Facebook icon Twitter icon

Notícies

 

El Verkami “Cultura en Acció” assoleix el seu objectiu

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol agrair als 1.252 mecenes que han col·laborat en el Verkami “Cultura en Acció” el seu suport, gràcies al qual la campanya s’ha tancat amb èxit i ha pogut assolir el seu objectiu. *Gràcies a aquest suport, ACPV podrà fer front a la multa imposada pel Govern espanyol per les emissions de Catalunya Ràdio i, així, superar el nou intent d’ofegament econòmic d’unes institucions que creuen que una majoria absoluta d’escons les legitima per a la censura dels mitjans públics en la nostra llengua i la persecució d’una associació cultural sense ànim de lucre que té més de 40 anys d’existència, 4.000 socis i molts milers més de valencians simpatitzants i col·laboradors. Més informació

 

Exposició '100 anys de l'Acte d'Afirmació Valencianista'

 

Inauguració de l'exposició a Castelló

Divendres, 9 de gener, a les 19:30, tindrà lloc al Casal d'Acció Cultural del carrer de la Balma la inauguració de l'exposició "100 anys de l'Acte d'Afirmació Valencianista i de la Mancomunitat de Catalunya. La lluita per la recuperació de l’autogovern" que podrà ser visitada en aquest mateix local de dilluns a divendres, de les 10 a les 14 hores, i de les 17 a les 20:30, fins el dia 22 d'aquest mes.

L'acte inaugural anirà a càrrec d'Enric Nomdedéu, diputat provincial de Compromís, i de Joan Francesc Mira, president d’Acció Cultural del País Valencià. Més informació

 

Commemoració dels 309 anys de la crema de Vila-real

 

Vila-real commemorarà aquest dissabte el 309 aniversari del seu incendi per les tropes borbòniques

L'acte, organitzat per Socarrats i Acció Cultural, ha estat presentat en roda de premsa a l'Ajuntament pel president de l'entitat vila-realenca, Fermí Font, i el delegat d'Acció, Antoni Royo, així com pel regidor de Tradicions, Pasqual Batalla.
Aquest dissabte, 10 de gener, tindrà lloc per vint-i-una vegada la commemoració de l'incendi de Vila-real per les tropes de Felip V, el 12 de gener de 1706, a causa de la negativa de la població a sotmetre's al rei Borbó. Aquesta commemoració l'organitzen l'associació cultural Socarrats i la delegació a Castelló d'Acció Cultural. Més informació

 

Presentació del videoclip 'Les parrandes' de Carraixet a Alboraia

 

Diumenge 11 de gener a les 12.00h a l'auditori municipal d'Alboraia

Presentació del videoclip "Les Parrandes"
Actuació de Carraixet, amb la col·laboració de Rafel Arnal, Spyros Kaniaris, Pep Juste "Mama", Vicent Romero, Vanessa Juan, Fran Cabo, Els Pabordets i el Cor Lleonard Giner.

Amb la participació de l'escriptor i editor Rafa V. Arnal, del cantant Lluís Miquel i de l'actriu Rosana Pastor.

Participació especial de Jaume Bayarri, director del videoclip.

Presentació a càrrec de Amàlia Garrigós, periodista i locutora de ràdio i TV. Més informació - Vídeo invitació

 

Club de Viatges d'Acció Cultural

 
   
 
     


Carnestoltes rurals de Navarra
Del 24 al 27 de gener. 295,00 € per plaça

Carnestoltes rural amb els veïns de Zubieta. Assistirem a les tradicions més ocultes d'estes festes. Acudirem a la “arreplega de puxkas”, on els joaldunak van per les cases del poble arreplegant viandes per a l'esmorzar. . Més informació

     

El programa de viatges, excursions i visites (coordinat per Alfons Llorenç) està pensat des d’una perspectiva de promoció de la nostra llengua i descobriment de la nostra cultura. El Club de Viatges d'ACPV combina la professionalitat de l’experiència, el caràcter cultural i el suport efectiu a l’entitat.

 

Acció Cultural Comarques

 

Cova Rock 2015 a la Vall d'Uixó

Divendres 30 de gener a partir de les 20:00h tindrà lloc al paratge de Sant Josep el Cova Rock. El cartell el formen Pau Alabajos, Josep Lluís Notari, Tardor, Indezents i Égalité
Més informació

 

 

Exposició d'Antoni Miró 'L'Ovidi' a Ontinyent

A partir d’aquest divendres 9 de gener podrà visitar-se l’exposició de l’artista Antoni Miró sobre el músic alcoià Ovidi Montllor.
Aquesta exposició atorga una mirada molt particular de Miró sobre l’Ovidi, qui apareix en diverses escenes fent referència a les lletres de les seues cançons.
Més informació

'Joan Fuster i Ortells: vida i obra d'un escriptor' a Perpinyà

Divendres 16 de gener, a les 18.30h al Casal de Perpinyà presentació de l'exposició "Joan Fuster i Ortells: vida i obra d'un escriptor" amb la xerrada "Política i nació en l'obra de Joan Fuster" a càrrec de l'historiador Toni Rico.
Més informació

Festival d'arts escèniques 'Poble nou endins' a Ontinyent

Divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19 de gener.
Poble Nou Endins és un festival d'arts escèniques en l'interior de les vivendes. Durant un cap de setmana les cases del barri obrin les seues portes per convertir-se en espais escènics en els quals es representen diversos espectacles.
Més informació

Octubre Centre de Cultura Contemporània

 

 

Agenda de gener

Descarrega't l'Agenda en PDF

PinPanPun Collapse

Dissabte 10 de gener de 12.00h a 24.00h

El festival d’art sonor i experimentació PINPANPUN celebra el dia 10 de gener de 2015 la seua quarta edició a l’Octubre CCC. PINPANPUN és un lloc de trobada artístico-cultural que suma creativitat, risc i diversió. 
Preu en taquilla: 13€ 
Preu anticipada*: 10 € 
Més informació
 

 

El país dels cecs, de Sergi Tarin

Dimecres 14 de gener a les 19.00h a la Sala d'actes

El país dels cecs és un documental de 76 minuts de duració, on ens aproximem, per intentar explicar-lo, al cas del president de la Diputació de Castelló, penúltim representant d'una nissaga de polítics ben coneguda i ben polèmica. 
Més informació
 

ACPV col·labora amb els Cursos d'Hivern de l’Ateneu Barcelonès 

 

Si sou socis d’Acció Cultural, teniu un 10% de descompte en els cursos virtuals i un 5% en els cursos presencials

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès ofereix una nova edició dels CURSOS d’HIVERN 2015.
L’Escola ofereix un ventall de més de 60 cursos presencials, d'entre els quals hi ha força novetats en els blocs d'escriptura i de literatura i humanitats.
Així mateix, l’Escola d’Escriptura ha programat una nova edició del curs Narrativa -en format presencial o virtual- (narrativa.campusdescriptura.com) i també del curs virtual Redacció i estil (redaccio.campusdescriptura.com). Més informació dels cursos i descomptes

Períodes de matriculació cursos d’hivern 2015 (presencials i virtuals)

- Cursos virtuals Narrativa i Redacció i estil: fins al 23 de gener de 2015.
Inici del curs virtual Narrativa i Redacció i estil: dilluns 26 de gener de 2015. Matrícula oberta

Descomptes per a sòcies i socis d'ACPV al teatre

 

Descompte d'un euro en les entrades als espectacles del Teatre Lluerna

Metrosexual Cia. Farfullit Teatre
Divendres 9 de gener a les 20.00h Adults 7€

Es tracta d’una comèdia molt càustica i hilarant que ve a contar-nos que la vida d’algunes persones no és senzilla perquè són, com ho diria, guapos, massa guapos.

Petita Massai Cia. Contar i Crear
Dissabte 10 de gener a les 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€
Diumenge 11 de gener a les 12.00h i 18.00h Xiquets 5€/Adults 7€

Mitjançant este conte africà fem un recorregut per Tanzània amb els ulls d’una nena que amb la seua curiositat, valentia i intel·ligència salva els animals salvatges del gran depredador: l’ésser humà

LLUERNA TEATRE - C/ Poetes Anònims 1 baix dreta, 46020 València
Tel: 963.89.93.89 | lluernateatre@gmail.com www.teatrelluerna.com