Valencià'

Dissabte 30 d'abril
Ontinyent (La Vall d'Albaida)
Sopar de germanor per reivindicar el dret a la llibertat d’expressió.

Els diners recaptats aniran destinats a fer front a les multes.
Els tiquets s’han d’adquirir al Casal del 18 al 28 d’abril.
Més informació als telèfons 962389291 i 664681591 o a valldalbaida@acpv.cat
Preu del sopar: 10 euros.
Després del sopar hi haurà COL·LABORACIONS MUSICALS + JAM POÈTICO-MUSICAL
 
Diumenge 1 de maig

14:00h. Elx (Baix Vinalopó)
Dinar Paelles solidàriesper ACPV i per la llibertat d'expressió al Casal d'ACPV d'Elx (C/ Sant Jordi, 2).
Més informació als telèfons 965426480 / 645192121. elx@acpv.cat

16:00h. Borriol (La Plana Alta)
Concentració en favor de TV3
a la Plaça de la Font.

Accions convocades per la societat civil.
ACPV dóna suport a totes les concentracions, enviament de correus electrònics i difusió contra el tancament de TV3 al País Valencià.

Si coneixeu de més accions envieu-nos un correu a sensesenyal@acpv.cat

ÀUDIO

El moviment #sensesenyal
a l'Internauta

L'Internauta especial pel tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, el programa s'ha enregistrat a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. N’és el tema la cronologia de la persecució del govern de Francisco Camps contra els repetidors d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV); també, la reacció i resposta ciutadana al tancament, enfosquiment de webs, esclat de l'etiqueta #sensesenyal a Twitter, perfils de protesta a Facebook...
Hi han passat Toni Gisbert, coordinador d'ACPV; l'advocadessa Mercè Teodoro, que explica totes les il·legalitats i tripijocs del govern de Camps a l'hora de tancar els repetidors, i la periodista Violeta Tena.

Podeu escoltar-lo en mp3

Jordi Basté sobre el tancament de TV3 al País Valencià

Inici del programa El món a RAC 1 del dijous 24 de febrer de 2011.

Immillorable reflexió sobre l'actitud del govern Camps pel tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. Es pot dir més alt, però no més clar.

Una relació sense senyal - Reportatge de 30 Minuts

30 MINUTS

Una relació sense senyal

La fi de les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys, ha fet visible una llarga història d'incomprensions i malentesos entre catalans i valencians. Una part de la societat valenciana s'ha sentit desassistida sense el senyal de TV3, mentre que una altra continua sentint una Catalunya amenaçadora. D'altra banda, potser hi ha una progressiva indiferència des de Catalunya pel destí dels veïns del sud.

 

Pasqua Reivindicativa a la comarca dels Ports

Morella i Villores continuen les reivindicacions ciutadanes per TV3 al País Valencià que començaren el 18 de febrer

El president d’Acció Cultural del País València, Eliseu Climent, va estar a Morella el passat dijous 21 d'abril on va mantenir un col·loqui sobre la situació de TV3 i de l’entitat que encapçala i que ha fet possible que durant 26 anys se sintonitzara el senyal de la televisió catalana a les nostres llars. L’acte, que es va celebrar a la Sala Gòtica de l’Ajuntament impulsat per Els Ports en Moviment, portava per títol “TV3, cosa de tots” . Després de l'acte va haver una concentració per TV3 a Morella.

Comarques Nord: Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià, diu que TV3 és “cosa de tots”

Comarques Nord: El Dijous Sant es va cridar a Morella ‘Volem TV3′ un any després del tall

El diumenge 24 d'abril va ser el torn dels ciutadans de Villores que convocats pel col·lectiu Els Ports en Moviment es concentraren per TV3 a la plaça de la vila. Després de la concentració decidiren manifestar-se pels seus carrers i comprovar el recolzament de tota la població, recolzament que també comptava amb l'Ajuntament.

Comarques Nord: Villores demana TV3 a Pasqua

 

 

La directiva del FC Barcelona visita l’Octubre

El vicepresident de l’àrea social, Jordi Cardoner ha visitat la seu d’Acció Cultural del País Valencià on s’ha trobat amb les penyes valencianes del Barça.

Jordi Cardoner i Casaus ha encetat els actes socials previs a la Final de la Copa del Rei a la seu d’aquesta associació presidida per Eliseu Climent. Acompanyat pel directiu en cap de la Comissió Social, Pau Vilanova, l’assessor del FC Barcelona i ex jugador Migueli i l’speaker del Camp Nou, Manel Vich

La representació blaugrana, guiats per Climent, han visitat la seu d’Acció Cultural, situada a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC). En aquest espai, Cardoner ha agraït el suport i el compromís constant de les penyes de València i Marina Alta. “Gràcies a totes les penyes valencianes perquè aquí ens feu sentir com a casa. Es respira barcelonisme i aquest edifici és un tresor que teniu al bellmig de València i que representa l’esforç de tantes persones i generacions. A banda de l’edifici, aquí teniu un tresor viu, que és l’amic Eliseu que és el portador d’aquesta cultura i alegria”, ha explicat Cardoner.  Un cop més, el vicepresident ha elogiat el valor i el compromís de les penyes:“Sé que no és fàcil ser penyista i menys a mesura que t’allunyes de la ciutat de Barcelona i ho valorem molt perquè no és fàcil defensar els colors a distància”. 

Les penyes de València en paraules de Salva Torres, delegat de la zona de València Centre i Marina Alta, han tingut paraules i un emocionat record per a Nicolau Casaus, avi del vicepresident del FC Barcelona. 

Informació FCBarcelona.cat

 

 

No puc callar, no dec callar

Article de Josep Miquel Bausset publicat a Levante-emv

Amb aquestes paraules començava el bisbe de Solsona, Vicent Enrique i Tarancon, la seua pastoral El pa nostre de cada dia. El text, de març de 1950 valent i agosarat, denunciava públicament la pobresa que patien els hòmens i les dones del seu bisbat, davant la falta de pa i el problema de l´estraperlo, produït per l´oligarquia franquista. Tarancon, amb veu profètica, exigia amb la seua pastoral, que s´atengueren els drets dels pobres i dels obrers.
Jo tampoc no puc callar, ni dec callar, davant la persecució que sofreix Acció Cultural del País Valencià, una entitat amb 40 anys d´història a favor de la llengua i la cultura del nostre país. No puc callar. No dec callar! Segurament algú pensarà que els monjos només podem resar i callar, cosa que demostraria (els qui pensen així) un gran desconeixement de la tradició monàstica. Els monjos som solitaris, sí, però també solidaris. Vivim al monestir, però no ens desentenem de la situació del nostre món. Ja els primers pares del desert deixaven el monestir i anaven a les ciutats, per denunciar la injustícia dels poderosos i defendre els més dèbils de la societat. Per això no puc callar, ni dec callar, davant les multes (600.000 euros, més 120.000 de recàrrec i uns 80.000 per interessos de demora) amb que es pretén ofegar i acabar amb ACPV. Cal dir que en cas que no es puga pagar eixa quantitat, s´iniciarà el procediment per bloquejar els comptes d´ACPV i embargar els seus béns, cosa que suposaria la fi d´ACPV, després de 40 anys d´existència.
Com milers de valencians, jo mateix vaig col·laborar en la Campanya Carles Salvador, primer com a alumne i després com a mestre, en l´ensenyament de la llengua. I com molts valencians, també vaig col·laborar en pagar els repetidors de TV3 i en moltes altres accions a favor de la nostra cultura. Sempre amb l´objectiu de recuperar la llengua dels valencians. Per això m´escandalitza una persecució contra la nostra cultura, personalitzada en l´amic Eliseu Climent, per tal de fer desaparèixer ACPV. S'ha dit i és veritat, que si Eliseu Climent no existira, l'hauríem d´inventar.
Els cristians hem de ser valents en denunciar l´opressió i la injustícia que es comet. Vinga d´on vinga. És la veritat la que ens fa lliures, com ens diu Jesús a l´Evangeli. No l´abús als més dèbils! No serem capaços els valencians que estimem la nostra llengua, de salvar ACPV? Mirarem a un altre costat, mentre intenten asfixiar ACPV? De nosaltres depèn que la cultura del nostre país puga continuar creixent o acaben per matar-la, amb la prepotència dels qui tenen la raó de la força, però no la força de la raó. Tarancon, en l´homilia de la coronació del rei, demanava la defensa «dels drets de la persona» i la protecció «de l´exercici de la llibertat». I en una altra ocasió, amb bon humor, deia: «Em fan por els polítics de comunió diària». No seran capaços eixos polítics de defendre la llibertat d´expressió? I nosaltres?

 

Acció Cultural no ha venut cap repetidor

ACPV desmenteix les afirmacions publicades per Las Provincias i exigeix al diari que es moleste a contrastar la informació abans de publicar falsedats

ACPV desmenteix l’afirmació publicada avui per Las Provincias, segons la qual l’entitat hauria venut algun dels repetidors des d’on s’emetia el senyal de TV3 (fins que, el passat 17 de febrer, van cessar les emissions a causa de les amenaces del Govern valencià de noves multes).

El fet de publicar afirmacions falses sense ni tan sols haver-se molestat a contrastar-les tal com exigeix l’ètica periodística mostra un nivell de seriositat i credibilitat que no hauria de ser propi d’una capçalera històrica, i posa seriosament en dubte la veracitat de la resta de les informacions que publica aquest mitjà.

ACPV demana a Las Provincias que reconega públicament el seu error i demane disculpes. En cas que no es produïra aquesta correcció, hauríem de pensar que no es tracta d’una lamentable lleugeresa, d’un error sense intencionalitat.

ACPV entén que el mitjà en qüestió –igual com el Govern de Francisco Camps– no s’haja alegrat de l’extraordinari èxit de la manifestació del passat dissabte, ni de l’amplíssim suport sindical, empresarial, polític i associatiu aplegat per la nostra entitat, però exigeix respecte per als valencians: no ens mereixem una premsa de tan baix nivell.

Alhora, ACPV constata la coincidència dels insults contra els valencians realitzats el diumenge passat pels responsables electorals del PP i la publicació avui d’aquestes afirmacions per part de Las Provincias.

ACPV continua la campanya de recollida d’aportacions econòmiques per part de ciutadans i col·lectius per a poder fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern de Francisco Camps a la nostra entitat (després d’haver pagat una primera multa de 127.000 euros el passat octubre). I, en aquest sentit, anima els valencians i les valencianes a respondre als insults i al fals periodisme amb l’esforç constant i il·lusionant per un model de societat més democràtica, moderna i valenciana, i amb la solidaritat amb ACPV com a entitat que treballa en positiu per fer possible aquest model.

Notícia a Las Províncias

El Punt: ACPV desmenteix la venda dels repetidors de TV3

 

Acció Cultural exigeix a Sànchez de León i Novo que respecten la llibertat d’expressió i manifestació

ACPV reclama als responsables electorals del PP una campanya neta, sense mentides i sense insults contra els qui no pensen com ells

ACPV vol recordar a la senyora de León que, abans que el Govern de Francisco Camps iniciara l’obertura d’expedients administratius i la imposició de multes a la nostra entitat per emetre una televisió pública, TV3 ja es veia amb normalitat al País Valencià. Per tant, el Govern del sr. Camps ha creat un problema que no existia. A més, n’ha dificultat, durant quatre anys, la solució. Perquè la solució era i és possible de manera immediata si el Govern valencià tinguera una actitud positiva: tan simple com permetre l’emissió dels quatre canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que ja emetia ACPV pel segon multiplex que té adjudicat la Generalitat valenciana i que, fins el passat 17 de febrer, continuava lliure (des d’eixe dia, per cert, tan sols duplica el que emet el primer multiplex, precisament per intentar tapar el fet que, objectivament, està lliure i disponible).

Per tant, si la senyora de León realment vol deixar de censurar una televisió, i fer-ho des de la legalitat, si vol deixar de ser la cara pública que persegueix l’alternativa de model de país representada per ACPV, pot fer-ho avui mateix: depèn només d’ella i del seu Govern.

D’una altra banda, Acció Cultural exigeix al sr. Novo respecte pels valencians. Hi ha molts valencians que no pensen com ell, una part dels quals es va manifestar el passat dissabte i va omplir la ciutat de València en una de les mobilitzacions més multitudinàries dels últims anys. I exigeix també respecte per als representants sindicals, polítics i associatius que van acompanyar Acció Cultural i li van donar suport. Amb els seus insults, l'únic que fa el sr. Novo és autodesqualificar-se i expressar el caràcter antidemocràtic de qui no és capaç de mostrar respecte davant els ciutadans que exerceixen el seu dret a la lliure expressió i manifestació.

Recordem, així mateix, als responsables electorals del PP, que la mobilització impulsada per la nostra entitat els últims quatre anys no ha fet sinó créixer i ampliar la nostra base social, fins al punt que destacats companys del mateix partit que Sànchez de León i Novo han expressat públicament i institucionalment el seu desacord amb la política de censura del Govern del sr. Camps i el seu suport a les emissions de TV3.

ACPV considera que aquestes declaracions, impròpies de càrrecs públics, són un exemple més de la creixent erosió dels drets democràtics que està patint el País Valencià, un territori on els espais públics -ja siguen la plaça de bous, ja siguen els carrers i places de la ciutat de València- són negats a una part dels ciutadans, i on s’obstaculitzen permanentment el dret de manifestació i la llibertat d’expressió.

Finalment, ACPV vol donar públicament les gràcies a tots els valencians i les valencianes conseqüents que ens van acompanyar el passat dissabte per l’extraordinari èxit de la manifestació i pel seu comportament exemplar durant tota la marxa (cosa que contrasta amb les actituds tan poc respectuoses que han mostrat els responsables electorals del PP).

 

El País: El PP culpa a Zapatero de que los valencianos no puedan ver TV3
El País: Acció Cultural recuerda al PP que TV3 se veía con normalidad

Levante-emv: Sánchez de León critica la asistencia del PSPV a la manifestación en defensa de TV3

El Mundo: El PP acusa a los socialistas de 'fomentar el catalanismo' por ir a la manifestación de TV3

Avui: El govern valencià censura la presència de Carod-Rovira en la manifestació
Avui: Qüestió de múltiplex

PPCV: “La complicidad de los socialistas por fomentar el catalanismo en la Comunitat, manifiesta su rechazo por nuestras señas de identidad”

 

 

La directiva del FC Barcelona visita l’Octubre

El dimarts 19 d’abril les Penyes del Barça de València i Marina Alta i ACPV li fan una recepció a una representació de la Junta Directiva del FC Barcelona. El vicepresident primer, Jordi Cardoner, i el directiu Pau Vilanova arribaran a les 20,30 h a l’OCCC i seran rebuts per Eliseu Climent, president d’ACPV, i Salvador Torres, delegat de les Penyes de València i Marina Alta.

El programa començarà amb una visita guiada a l’edifici i, posteriorment, tindrà lloc un acte públic al saló d’actes amb els representants de les penyes.

Penyes del Barça de València i la Marina Alta

   
segueix-nos a twitter
 
Pàgina 1 de 2
Següent
Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99