Facebook icon Twitter icon

Notícies d'Acció Cultural

 

Multitudinari homenatge del món del treball a Estellés

CCOO i UGT, amb la col·laboració d'ACPV, van organitzar el passat 9 de desembre, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, un acte d'homenatge del món del treball a Estellés: diferents representants sindicals van llegir fragments dels seus poemes que més tenen a veure amb l'àmbit del treball i la reivindicació de classe. 
Més informació

 

Acció Cultural i ERC pressionen Mas pel retorn del senyal de TV3 després de l'apagada

Article publicat a Levante-emv: Acció Cultural y ERC presionan a Mas por el retorno de la señal de TV3 tras el apagón

"La desaparición de RTVV ha devuelto al debate la ausencia de la señal de TV3, que sufrió el primer apagón decretado por el Consell cuando en febrero de 2011 forzó a base de multas a Acció Cultural del País Valencià......"

 

ACPV lamenta la mort de Manuel Ardit i Lucas; historiador, professor universitari i destacat soci d'aquesta entitat.

Des d'Acció Cultural del País Valencià lamentem la pèrdua del que fou director de la revista Afers des del 1987 i autor de nombroses i rellevants obres com Els homes i la terra del País Valencià: segles XVI-XVIII (1993).
Manuel Ardit ha estat considerat un dels millors historiadors valencians per la importància de les seues obres i pel seu incansable compromís amb la història valenciana.
Més informació

 

Ha mort a la edat de 71 anys el pintor i fotògraf Andreu Castillejos Furió

Des d'ACPV-Casal Jaume I d'Elx, donem el nostre condol a totes i tots amigues i amics especialment a la seua família. És una pèrdua molt sensible per a tots donada la seua rellevància en tantes i tantes activitats al llarg dels anys..en temes socials, solidaris, culturals, ecològics, artístics, compromès amb la cultura i la llengua el nostre valencià el català de tots i prou conegut per la seua humanitat i compromís en la lluita pel nostre país i per un món millor. Més informació

 

Espai Ciència. Premi Nobel 2013 de literatura

Conferència sobre Alice Munro, mestra del relat curt contemporani i guanyadora del Premi Nobel de Literatura 2013

A càrrec de Dolors Udina, membre del Grup d'Estudi de la Traducció Catalana Contemporània (Universitat Autònoma de Barcelona) i traductora d'Alice Munro al català.
L'Espai Ciència el formen Acció Cultural del País Valencià, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i l'Institut d'Estudis Catalans.
Més informació

 

Cicle Cinema Ciutadà Compromés

Dimarts 17 de desembre a l'Octubre CCC

-- 19.15h. Presentació del documental: La Batalla del Varsòvia
Amb Carme Molina Llorca, Secretària General  ACICOM, Juli Esteve, Codirector del documental i productor InfoTV, Àlvar Martínez Vidal, codirector del documental  i autor de la investigación. Vicedirector de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, Universitat de València. Ana Sanchez Guerrero, Psicòloga Clínica, sòcia ACICOM, Presidenta Associació Espanyola de Neuropsiquiatria – País Valencià (AEN), Alfons Polo i Peris, Portaveu ACDESA-PV i un representant de Societat Valenciana Ciències de la Salut Joan Baptista Peset.
-- 19,45 h. Projecció La Batalla del Varsòvia.
-- 20,45 h. Fòrum sobre la pel·lícula

Organitzat per ACICOM amb la col·laboració d'ACPVMés informació

 

Gemma Lluch farà un curs sobre relat juvenil en l'Escola d'Escriptura

 
 
 

La professora de la Universitat de València, Gemma Lluch, impartirà un curs sobre relat juvenil durant el primer trimestre del 2014, en el marc de l'Escola d'Escriptura de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.
Per a més informació podeu escriure al mail tresiquatre@tresiquatre.cat 
Matrícula dels cursos fins al 27 de desembre del 2013, a www.tresiquatre.cat

Cursos amb un descompte de 10% per als socis d'ACPV

Escola d'escriptura, en català, castellà, anglès, francès, italià i portuguès. Tria la teva llengua per fer els tallers i aconsegueix un CERTIFICAT D’ESCRIPTURA LITERÀRIA en aquesta llengua. Amb possibilitats de publicar a l’Editorial Tres i Quatre.

Escola de comunicació.
El camí no té mapa, no està indicat, no es d’eixos que per trobar-lo has de seguir a algú.
Hauràs de trobar-lo pels teus propis mitjans. Sols caminant, sols vivint la teua vida, trobaràs el camí.

Curs de comunicació política.
Aquest curs va adreçat als estudiants de Periodisme, Ciències Polítiques i Sociologia, així com als membres que integren qualsevol vessant  de les organitzacions polítiques  amb responsabilitats o influència en les campanyes i la comunicació electoral.

 

XXIII Universitat del Tirant

 

'Municipis, comarques, províncies: Propostes per a vertebrar un País'

13 i 14 de desembre de 2013 a l'Octubre CCC de València

L’anunciada reforma de l’administració local per part del govern central va tot just en la línia contrària d’allò que més necessita l’administració local com és obtindre més recursos, més participació, més transparència, més cooperació i també més eficiència.

Informació: www.tirant.org/unitirant2013

Acció Cultural Comarques

 

Tret d'eixida dels actes commemoratius dels 81 anys de les Normes de Castelló

 

Una exposició i una conferència de Vicent Pitarch inauguren la commemoració

Dilluns 11 de desembre a les 19h a l'IES Ribalta, s'encetà el cicle de conferències en commemoració del 81 aniversari de les Normes de Castelló amb la intervenció de Vicent Pitarch sobre “Les Normes de Castelló als cent anys de les Normes de l'Institut d'Estudis Catalans. Homenatge a Lluís Revest”. Més informació

Consulteu la resta d'actes de la commemoració en aquest enllaç

 
 

Inauguració del Betlem del Casal Jaume I de Vila-real

Diumenge 8 de desembre, a les 19 h., Pasqual Batalla, regidor de tradicions de l'Ajuntament de Vila-real, i el regidor de Cultura, Alberto Ibàñez, van inaugurar l'edició del 2013 del betlem del Casal Jaume I.
El Betlem, amb les noves donacions que hem rebut enguany, consta ja de més de 1.700 figures, que reprodueixen totes les escenes tradicionals, Portal anunciació a Maria, anunciació als pastor, castell d'Herodes, fugida a Egipte....i les "bromes".
Més informació

 

'Quin model de nació per als valencians?' a Alcoi

Debat sobre el marc nacional al País Valencià

-- Dijous 12 de desembre a les 19.30h al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi.

A càrrec de:
Lluis Català, professor de sociologia a la Universitat d’Alacant.
Presenta:
Pau Caparrós, membre de la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià.

 

Acte de reivindicació de la valencianitat lingüística i cultural del sud i de la ciutat d'Elx

Dissabte 14 de desembre a les 18.00h al Pàrquing de la Universitat d'Elx UMH.

A fi de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania en general, la Plataforma per l’Ús del Valencià a Elx ha decidit organitzar la col·locació de més de 1500 espelmes que dibuixaran la imatge “A Elx, en valencià!”.
Més informació

 

Per la Llibertat d'expressió, concentració 13D Xàtiva

Divendres 13 de desembre a les 18h. a la porta de l'Ajuntament de Xàtiva

Els governs del PP estan aprovant lleis en solitari en contra de l'opinió de la majoria de ciutadans i ciutadanes que estan destruint la societat del benestar, l'educació, la sanitat, la cultura, els serveis socials, els mitjans de comunicació públics com RTVV. I ara volen lleis que ens furten la veu, que ens acallen perque així ens volen, muts i esclaus. .. Per això volen canviar la llei de seguretat ciutadana per entrebancar el nostre dret a manifestar-nos i restringir la nostra llibertat d'expressió.

Nosaltres no tolerem aquesta situació i diem ben alt i fort que no tenim por, que tenim dret a protestar, a criticar la mala gestió del govern, a fer ús del nostre dret a la llibertat d'expressió.

 

Conferència-col·loqui 'La crisi i les possibles eixides' a Elx

Dijous 12 de desembre a les 19.30h. al Casal d'ACPV d'Elx. Conferència a càrrec de Josep-Antoni Ybarra, Catedràtic Dep. Economia Aplicada i Política Econòmica de la Universitat d'Alacant.
Més informació

Activitats del Casal de Perpinyà

Dijous 12 de desembre a les 20.00h. Nit de música amb Marc Durandeau
Dissabte 14 de desembre. Viatge a la fira de Santa Llúcia de Barcelona. Preu: 23€. Per més informació, Empar: 04 68 56 47 33.
Diumenge 15 de desembre. Excursió amb la secció descobrir el país de Castellnou a Corbera. Sortida a les 8h30 del Casal. Per més informació, Bernat: 06 72 71 20 80.

Presentació del llibre “Un peu dins, un peu fora” a Pedreguer

Dijous 12 de desembre a les 20:00h al Casal Jaume I de Pedreguer, presentació del llibre “Un peu dins, un peu fora” de Carles X. Simó Noguera i Jordi Giner Monfort. El llibre analitza la realitat dels immigrants residents des d'una òptica nova en l'anàlisi dels processos d'inserció. Tot seguit començarà un debat sobre la immigració de residents europeus a les nostres terres.

 

Xavier Vidal presentarà 'El mur de Xerea' a Ontinyent

Divendres 13 de desembre a les 20.30h.al Casal d'ACPV de la Vall d'Albaida, presentació del llibre 'El mur de Xerea' de Xavier Vidal Torrella. Presenta Pep Alfonso.
Més informació

Xerrada sobre la LOMQE a Monòver

Divendres 13 de desembre a les 19.00h al Casal de Monòver. Debat sobre la nova llei d’educació, la LOMQE. La xerrada estarà dirigida pel SEPC(Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) que donaran la seva particular visió d’aquesta llei. 

 

Tirant de Rondalla a Alcoi

Divendres 13 de desembre a les 20.00h. al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi. Actuació de Tirant de Rondalla.

 

Homenatge a Vicent Andrés Estellés a Llíria

Divendres 13 de desembre a les 19.30h. al Casal del Camp de Túria, projecció de 'Cos Mortal' i d'un vídeo d'homenatge fet pel Casal.
Dissabte 14 de desembre a les 19.30h. al Casal del Camp de Túria, Mostra de balls tradicionals, recital de l'obra d'Estellés a càrrec dels membres del col·lectiu Lletraedeta i sopar amb lectura de poemes.

Granyonada a Crevillent

Dissabte 14 de desembre al Casal Jaume I de Crevillent.
A les 12:00 presentació del llibre "El Pas dels Maulets" de Pau Tobar.
A les 14.00 Dinar "Granyonda".
Informació, menú i reserves

Estellés: De mà en mà a Alzira

Dissabte 14 de desembre a les 23:00h a la Sala Simbiosi d'Alzira.

Club de Viatges d'Acció Cultural

 

Descobrir la Roma dels Borja.
Un cap d’any diferent

29 desembre - 3 gener.
Preu: 670 euros + 90 taxes d’aeroport


Més informació

Carnestoltes rurals de Navarra

Del 25 de gener al 27 de gener.
Preu per persona: 290 euros en habitació doble (supl. 60euros per habitació individual)


Més informació

 

Col·labora en les campanyes de micromecenatge

 

La Fallera Calavera: el joc de cartes valencià

Un joc d'estratègia en valencià destinat a tots els públics que parodia elements del nostre folklore, cultura popular i mitologia. Fent ús de les 100 cartes de la baralla, els jugadors hauran de localitzar 5 ingredients per a cuinar una autèntica paella que calme la ira de la Fallera Calavera.

.Més informació i donacions

 

1714, El Preu de la Llibertat

1714, El Preu de la Llibertat és una minisèrie produïda per ProdigiusTV3 i La Xarxa que s'emetrà a la televisió pels volts de la Diada de 2014, en el marc dels actes commemoratius de la fi de la Guerra de Successió Espanyola.
Basada en la trilogia homònima d'Alfred Bosch i amb guió de Jaume Mateu Adrover, 1714 serà dirigida per Sílvia Quer i compta entre el seu repartiment amb actors de primera línia com Lluís Homar, Josep Maria Pou, Sílvia Bel i Marc Cartes.

.Més informació i donacions

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

Agenda de l'Octubre CCC del mes de desembre


Descarrega't l'Agenda en PDF

'The Rolling Stones, 50 anys?', per Jordi Tardà

Divendres 13 de desembre a les 19.00h a la sala d'actes.
Conferència i vídeo-sessió 
El 12 de juliol del 2012 The Rolling Stones van cumplir els seus primers 50 anys d´historia. El considerat com a grup més poderós del planeta terra no parla de passat ni de comiat sinó de futur. 
Més informació

'En construcción', de José Luís Guerín

Dimecres 18 de desembre a les 19.00h. a la Sala d'actes.
Barcelona Escenari 2013
Retrat col·lectiu de tota classe de personatges que viuen al Raval de Barcelona, barri que es troba submergit en una espiral de canvis radicals a causa d’un pla de reforma urbana.
Més informació

 

Taller permanent de teatre adreçat a dones

Improvisacions, jocs de grup, exercicis de confiança, anàlisi d´escenes i posada en escena de xicotetes peces teatrals.
Al final del taller es farà una mostra oberta al públic del treball realitzat a l´auditori de l´OCCC. Més informació

Activitats per a centres educatius 2013/2014

 

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV als teatres

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles de Lluerna Teatre

Lili Titelles per a adults Cia Lluerna Teatre
Divendres 13 de desembre 21.00h. Preu: 7€

Lili és un espectacle concebut per ser representat en tot tipus d’espais  on es puga fer fosc, des de cafès teatre fins al menjador d’una casa. És, doncs, un espectacle de petit format on el titellaire representarà una sèrie d’onze números amb titelles i objectes i entre número i número farà una petita presentació on es farà saber el “com” i “perquè”.

P.C. (Personal Computer) Cia Lluerna Teatre
Dissabte 14 de desembre a les 18h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 15 de desembre a les 12h i 18h Xiquets 5€/Adults 7€

A Martí allò que més li agrada és jugar amb el seu ordinador, però un bon dia l’ordinador es nega a funcionar. Martí intenta arranjar-ho sense èxit, fins que se n’adona que el cristall de la pantalla ha desaparegut, encuriosit, fica primer una mà, després el cap...

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com