Auques guanyadores del Concurs de dibuix del Correllengua 2011

Dilluns, 21 de novembre

Amb motiu del Correllengua 2011 en homenatge a Enric Valor i a Manuel Sanchis Guarner en el centenari del seu naixement, ACPV per primera vegada ha organitzat un Concurs de dibuix per als alumnes d'infantil i primària de les escoles del País Valencià. El concurs ha consistit a il·lustrar l'Auca del Correllengua 2011, auca que en els darrers anys ha il·lustrat el dibuixant i humorista Joan Montañés Xipelli, que en aquesta ocasió per tal d' incrementar la participació i implicació dels alumnes, es va decidir fer aquest concurs que finalitzà el 28 d'octubre.

El jurat del Concurs de dibuix del Correllengua ha decidit atorgar els següents premis per il·lustrar l’Auca de Manuel Sanchis Guarner i Enric Valor:

Primer Premi a l’alumne: Martín Iserte Puchol del CEIP “Grangel Mascarós” de l’Alcora (L’Alcalatén).

Segon Premi a l’alumne: Martin Fernández Herrera del CEIP “Carlos Sarthou” de Vila-real (Plana Baixa).

Tercer Premi  a l’alumna: Inma Soler Iborra de l’Escola “Alborxí” d’Alzira (Ribera Alta).

Premi Col·lectiu als alumnes de L’Aula sisé de Primària de l’Escola “Lluís Vives” d’Ontinyent (Vall d’Albaida)

Així mateix s'acorda atorgar-li una Menció Especial fora de concurs al CEIP "Luis Vives" de Silla (L'Horta) per la realització de la Vídeo-Auca en homenatge a Enric Valor i a Manuel Sanchis Guarner.

 

Levante-emv Panorama: Un alumne de l´Alcora guanya el concurs d´auques del Correllengua

 

La Flama arriba avuí a Catarroja

Divendres, 28 d'octubre

La Flama ha recorregut més de 100 poblacions

Durant els mesos de setembre i d’octubre la Flama del Correllengua ha recorregut de nord a sud del país més de 100 poblacions, realitzant-se tota mena d’actes (cercaviles, concerts, trobades de cultura popular...) i ha estés a través del seu Manifest, la labor d’Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner en favor de la divulgació de la llengua catalana i del seu estudi.

Avuí divendres a les 20:45 hores la Flama acompanyada de dolçaines i tabals arriba a la Plaça Major de Catarroja. Després de la lectura del Manifest, el grup “La Douche” serà l’encarregat de finalitzar l’acte amb un concert al Casal de l’Horta Sud d’ACPV (Plaça Major, 6 de Catarroja). Prèviament el Casal oferirà un vi d’honor a les 20:15 als assistents.

 

 

 

La XVI edició del Correllengua finalitzarà amb el lliurament dels premis del Concurs de Dibuix al mes de novembre

Dijous, 20 d'octubre

Demà divendres arribarà a Burjassot

La XVI edició del Correllengua ha estat un èxit de participació gràcies als milers de ciutadans anònims i a les institucions i entitats que, en un any especialment difícil per la crisi que patim, i que en el cas d’ACPV es veu agreujada per les multes imposades pel Govern de l’expresident Francisco Camps, l’han feta possible. Volem destacar, de manera especial als Ajuntaments com Elx, El Campello, Alcoi, Ontinyent, Benissa, Sueca, L’Alcúdia, Montserrat, Sant Mateu, Les Coves, Betxí, Vila-real, L’Alcora, Moncofa, i Morella que han donat suport explícit a aquesta iniciativa multitudinària en favor de la nostra llengua. I a entitats com el Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia, el Bloc de Progrés Jaume I de Torís, l’Associació Brot de Cultura de Montserrat, La Falla El Raconet de Cullera i a l’Associació Cultural Ca Bassot que any rere any s’encarreguen de l’organització del Correllengua a les seues respectives poblacions.

La XVI edició finalitzarà amb l’entrega dels premis del Concurs de Dibuix per als centres d’ensenyament d’infantil i primària al mes de novembre. Abans però, la Flama del Correllengua arribarà demà divendres 21 d'octubre a les 20h a Burjassot, on després de la cercavila pels carrers de la ciutat i de la lectura del Manifest, tindrà lloc un sopar a Ca Bassot i per últim un concert amb els grups Indefinits i Atzembla al carrer Pablo Iglesias.

 

Primeres Auques del Correllengua 2011

Divendres, 14 d'octubre

Ja ens han arribat les dues primeres Auques del Correllengua 2011.

La primera és l'Auca realitzada pels alumnes de l'Escola de L'Orxa.

La segona és una Vídeo-auca que ens han fet arrribar des del CEIP Luis Vives de Silla.

Concurs de dibuix

     

 

 

El Correllengua continua el seu recorregut pel País Valencià

Dijous, 13 d'octubre

L’Alacantí

Una any més, la Flama va recórrer els carrer d’El Campello, acompanyada dels alumnes del col·legis de la ciutat fins el Castell de Festes, on va tindre lloc la ja tradicional representació històrica per part dels alumnes.

L’Alcoià

El divendres 7 d’octubre el Centre Cultural Ovidi Montllor d’ACPV va ser l’encarregat de fer arribar la Flama fins l’Ajuntament d’Alcoi, des d’on va eixir en cercavila, acompanyada del grup de xirimiters i tabaleters Sol Major i per la Cucafera i els Nanos del grup de Danses Sant Jordi, fins a la Glorieta d’Alcoi on va tindre lloc la lectura del Manifest del Correllengua.

A L’Orxa, el 7 d’octubre, els alumnes de la seua escola, van acompanyar en cercavila pels carrers del poble a la Flama, juntament amb el so de tabal i dolçaina d’antics alumnes del centre. L’acte va acabar amb la lectura del Manifest, l’exposició de l’auca del centenari d’Enric Valor i Sanchis Guarner, realitzada conjuntament per tots els alumnes del centre, i amb la interpretació per part dels alumnes de la cançó de "Jaume I".

La Vall d’Albaida

El diumenge 9 d’Octubre va tindre lloc la cloenda de l’edició d’enguany del Correllengua a la comarca de la Vall d'Albaida. El Gegant Jaume I i els cabets de Joan Fuster i Enric Valor van encapçalar una cercavila a Ontinyent, en la qual també van participar els cabets de l’Escoleta del Llombo i el grup de Percussió i Tabal El Raval. Les persones assistents també van poder gaudir de la lectura d’alguns poemes de Vicent Andrés Estellés a cura del grup Comboi.

Des de dimarts 3 d’octubre però, diverses escoles de La Vall d’Albaida han rebut la Flama del Correllengua acompanyada dels gegants i cabets del Casal Jaume I – ACPV. El CEIP Sant Antoni Abat de Benissoda, el CEIP Mare dels Desemparats d’Atzeneta d’Albaida, el CEIP Covalta d’Albaida, el CEIP Mare de Déu del Remei, i els CEIP Martínez Valls, Vicent Gironés i Lluís Vives, tots tres d’Ontinyent, són les escoles que enguany han celebrat la festivitat del 9 d’Octubre amb l’arribada de la flama del Correllengua.

La Marina Alta

El divendres 7 d’octubre va tindre lloc a Benissa la celebració del Correllengua – Minicircuit de Rondalles pel centre històric de Benissa, organitzat pel Casal Cultural – ACPV de Benissa amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística de Benissa.

Més de 50 xiquets i xiquetes van participar de l’acte, en el qual es van llegir tres rondalles, aprofitant que enguany és el centenari dels naixement dels escriptors Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner. Va destacar la dramatització de la rondalla “La llegenda de Ben i Issa” de Bernat Capó i que ha estat adaptada per a l’ocasió pel benisser Joan Nave, recent guanyador al millor actor de la Mostra de Teatre Amateur “Alacant a escena”. La representació va tindre lloc a la placeta de l’Església Vella.

També es van llegir rondalles a la placeta Vella i la glorieta Dolors Piera, encapçalant el recorregut la torxa del Correllengua. En acabar l’acte es van repartir llibres de “La llegenda de Ben i Issa” a tots els xiquets i xiquetes.

A Pedreguer la Flama va eixir en cercavila des del casal fins l’Ajuntament, acompanyada per la colla dels Traginers. Una vegada en l’Ajuntament es va procedir a la lectura del Manifest. Prèviament a la cercavila, va tenir lloc l’actuació de M&M, Rondalles d’Enric Valor i una pintada de murals al mateix Casal Cultural Jaume I de Pedreguer.

La Ribera Baixa

A Cullera, el 8 d’octubre, la Falla El Raconet fou l’encarregada de llegir el Manifest del Correllengua 2011, després del recital de poemes d’Enric Valor que va tindre lloc durant l’esmorzar popular del matí. L’acte va finalitzar am l’actuació de dolçainers i tabaleters i amb un dinar popular al mateix casal faller.

El 9 d’Octubre, entre muixerangues i danses el Rei Jaume I gaudí de la festa gran dels valencians a Sueca. A més a més, juntament amb el seu escuder, fou l'encarregat d'abaixar el Penó de la Conquesta i de repartir els diplomes dels xiquets i xiquetes premiats en el concurs de dibuix sobre la festa. També va ser l’encarregat de llegir el Manifest del Correllengua 2011 a Ca Fuster. Més informació

La Ribera Alta

A Montserrat el passat 7 d’octubre va tindre lloc un sopar de germanor al bar El Musical i la Cercavila pel valencià amb la Flama del Correllengua, organitzat per l'Associació Brot de Cultura. Tot seguit es va realitzar a la Casa de la Cultura l'espectacle teatral L'apartament Borja, a càrrec de Josep Enric Grau, activitat organitzada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Montserrat.

El mateix 7 d’octubre a les 20:30 hores, la Flama va arribar al Parc de la Nòria de l’Alcúdia, acompanyada per Colla la Rosca de Tabal i Dolçaina, Grup de Dansa, El Bolero, Cabuts, els Negrets, els Tornejans i els Dimonis Enroscats, on va ser rebuda per part de l'alcalde de l'Alcúdia.

L’Horta

La Flama, portada per Clàudia Canós de Joves d’Acció, va arribar a la seu de la Societat Coral el Micalet el passat 9 d’Octubre a les 17:30hores i va ser rebuda pel seu president, Tonetxo Pardiñas, pel coordinador d'ACPV, Toni Gisbert i per representants de Ca Revolta, del Racó de la Corbella i per les colles de tabal i dolçaina de la Societat Coral el Micalet i Estrela Roja de Benimaclet. A continuació es va dirigir cap a la Plaça Sant Agustí per incorporar-se a la Manifestació organitzada per la Comissió 9 d'Octubre que sota el lema "Som País Valencià. Volem decidir" va recórrer el centre del Cap i Casal.

Camp de Túria

La Flama del Correllengua visità Llíria, la capital del Camp de Túria el passat 6 d’octubre. Desenes de persones s'aplegaren al Casal Jaume I del Camp de Túria per rebre al ritme de la dolçaina la Flama de la nostra llengua.

S'hi va organitzar un sopar popular i en acabar de menjar es va procedir a la lectura del manifest.Joan Domínguez Bell-lloc, natural de Benaguasil, professor, escriptor i primer president del Casal Jaume I del Camp de Túria (1999-2008) va ser l'encarregat de llegir el manifest del Correllengua 2011 que enguany recordava les figures de Manuel Sanchis Guarner i Enric Valor, en el centenari dels seus natalicis.

Comarques de Castelló

La Flama del Correllengua fins el moment ja ha recorregut enguany més poblacions i centres educatius que els anys anteriors. S'han celebrat en total 87 actes, en 27 poblacions diferents de les nostres comarques.

Pel que fa al Baix Maestrat, la Flama ha passat per dos centres de Vinaròs, quatre de Benicarló, un d'Alcalà, té pendent d'anar al d'Alcossebre i ha recorregut els carrers de Sant Mateu fins arribar a la plaça, on per primera vegada el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Mateu li va donar la benvinguda a la Flama. Ha anat per primera vegada a l'Alt Maestrat, a les escoles d'Albocàsser. I anirà el proper dissabte a Morella, la capital de Els Ports, i aquest dimarts ho farà a l'institut de Vilafranca.

Pel que fa a la Plana Alta, ha visitat les escoles de Torreblanca, el col·legi Sant Agueda i l'institut Violant de Casalduc de Benicàssim, 23 centres escolars de Castelló, i quatre del Grau, a més de la gran cercavila que divendres 30 de setembre va recórrer els carrers de la ciutat fins l'estàtua de Jaume I, tres centres d'Almassora, i les escoles de Borriol, Cabanes i Vilafamés, a més de desfilar pels carrers de les Coves, acompanyada de la primera autoritat municipal. I a l'Alcalatén ha visitat tots els col·legis i instituts de la capital de l'Alcalatén, igualment acompanyada pels representants de l'Ajuntament.

I a la Plana Baixa ha visitat set centres escolars de Vila-real, on a més la regidoria d'Educació ha celebrat la "Setmana del Correllengua", i on ha estat rebuda per l'Ajuntament; ha desfilat pels carrers de Betxí, on ha estat rebuda igualment per la corporació municipal; ha visitat les diferents escoles d'Onda, sis centres de Borriana, les quatre de Nules, les de la Vilavella, Artana, la Llosa i Fondeguilla; ha estat present als carrers de Moncofa durant l'Aplec de la Plana, i ha visitat també els col·legis de la Vall d'Uixó.

 

 

Correllengua 2011 - 100 anys del naixement d'Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner © Acció Cultural del País Valencià
Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - correllengua@acpv.cat