Facebook icon Twitter icon

Notícies

 

Nova Acadèmia de llengües del Centre Carles Salvador

El Centre Carles Salvador ofereix la garantia de més de 30 anys d’existència (durant els quals ha preparat 60.000 persones per als cursos de la Junta Qualificadora de Valencià, amb un molt bon resultat).

Ara t’oferim cursos de valencià, anglès, alemany, francès, italià, rus i xinès amb la professionalitat i l’experiència que ens avalen.
Descomptes (10%): Socis d’ACPV – Estudiants - Aturats - Família nombrosa

Període de matriculació:  fins al 10 d'abril - Més informació

 

Acció Cultural guanya una nova sentència front al govern valencià a favor del reconeixement del títol de filologia catalana i de la unitat de la llengua

Amb aquest pronunciament queda definitivament tancat aquest conflicte i s’aconsegueix una base jurídica molt important a favor de la unitat de la llengua
El 15 de maig de 2009 el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana núm. 6014 va publicar les Ordres de la Conselleria d’Educació de la Generalitat valenciana que convocaven provés d’accés al professorat de Secundària, Escoles Oficials d’Idiomes i Formació Professional en les quals no es reconeixia el títol de Llicenciatura en Filologia Catalana com acreditatiu de “coneixements de valencià”. Més informació - Sentència PDF

 

ACPV participa en "Enllaçats per la llengua"

Dissabte 9 de març a les 12.00h. concentracions davant dels ajuntaments i a les delegacions del Govern espanyol d'Alacant, València i Castelló, com a expressió de rebuig a l'anomenada Llei Wert i al Decret de Plurilingüisme del Govern valencià. Més informació - Manifest PDF

 

Manifestació 'Totes juntes contra l'atur el #10M'

Diumenge 10 de març a les 12.00h. a la Pl. de Sant Agustí de València

Manifestació contra l’atur i les retallades de drets socials. Per la regeneració de la democràcia. Per una Europa social, democràtica i igualitària.

Més informació - Manifest PDF

 

3er Festival Cabanyal Íntim

El Festival Cabanyal Íntim és un festival urbà i independent, centrat en propostes escèniques íntimes, pròximes i experimentals. Està organitzat per Francachela Teatre i la plataforma cívica Salvem el Cabanyal i tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'abril de 2013 sota el lema “La celebració de la vida”.
Des de la seua segona edició, el Festival ha apostat per la fórmula de co-finançament del crowdfunding o micromecenatge, amb la qual ha cobert, gràcies a les aportacions econòmiques.
Donacions a Verkami

 

Entrades a la venda del concert de la Diada del 25 d'Abril

 

Fermin Muguruza Kontrakantxa + Orxata Sound System + At Versaris

Dissabte 27 d'abril a les 20.00h. a l'Auditori de Burjassot

La tradicional manifestació que Acció Cultural organitza amb motiu de la diada del 25 d’ Abril, aquest any tindrà lloc el proper dissabte 27 d’abril. Tot seguit, com és habitual, hi haurà a Burjassot un concert reivindicatiu que , comptarà amb les següents actuacions: 

FERMIN MUGURUZA - ORXATA - AT VERSARIS

Venda d'entrades a Ticketea.com

Preu de les entrades
Anticipada: 12€ socis d'ACPV - 15€ no socis
Taquilla: 18€

Podràs fer-ho també físicament als següents punts de venda:
Octubre Centre de Cultura Contemporània. Sant Ferran, 12. València.
El Racó de la Corbella. Maldonado, 46. València.
Terra. Centre social - Bar. Baró de Sant Petrillo, 9. València.
Ca revolta. Santa Teresa, 10. València

Club de Viatges d’Acció Cultural i Esplai Viatges

 

Propostes culturals de març, Setmana Santa i Sant Vicent

 

AVENTURES PER LA CIUTAT DE VALÈNCIA

-:- 9 març. Viatge al·lucinant. Viatjar al segle XVI com en una màquina del temps
-:- 17 març. Uns focs mil·lenaris per rebre la primavera, les Falles.
-:- 23 març.  Llet, bolquers, mòmies, ossos...Relíquies.
Preu de cada ruta: 13€ (inclou esmorzar)

PROGRAMA COMPLET DE LES RUTES

VALLADOLID EN SETMANA SANTA

Del 28 de març a l'1 d'abril.
Valladolid, fou seu de la cort de Castella. Un dels seus principals esdeveniments culturals, religiosos i turístics és la Setmana Sant. És un exemple de celebracií castellana, caracteritzada per la sobrietat, el silencia i el respecte i la dovociodels confrares i del públic.

450 EUROS (inclou mitja pensió)

PROGRAMA COMPLET DEL VIATGE

PONT DE SANT VICENT A L'EMPORDÀ DE DALÍ

Del 6 al 8 d'abril.
Dels amors delirosos i tendres entre un pastor muntanyenc i una marina sirena va nàixer l'Empordà.

275 EUROS (inclou desdejuni i sopar a l'hotel)

PROGRAMA COMPLET DEL VIATGE

Més informació i viatges a esplaiviatges.com

Comarques

 

El 9 de març s'inaugura el Passeig Ovidi Montllor a Alcoi

El proper dissabte 9 de març, a les 18:00 hores a Alcoi s'inaugurarà al Passeig Ovidi Montllor es descobrirà la Placa que li dona nom i s’inaugurarà el monument “Faré Vacances” de l’escultor Antoni Miró.

L'acte comptarà amb les  actuacions de la Coral Polifònica Alcoiana, Batà i Pau Miquel Soler, així com, amb un recital de poemes de mans de Jordi Botella i Manel Rodríguez

 

Jornades per la dignificació lingüística: Llengua i seducció a Fraga

Les 'Jornades per la dignificació lingüística. Llengua i seducció' volen suscitar preguntes, reflexions i creences per tal de fomentar l'acostament dels territoris de l'àmbit lingüístic català. S'organitzaran diferents actes al llarg del cap de setmana. Organitza el Casal Jaume I de Fraga, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i d’Òmnium Cultural de Ponent.
Més informació i programa

 

Obrint Pas en acústic al Teatre de la Unió Musical de Llíria

El pròxim 23 de març tenim una gran cita al Camp de Túria. El grup Obrint Pas ens oferirà un concert en acústic a l'auditori de la Unió Musical de Llíria, a les 19h.

Organitzen: Arran, Associació Cultural 9 d'octubre de Vilamarxant, Ateneu Cívic i Cultural de Bétera, Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil, Casal Jaume I del Camp de Túria, Coordinadora pel Valencià del Camp de Túria i l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria
Patrocina: Pollos Planes
Col·laboren: Consolat de Mar i Fil-per-randa

Punts de venda d'entrades - Més informació

 

II Calçotada popular a
Crevillent

Dissabte 9 de març, a partir de les 12.30h.
Les associacions Amics de la Natura, Terraviva, AAVV els Catxapets, Colla ecologista El Campanà i el Casal Jaume I organitzen la II Calçotada Popular en benefici de les XII Jornades Mediambientals. Més informació

L'exposició 'Dones Mastectomizàdes' a Ontinyent

Inauguració dissabte 9 de març, a les 19.00h. al Centre Cultural Caixa Ontinyent.
A l’acte d’inauguració hi haurà recital poètic (Mara Vicent, Pep Alfonso, Josep Andrés,  Fàtima i Martí. Amb música d'Ad Libitum), dansa (Ballet Òpera) i la intervenció de Toni Balanzà (fotògraf) i Bea Micó (model). Més informació

 

Club de lectura del Casal d'Elx

La primera lectura serà L'home de l'estació, de l'escriptor Joaquim González Caturla (Alacant 1951), trobada el dilluns 11 de març, a les 8.45 h, per a comentar-la. 
La segona, Els arbres amics, de Pep Coll (Pessonada, 1949), està programada per al dilluns 15 d'abril, i la tercera, Calaveres atònites, de Jesús Moncada (Mequinensa 1941-Barcelona 2005), per al dilluns 13 de maig.
Per a tancar aquest primer període la lectura serà La meitat de l'ànima, de Carme Riera (Palma, 1948), data per confirmar.
El Club és una iniciativa compartida i resta obert a altres persones que hi estiguen interessades.Coordinació del club de lectura: Jesús Castaño i Biel Sansano.
Més informació a elx@acpv.cat

 

XVIII Jornada Sociolingüística d’Alcoi

El Centre Ovidi Montllor (la delegació d’Acció Cultural del País Valencià a Alcoi) forma part de les entitats que organitzen la XVIII Jornada Sociolingüístia d’Alcoi, que comença el 23 de març, centrada en “El valencià en l’àmbit local”.

Més informació i inscripcions (fins el 20 de març)

Programa

 

Macromona 2013

La Macromona 2013 són unes jornades que se celebraran a l'aula de la natura les Cases del Senyor (pedania de Monòver) durant els dies de Pasqua (30, 31 de març i 1 d'abril) amb activitats sobre llengua, memòria històrica, tradicions valencianes, coneixement de l'entorn, etc. La participació està oberta a tothom, però vos heu d'afanyar, perquè el màxim d'inscripcions serà de 70 persones i la data límit d'inscripció és el divendres 22 de març de 2012. 

Més informació i inscripcions

Programa

 

Octubre Centre de Cultura Contemporània de València

 

Descarrega't l'agenda de l'OCCC del mes de març en PDF

ACPV us anima a donar suport al projecte de Santi Arisa

 

ARA! Nou disc de Santi Arisa amb La Tribu Patriòtica

El projecte del músic és un disc d’himnes i cançons patriòtiques dels Països Catalans, en el qual s’inclourà el Tio Canya i la Muixeranga, i que es vol promoure a través del micromecenatges.

Més informació i col·laboracions a IMPULSA'T

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al Teatre Micalet

 

Promoció especial 2x1 el 8 de març les entrades de 'CARMELA, LILI, AMANDA'

CARMELA, LILI, AMANDA és un viatge musical pel segle XX a través de la vida de tres dones.
Direcció de Marc Chornet
Amb Isabel Soriano, Noèlia Pérez i Neus Pàmies
Més informació

Si voleu beneficiar-vos d'esta promoció envieu un email a reserves@teatremicalet.org amb el vostre nom i cognoms.
No acumulable amb altres descomptes o promocions i en funció de l'aforament de la sala.