Facebook icon Twitter icon

Notícies d'ACPV

 

Celebrem l’Any Vinyoli-Rois de Corella

Dimecres 15 d’octubre vam celebrar l’Any Joan Vinyoli-Joan Roís de Corella a València, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, amb un acte molt especial, amb poesia i música.
Més informació

 

Acció Cultural, amb la Mesa del Sector Àudiovisual 

El dimarts 14 d’octubre es va presentar en el Teatre Olímpia de València la Mesa de l’Àudiovisual Valencià (MESAV), constituïda per les associacions professionals del sector (Associació d’Actors i Actrius del País Valencià, l’associació de guionistes i dobladors, la de tècnics, la Unió de Periodistes, la de directors, productors, Mildenou i la Universitat Jaume I).
Més informació

 

Milers de valencians en la manifestació del 9 d’Octubre

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va participar en la manifestació que el 9 d’Octubre va recórrer el centre de València, i que enguany va comptar amb una molt alta participació, al calor de l’horitzó del canvi social i polític que ja s’albira al País Valencià. Més informació

100 anys de l'Acte d'Afirmació Valencianista i de la Mancomunitat de Catalunya

 

La lluita per la recuperació de l’autogovern

Inauguració de l'exposició del centenari
Divendres, 24 d’octubre 2014, 19h. a l'Octubre CCC

Xavier Forcadell, coordinador general de la Diputació de Barcelona
Albert Girona, professor de la Universitat de València

I breus intervencions de:
Enric Morera (síndic de Compromís), Enric Santacatalina (president de Demòcrates Valencians), Ximo Granya (secretari d'organització d'ERPV), Joan F. Mira (president d’ACPV), Eliseu Climent (president fundador d’ACPV), Tonetxo Pardiñas (president Societat Coral El Micalet), Clara Ferrando (ACV Tirant lo Blanc), Laura Peris (secretària general BEA)

 

Acte-concert: Tots en un clam, Pobresa Zero!

 

Dia Internacional per l'erradicació de la pobresa

Divendres 17 d'octubre a les 23 h. al Teatre El Micalet (Mestre Palau, 3 - València)

Maria del Mar Bonet & Borja Penalba, Feliu Ventura, Alberto San Juan, Clara Andrés, Tomàs de los Santos, Andreu Valor & Mire Vives (Veus manifestes), Lluerna Teatre
Presentador:  Francesc Anyó

Entrades mínim 10 euros, recaudació íntegra per a POBRESA ZERO
Fila 0: 31590015812262807411 (Caixa Popular)

Venda d´entrades:
Consergeria Teatre Micalet (i taquilla dia concert)
CVONGD, Moro Zeid, 9 baix- esq. 963913749
ACPV, Octubre CCC, San Ferran, 12 València
Ca Revolta (Cafetería), Santa Teresa, 10 València.

 

Acció Cultural us convoca el 23 a defensar l’ensenyament públic

 

Aturem la LOMQE. Defensem l'Escola Pública

El proper dijous 23 d’octubre tindran lloc a València (Pl St Agustí, 18.30h), Castelló (Pl Maria Agustina 18.30h) i Alacant (Carrer Carratalà, 47. 18.00h) manifestacions unitàries per l’ensenyament i per expressar el rebuig a la LOMQE. Sindicats, partits i associacions sumem esforços per dir junts no a la LOMQE i sí a l’ensenyament públic i en valencià.

 

L'Espai Ciència a la Setmana dels Octubre, Any de la Biotecnologia

 

"Debats europeus sobre l'ús de les biotecnologies"

Dijous 23 d'octubre a les 19h. a la Sala d'actes de l'Octubre CCC
Conferència a càrrec de Pere Puigdomènech (CSIC, IEC).

Bar de Ciències 'Mengeu sense por!'

Divendres 24 d'octubre a les 19h. a la Cafeteria de l'Octubre CCC
Els menjars d'abans eren més segurs que els d'ara? Mengem química? Són perillosos els aliments transgènics? Hi ha una dieta ideal? Què és l'enzim prodigiós? Mengeu sense por! 
Bar de Ciències amb J.M. Mulet (UPV-CSIC) i la periodista Reis Juan

Matinal de Biologia Sintètica 'Com i per què fabricar vida?'

Dissabte 25 d'octubre de 9h.a 14h. a la Sala d'actes de l'Octubre CCC
Amb Rosario Gil (UV), Juli Peretó (UV i IEC) i Manel Porcar (FGUV). Més informació

 

CORRELLENGUA 2014

 

Crònica del Correllengua 2014 a Elx

La Flama del Correllengua 2014 va arribar a Elx el passat dimarts, 7 d’octubre
Com en els darrers 19 anys, Acció Cultural del País Valencià-Casals Jaume I, organitza el Correllengua les primeres setmanes d’octubre, just entrant a la tardor, arriba a la nostra ciutat la Flama de la Llengua. Per aquells i aquelles que no coneguen o no n’hagen sentit parlar, direm de forma resumida, que es tracta d’una campanya de promoció i sensibilització per la llengua on el principal objectiu és la participació de la gent. El Correllengua està farcit de diferents actes lúdics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, monòlegs, xerrades,… Tots units per un mateix fil conductor: la nostra llengua i la normalitat en el seu ús. Més informació

 

Un Correllengua molt emotiu i participatiu a Monòver

El Correllengua va començar al voltant de les 19.30 al Casal Jaume I. Seguidament, en cercavila i al so de la dolçaina i del tabal, els assistents es van traslladar a la plaça de l’Ajuntament on va tindre lloc l’acte institucional. En primer lloc, es va llegir el manifest del Correllengua d’Acció Cultural a càrrec d'una de les nostres membres. Més informació

 

Enguany dediquem el Correllengua a dues de les més importants figures de la nostra cultura i literatura, de les quals aquest 2014 en celebrem l'Any: els poetes Joan Roís de Corella i Joan VinyoliMés informació

Podeu descarregar tot el Material del Correllengua 2014 des d'aquest enllaç MATERIAL CORRELLENGUA 2014

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
 
 
     

“Jo soc divinament tocat de l’ala, nou Prometeu de Port Lligat”: Amb Dalí pel seu Empordà
6 i 8 de desembre. 275,00 € per plaça

La mar i la muntanya s’entrellaçaren; sabors campestres i aromes nàutics acoblats: rogallosos monts aspres, luxuriants boscos espessos, històriques ruïnes glorioses, viles, castells, camps, platges, ports... . Més informació


Almeria, desert i Cap de Gata: paisatges de pel·lícula
6 i 8 de desembre. 280,00 € per plaça

Almeria és una terra lluminosa, acaronada més hores pel sol, on l’astre rei més temps sojorna (unes 1.300 hores a l’any al llarg de 322 dies). Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 

Oferta exclusiva per a amics i amigues d'Acció Cultural

 
 

Acció Cultural Comarques

 

Debat política al Casal de la Vall d’Uixò 

El passat 10 d’octubre va tenir lloc al Casal d’ACPV de la Plana Baixa-Serra d’Espadà, a la Vall d’Uixó, un interessant debat sobre el futur de la política local. La proposta va comptar amb una important resposta per part de públic, de manera que el local va quedar just per al centenar de persones que van assistir al debat.
L’acte va ser moderat per Francesc Falcó, soci d’ACPV fundador del Casal, i va comptar amb la participació de representants de cinc partits polítics:
-Jordi Julià, portaveu de Compromís a la Vall d'Uixó;
-Antoni Llorente i Ferreres, d'EUPV, candidat a les primàries locals;
-Tania Baños, secretària general del PSPV a la província de Castelló de Joves Socialistes;
-Benjamin Marco, representant d'UPyD;
-Oscar Langa, representant de Podem;
D’altra banda, cap representant del Partit Popular de la Vall d'Uixó va assistir al debat, malgrat haver estat convidats.. Més informació i fotos

 

Viatge a Praga organitzat pel Casal de Pedreguer

Durant els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre a més de descobrir la ciutat de Praga (República Txeca) van visitar el camp de concentració de Terezin de Litoměřice, una de les ciutats més antigues i importants de la República Txeca. Per fer del viatge una experiència el més enriquidora possible turística i culturalment, durant tota la visita es va contar amb guia personal que va explicar tot el relacionat amb les costums, cultura i altres aspectes històrics de la ciutat. Quatre dies inoblidables a Praga, ciutat a on la seva bellesa i patrimoni històric la converteixen en una de les vint ciutats més visitades del món. L’organització li dona les gràcies a Rosa Delma, guia turística durant la visita, a tots els participants que han confiant en el Casal i a tots els que han col·laborat en la organització d’aquest viatge.

 

Cicle d'actes a Vila-real: 'Què passarà ara a Catalunya?'

Donada la gran actualitat i l’interés que té per al País Valencià la recent situació de Catalunya, des del Casal de Vila-real d’Acció Cultural s'ha preparat un cicle d'actes.

Dilluns, 20 d’octubre- a les 19 hores, inauguració de l’exposició de fotografies d’Adrian NitaLa Plana a la V de l’11 de Setembre”, amb 30 fotografies de la presència de gent de la nostra comarca als actes celebrats enguany a la diada nacional de Catalunya. L’exposició restarà oberta fins divendres 31 d’octubre, de dilluns a divendres, de les 18 a les 21 hores, al nostre local de Solades 10.

Dijous, 23 d’octubre- a les 19:30 hores, conferència de Ximo Meneu Gaia sobre “El dret a decidir vist per un valencià (Catalunya, Espanya, Europa...)

 Dilluns, 27 d’octubre- a les 20 hores- debat obert sobre “Què passarà ara a Catalunya”. Moderat pel professor Santiago Vilanova.

 


Presentació de 'Lluitant contra l'oblit
' a Gandia

Dijous 16 d'octubre a les 20:00h a la Fundació-Casal de la Safor-Valldigna. Presentació del llibre "Lluitant contra l'oblit. El llarg trajecte de les víctimes del metro de València", de Laura Ballester. Amb la participació de Francisco Manzanaro, Xavi Sarrià i Paco Piera.


Xerrada debat 'Cap a la República del País Valencià' a Llíria

Divendres 17 d'octubre a les 19:30h al Casal Camp de Túria a parlar de la temàtica "Cap a la República del País Valencià"

Correllengua a Perpinyà

Divendres 7 de novembre, la sala Aragó de Perpinyà acollirà una conferència per reflexionar sobre la reforma territorial.
Dissabte 8 manifestació que recorrerà els carrers de Perpinyà. La jornada es clourà amb un concert a la Casa Musical de Perpinyà que comptarà amb la participació de Dr. Calypso, The terrific turkeys i DJ Guillem.
Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

 

Agenda d'octubre

Descarrega't l'Agenda en PDF

El dia que va morir Gracia Imperio, de Francesc Betriu

Dimecres 22 d'octubre a les 19.00h a la Sala d'actes

Barcelona Escenari 2014
Projecció presentada i comentada pel director 
El dia 1 de novembre de 1968 van ser trobats sense vida els cossos de dues persones (un home i una dona) a l'apartament número 13 del carrer Conca, 78, a València. Ella era Emília Argüelles Catalina, més coneguda com Gracia Imperio..
Més informació  

Estrena de La morgue, de Sergio González-Roman

Divendres 17 d'octubre a les 19.00h a la Sala d'actes

Quan Mònica entra a una cafeteria un matí no s’imagina que, en uns instants, els clients i la seua forma d’actuar tan estranya convertiran la situació en un autèntic malson que l’obligarà a desvetlar allò més obscur del seu interior... 
Més informació   

Grup d’escacs de l’Octubre

 

Socis i simpatitzants d’Acció Cultural volen crear un grup d’aficionats i aficionades als escacs de la ciutat de València i la comarca de l’Horta, per a trobar-se a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) per a jugar. Les persones interessades en participar-hi, envieu-nos un correu a info@acpv.cat i us ampliarem la informació.

 

Acció Cultural col·labora en la sisena edició del concurs Contes del món

 

6è Concurs de podcast - Contes del món

Històries de resistència laboral, desnonaments i reocupacions, relats de lluita per una salut i educació digna, aventures per defensar la nostra llibertat com a persones i com a poble, i molt més, té cabuda en la sisena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. Una innovadora iniciativa que convida a infants, joves i adults a crear audiocontes arrelats a la cultura popular de tradició oral i audiocontes de creació pròpia que ens parlen d'una realitat social d'un poble de la Terra. Més informació

 

ACPV col·labora amb el curs virtual Narrativa de l’Ateneu Barcelonès 

 

Si sou socis d’Acció Cultural, teniu un 10% de descompte

El curs virtual NARRATIVA és el curs d’escriptura literària que l'Escola d'Escriptura de l’Ateneu Barcelonès organitza, en format virtual, el pròxim curs, 2014/15, amb el propòsit de donar resposta a la demanda creixent de formació en escriptura creativa. L’Escola ofereix un 10% de descompte en el preu del curs virtual Narrativa a totes les persones associades a Acció Cultural del País Valencià.

MATRÍCULA OBERTA de l’1 de setembre al 31 d’octubre de 2014
Inici del curs: a partir del dilluns 3 de novembre de 2014 

Més informació i matrícula

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al teatre

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles del Teatre Lluerna

La terra dels babaus Cia El ball de Sant Vito
Dissabte 18 i 25 d'octubre a les 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 19 i 26 d'octubre a les 12.00h i 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€

Cansat de sentir-se com un babau, el titella Mingo decideix deixar sa casa i emprendre un llarg viatge. Anirà a una estranya terra on tot es fa sense trellat. Allà haurà de resoldre els diversos embolics que s’anirà  trobant, i comprendrà que emprant la seua astúcia pot viure moltes aventures i fer bons amics.

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1 baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com