ACCIONS, MOBILITZACIONS, CONCENTRACIONS I MANIFESTACIONS

 

15 d'abril de 2011

 

GIRONA (GIRONÉS)


Girona celebra un acte en favor de l´emissió de TV3 al País Valencià

Sota el lema "Sí a TV3 al País Valencià. Sí a la llengua. Sí a la transparència", un grup de persones es van concentrar el passat divendres 15 d'abril a la plaça del Vi de Girona, seguint la convocatòria de les entitats Òmnium Gironès, ADAC i el Casal Independentista El Forn. En el transcurs de l'acte es van sentir diverses consignes en contra del Govern valencià i contra el seu president pel tancament de les emissions de la televisió pública catalana. L'acte va servir per mostrar la solidaritat amb el poble valencià i amb la manifestació que va recòrrer València el 16 d'abril.

Diari de Girona

   

MANRESA (BAGES)


Més d'un centenar de persones es concentraren a la Plaça Major de Manresa per TV3 al País Valencià

El passat divendres 15 d'abril més d'un centenar de persones convocades per Òmnium Bages es concentraren a la Plaça Major de Manresa en suport de la manifestació que es feu l'endemà a València, amb motiu de la diada nacional del País Valencià i per mostrar el més ferm rebuig al tancament de TV3 per part de la Generalitat Valenciana.

La convocatòria va comptar amb l'adhesió de CDC, CUP, Deumil.cat, ERC, ICV, Manresa Decideix, PSC i Solidaritat.

   

SABADELL (VALLÉS OCCIDENTAL)


Manifest per la TV3 al País Valencià

 

La Plataforma per la Llengua Vallès Occidental, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana i Òmnium Cultural Sabadell han signat un manifest en què reclamen que es pugui veure TV3 al País Valencià:

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana, Òmnium Cultural Sabadell i la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental denunciem:

Primer. La campanya de persecució contra TV3 i Acció Cultural del País Valencià, obra del senyor Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana.

Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen sobre la seva persona com a encausat en el cas Gurtel, així com de totes les acusacions de corrupció que pesen sobre el PP valencià.

Segon. Aquesta persecució contra TV3 al País Valencià per part del Sr. Francisco Camps va contra l'esperit de tota la normativa europea.

Tots els tractats internacionals garanteixen la llibertat de circulació dels productes àudio-visuals. Així s'evita que les fronteres polítiques i administratives siguin un obstacle per a la promoció de la diversitat lingüística i cultural europea.

Tercer. El Sr. Francisco Camps ha arribat a l'extrem d'impulsar una modificació de llei amb l'objectiu de fer desaparèixer ACPV.

Cinquè. El Sr. Francisco Camps nega als valencians una televisió en la seva pròpia llengua.

Considerem que aquesta discriminació és un atac gravíssim a la llengua i la cultura del País Valencià.

Finalment denunciem que aquest brutal atemptat a la democràcia, a la llibertat d'expressió, al marc comunicatiu català i a la llengua catalana és un atemptat al conjunt dels catalanoparlans i de tota la Nació Catalana.

És una ofensiva espanyola que respon al secular objectiu de fragmentar -i eliminar- la llengua, la cultura i la nació catalana; ofensiva dirigida pels dos grans partits espanyols, ja que el primer intent de tancament de TV3 al País Valencià va ser obra del PSOE i el ministre Barrionuevo. Com exposa Joan F. Mira, és  "La aplicació continuada d'una antiga obsessió, d'una hostilitat irracional. O perfectament racional i comprensible: el vell anticatalanisme espanyol, en la seua miserable i virulenta versió valenciana."

Per tot això, demanem:

Que el govern de la Generalitat de Catalunya prengui una actitud clara i valenta en la defensa del marc comunicatiu català.

Unint-nos a la petició d'ACPV, demanem que el Partit Popular substitueixi el Sr. Francisco Camps com a candidat a les properes eleccions autonòmiques, perquè entenem que és una persona que no respon als interessos valencians. Només així es podran resoldre els preocupants nivells de degradació de la democràcia que actualment pateix el País Valencià i aconseguirem que les institucions valencianes recuperin la seva dignitat.

No considerem tancada la història de TV3 al País Valencià. Primer, perquè el fons del conflicte jurídic resta pendent de resolució al Tribunal Suprem i, posteriorment, si cal a unes altres instàncies europees. Perquè tenim la raó.

Per la continuïtat de TV3 al País Valencià! Visca el País Valencià i visca els Països Catalans!

Sabadell, Països Catalans, 15 d'abril de 2011

Plataforma per la Llengua

   

11 d'abril de 2011

 

UNIVERSITAT JAUME I DE CASTELLÓ (LA PLANA ALTA)


Organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans d'aquesta universitat, va tenir lloc dilluns 11 d'abril una xerrada sobre la situació de la TV3 al País Valencià i les seues perspectives de futur. En nom de la nostra entitat va ser present el delegat a Castelló, Antoni Royo. Davant d'una trentena d'estudiants, Royo va repassar la història de la implantació de la TV3 al País Valencià, dels intents de tancament al llarg dels anys, de la gran resposta que aquests intents van generar per part de la ciutadania, sobretot a Castelló, on va evocar la primera manifestació en favor de TV3, comparant-la amb la que va tenir lloc ara fa unes setmanes, i va explicar l'estat de la situació, les pressions de la Generalitat Valenciana fins obligar al tancament dels reemissors i l'intent d'acabar amb Acció Cultural i el seu normal funcionament mijançant les multes successives imposades a l'entitat. Després de la seua intervenció, els alumnes presents van aprofitar per coordinar-se per tal d'aconseguir un desplaçament el més massiu psosible dels estudiants de la UJI a la gran manifestació convocada dissabte a València.

   

9 d'abril de 2011

 

PEDREGUER (MARINA ALTA)


Dissabte 9 d'abril va ser el torn de Pedreguer. Unes 500 persones van recórrer el municipi per demanar poder veure TV3, acompanyats de dolçaina, tabalets i banda de música. La manifestació va acabar a les portes de l'ajuntament, on la presidenta del Casal Cultural de Pedreguer, Teresa Mas, va llegir un manifest; i Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural, va animar la població a participar en la manifestació del 16 d'abril a València.

Més informació i vídeos

   

MORELLA (ELS PORTS)


La reivindicació per TV3 es va deixar sentir dissabte 9 d'abril a Morella davant la plana major del PP de les comarques de Castelló. Els conservadors acudiren a Morella (era prevista la presència de Francisco Camps, qui finalment no va aparèixer) amb l'objectiu de presentar oficialment les llistes que concorreran a les properes eleccions del 22 de maig als municipis dels Ports i es trobaren amb que la reivindicació manté la mateixa vigència que fa uns mesos. Un grup de morellans, membres de la plataforma Els Ports en Moviment, van dispensar una inesperada rebuda a la comitiva que encapçalaven el president de la diputació, Carlos Fabra, i l'alcalde de Castelló,Alberto Fabra. A les portes de la Casa Ciurana, on es celebrara l'acte, es va desplegar una enorme pancarta que deia “Volem TV3”.

Durant el seu discurs, i en referència a les persones que reclamaven el restabliment del senyal, el president de la diputació va dir que “jo també vull vore TV3”, però que per això calia que el govern espanyol atorgara un nou múltiplex. A aquest comentari, una membre d'Els Ports en Moviment li va recordar que per poder vore TV3 no calia un nou múltiplex i que si ara per ara no es podia sintonitzar el canal català era per culpa del govern de la Generalitat Valenciana.

   

8 d'abril de 2011

 

DÉNIA (MARINA ALTA)


Més de 200 persones es van concentrar a la Glorieta del País Valencià de Dénia per a demanar la continuïtat de les emissions de TV3 al territori valencià, divendres 8 d'abril passades les 8 de la vesprada. Paco Bertomeu va fer de mestre de cerimònia: va donar la benvinguda als presents i va presentar l'humorista Xavi Castillo, que eixe mateix dia actuava a Dénia. Xavi Castillo va fer riure els presents amb uns quants esquetxos.
El cronista de Dénia, Vicent Balaguer, va ser l'encarregat de llegir el manifest de sí a TV3.

Més informació i vídeos

   

MONTSERRAT (RIBERA ALTA)

El passat divendres 8 d'abril l'Associació Brot de Cultura de Montserrat va celebrar la V Pujada al Portell. És el quart any en què l’organització de la jornada corre a càrrec de l’associació.

Al mateix temps aprofitaren també per denunciar la persecució econòmica contra Acció Cultural i per reclamar el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià.

Més informació

   

FALSET (PRIORAT)


L'Esquerra Independentista del Priorat va convidar la nostra entitat a un acte que havien organitzat a Falset per explicar la situació de la TV3 al País Valencià. En nom d'Acció Cultural va intervenir el nostre delegat a Castelló, Antoni Royo, en un acte que va tenir lloc pendres 8 d'abril, a la Biblioteca Municipal d'aquesta localitat.

Davant d'unes quaranta persones, Royo va explicar els orígens del conflicte i la situació actual, tant pel que fa al tancament dels reemisors com a les multes imposades a Acció per la Generalitat Valenciana, fent notar a més la importància a nivell nacional tant del manteniment de les emissions com del funcionament normal de la nostra entitat. La xerrada va anar seguida d'un interessant col.loqui, durant el qual la gent del Priorat, més enllà de mostrar la seua sorpresa i la seua indignaciód pels fets, va donar clares mostres de solidaritat amb Acció i va concretar l'anada en autobús a València el dia 16, per participar-hi en la gran manifestació en favor de TV3.

   

VILAFRANCA (ELS PORTS)


Divendres 8 d'abril a la nit, en el municipi de Vilafranca va tindre lloc un altre acte en favor de TV3. En la casa social es va celebrar la II Nit per TV3, una mena de telefòrum on es van visionar dos programes de TV3 (Crackòvia i APM) que, a causa de la clausura del senyal, ja no es poden sintonitzar a les televisions domèstiques.

Durant els pròxims dies, la població dels Ports tornarà a mobilitzar-se per TV3. Així, hi ha previstes concentracionspel tancament de les emissions a Cinctorresla Mata i Morella, així com un partit de futbol triangular i benèfic entre els equips del Cinctorres, Vilafranca i Morella. Els beneficis es destinaran a pagar la multa que pesa sobre ACPV. Així mateix, Els Ports en Moviment i la Plataforma per TV3 a Vilafranca han fletat un autobús per participar en la manifestació d'aquest dissabte.

   

2 d'abril de 2011

 

OLIVA (LA SAFOR)


Més de 500 persones es van concentrar el passat dissabte 2 d’abril a la plaça de l’Ajuntament d’Oliva per tal de demanar el restabliment dels canals de televisió de la corporació catalana. Irene Verdú, va llegir el manifest, on es va voler mostrar la solidaritat amb ACPV, demanant l’anulació de les multes, a les que aquesta entitat ha de fer front, i condemnant la política de Francisco Camps i del Partit Popular al País Valencià.

   

PEDREGUER (LA MARINA ALTA)

Com cada dissabte vora uns 50 ciutadans i ciutadanes de Pedreguer es tonaren a concentrar aquest dia 2 d’avant l’Ajuntament del municipi per tal de condemnar el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià i per demanar l’anulació de les multes imposades a ACPV.

   

1 d'abril de 2011

 

POLINYÀ DEL XÚQUER (LA RIBERA BAIXA)


Més de 150 persones es van concentrar el passat divendres 1 d’abril a Polinyà del Xúquer en protesta pel tall de les emissions de la TV3 imposat per la Generalitat Valenciana gobernada per Francisco Camps i el Partit Popular.

La concentració, que s’ha celebrat a la plaça de l’Ajuntament de la localitat, havia sigut convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’Assemblea de Joves de la Ribera Baixa (AJRB) i els col·lectius locals d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) de Polinyà.

La concentració ha finalitzat amb la lectura d’un manifest per part del regidor d’EUPV Joan Nogueroles Garcia, membre de l’equip de govern local Des de les entitats i partits convocants es valora molt positivament aquesta concentració i s’anima als ciutadans de la Ribera Baixa a acudir a la gran mobilització que es durà a terme el proper dissabte 16 d’abril i que iniciarà el seu recorregut a les 6 de la vesprada des de les Torres de Quart.

Per últim, s’ha donat a conéixer la propera concentració contra el tancament de la TV3 que es durà a terme el proper dia 15 d’abril a la plaça de l’Ajuntament de Corbera a les 8 de la vesprada i que està convocada per ACPV, l’AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.

Amb aquesta ja seran 5 les concentracions que s’han realitzat a la Ribera Baixa per tal de protestar contra el genocidi cultural que està perpetrant el govern de Francisco Camps al País Valencià.

   

Festes de la Magdalena

 

CASTELLÓ DE LA PLANA (LA PLANA ALTA)


Dijous 24 de març

Bons d'ajut per a pagar les multes i estan a la venda a Castelló.
Venda de 500 banderoles “Volem TV3”. 
Organitzat per: ACPV

 

Divendres 25 de març

Es fiquen a la venda samarretes de "Jo també estic sense senyal" i de "Volem TV3" de Son Goku.
Organitzat per: Plataforma Sense Senyal_CS

 

Dissabte 26 de març

Adhesius Volem TV3 al Pregó de la Magdalena
Es van fer 1.000 adhesius  ben cridaners de VOLEM TV3 entre els participants del pregó (grups folklòrics, bandes etc..) ja que erem conscients que es retransmitia en directe per C9 i és un acte molt potent amb representants polítics locals i provincials de primer ordre.
La gent va col·laborar i en menys de 2 hores estaven tots repartits. No obstant, el president del Consell de festes, segons ens han fet saber la gent dels grups folklòrics que desfilaven pel pregó, va obligar a través dels encarregats que tenia distribuits per tot el pregó, a llevar-se l'adhesiu sota l'amenaça de qui no se'l llevés se'l trauria del pregó.
Organitzat per: Plataforma Sense Senyal_CS i Casal Popular d'Atzeneta

Pregó Alternatiu Reivindicatiu
A més, es va organitzar un pregó alternatiu (secundat per 250 persones) que va aproximar-se en dues ocasions al pregó oficial i que va protestar pel tancament de TV3. Aquesta acció va rebre aplaudiments per part dels assistents del pregó oficial.
Organitzat per: Moviments socials del Casal Popular de Castelló

 

Diumenge 27 de març

Cartells Volem TV3 a la Romeria
Rogativa a la Magdalena.
Es van repartir 5.000 Cartells A4 que s'adherien a les Canyes.
Organitzat per: Bloc Jove

Vilaweb - El País

 

Dijous 31 de març

Performance Tv3 - Magdalena 2011
Performance que va realitzar la plataforma #sensesenyal al centre de Castelló, en contra del tancament de les emissions de Tv3 al País Valencià.

Vilaweb

Vídeo

   

26 de març de 2011

 

PEDREGUER (LA MARINA ALTA)


Un dissabte més, el 26 de març, al migdia, els veïns i veïnes de Pedreguer es tornaren a concentrar a les portes de l’Ajuntament per a continuar reivindicant la llibertat d’informació i d’expressió, i per dir no a la censura que ha imposat la Generalitat Valenciana.

   

25 de març de 2011

 

QUARTELL (EL CAMP DE MORVEDRE)


Més de cent persones es manifestaren el passat divendres 25 de març a la plaça de l’Ajuntament de Quartell amb l’objectiu de condemnar el tancament dels repetidors de Tv3 al País Valencià. La convocatòria plantejada per Esquerra Unida denuncià la política de persecució econòmica de l'executiu del PP a Acció Cultural. “Es tracta d’un atac directe a la llibertat d’expressió i lliure circulació de productes culturals i a la llengua catalana” afirmà EU de les Valls.

La concentració comptà amb la presència dels líders d’Esquerra Unida de Quart de les Valls, Jovi Langa i l’agrupació al complet de Quartell. A l’acte va nacudir també representants de la comarca d’Esquerra Republicana del País Valencià, com Ximo Graña, a més de desenes de ciutadans de Les Valls que no volgueren perdre l’oportunitat de denunciar aquesta situació.

   

22 de març de 2011

 

ALACANT (L'ALACANTÍ)


Foto: Vilaweb

Més de 500 de persones es van concentrar el passat 22 de març, a la ciutat d'Alacant per reivindicar el retorn de la televisió pública catalana al País Valencià. Una gran pancarta on es podia llegir “Sí a TV3” ha presidit l'acte que ha comptat amb la presència dels principals líders polítics, sindicals i representants de diverses associacions. Xavi Castillo, ha estat l'encarregat de cloure l'acte amb la lectura d'un manifest signat per polítics, sindicats i nombroses entitats alacantines. Amb la lectura del manifest, l'actor alcoià, ha aconseguit arrancar forts aplaudiments dels allí presents.

Vilaweb

   

CASTELLÓ (LA PLANA ALTA)


Foto: Vicent Gamir. Levante-emv

Amb motiu de la inauguració del recentment remodelat Teatre del Raval de Castelló que havia de comptar amb la presència del president de la Generalitat, Francisco Camps i la resta representants institucionals de la ciutat, més de cent activistes es van concentrar a les portes de l'esmentat teatre per dur a terme una nova acció de protesta pel tancament de TV3 al País Valencià. El president Camps va ser rebut al crit de “Més cultura i menys censura” o “Molta corbata i molta poca vergonya”. Fidel a la seua actitud provocativa i desafiant, Camps es va apropar als allí concentrats provocant gran aldarull entre les forces de seguretat, els polítics que l'acompanyaven i els propis manifestants.

D'aquesta manera, la ciutadania continua reivindicant el restabliment de les emissions dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià interrompudes fa més d'un mes dies després de l'assetjament del Govern Valencià a Acció Cultural del País Valencià amb multes que ascendeixen a 700,000 euros.

Vilaweb - El País - Levante-emv

Vídeo 1 - Vídeo 2

   

21 de març de 2011

 

ONTINYENT (LA VALL D'ALBAIDA)

El passat dilluns 21 de març Francisco Camps va visitar Ontinyent per presentar el projecte d'un hospital que ja va presentar quatre anys enrere. Una enganyifa que no va deixar indiferent la ciutadania d'Ontinyent. Més d'un centenar de persones es van concentrar a les portes del Centre Cultural Caixa Ontinyent per fer-se escoltar, per fer manifestar unes reivindicacions que els govern municipal i autonòmic ignoren.
Els missatges per una escola digna (una reividicació que va encapçalar el CEIP Bonavista), per la llibertat d'expressió (Volem TV3, Canal 9 manipula), contra l'Alta Tensió, i contra la corrupció van posar de manifest el descontent de la ciutadania amb la gestió del PP a la Generalitat i a l'Ajuntament d'Ontinyent.
La música que acompanyava la reivindicació feia sonar la melodia de la coneguda cançó de "Bienvenido Mr. Marshall" , a la qual se li va adaptar una lletra que parodiava la benevolència de Camps amb el poble d'Ontinyent. "Paquito Camps, viene a Ontinyent a hacer el paripés. Viva el tronío, viva un pueblo con poderío!..."
La critica també va anar adreçada a la corrupció i la trama Gürtel, amb persones disfressades amb bigots i vestits.
Unes reivindicacions que Camps no va voler escoltar, per la qual cosa va eixir d'amagades i sense donar la cara.


Vídeo 1 - Vídeo 2 - Vilaweb - El País

   

20 de març de 2011

 

ELX (BAIX VINALOPÓ)

El passat 20 de març, l'Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d'Elx va organitzar un Mercat Eco-rural a la població. El Casal Jaume I va aprofitar la fita per reivindicar de nou, l'emissió de TV3 al País Valencià. Un nombrós grup de veïns i veïnes va desplegar un pancarta on es podia llegir “ El Baix Vinalopó diu sí a TV3”.

   

19 de març de 2011

 

PEDREGUER (MARINA ALTA)

 

El passat dissabte 19 de març, al migdia, els veïns i Veïnes de Pedreguer es tornaren a concentrar a les portes de l’Ajuntament per a continuar reivindicant la llibertat d’informació i d’expressió, i per dir no a la censura que ha imposat la Generalitat Valenciana. Més de 100 persones van participar de l'aplec.

   

18 de març de 2011

 

VILAFRANCA (ELS PORTS)

 

Seguint amb els actes de mobilització a favor de TV3, la Plataforma “Volem TV3 a Vilafranca” va organitzar el passat 18 de març, un Teleclub a la població. La iniciativa va comptar amb la presència d'un públic variat de més de 80 persones que van poder veure dos programes de l' APM. L'èxit de la convocatòria ha animat els organitzadors a repetir l'experiència en les properes setmanes.

   

17 de març de 2011

 

VILA-REAL (LA PLANA BAIXA)Més de 300 persones van participar, el passat 17 de març, a Vila-real de la cassolada en favor de TV3. Els allí concentrats van protagonitzar una escandalosa cassolada en suport a TV3 i pel restabliment dels canals de la corporació catalana. Entre els assistents, representants de partits polítics locals i de diverses associacions culturals i veïnals de la ciutat. La concentració finalitza amb la lectura d'un manifest en favor de TV3 que va llegir la periodista Anna Franch.

   

VALÈNCIA (L'HORTA)La Plataforma Sense Senyal, que en les darreres setmanes ha convocat diversos actes per les emissions de TV3 al País Valencià, reaparegué de nou, per fer una acció de protesta dijous 17 de març a la Plaça de l'Ajuntament de València amb motiu de la Mascletà de falles. Els activistes de la Plataforma, van desplegar una vegada més, una pancarta de 20 metres quadrats amb el lema ”Volem TV3” durant el decurs de l'espectacle pirotècnic faller.

D'aquesta manera, la Plataforma Sense Senyal, segueix reivindicant el restabliment de les emissions dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià interrompudes fa més de 20 dies després de l'assetjament del Govern Valencià a Acció Cultural del País Valencià amb multes que ascendeixen a 700,000 euros. Després d'aquesta acció la Plataforma Sense Senyal en té previstes d'altres arreu del País Valencià que es mantindran fins al restabliment de les emissions de TV3, i continuarà exigint la dimissió del President de la Generalitat, Francisco Camps, per deteriorar la qualitat de la democràcia al País Valencià, restringit la llibertat d'expressió i d'accés a la informació dels valencians i les valencianes.

Vídeo

   

12 de març de 2011

 

VINARÒS (BAIX MAESTRAT)Tot i que els habitants de les comarques del nord, poden veure la televisió catalana per la seua proximitat geogràfica amb el Principat, veïns i veïnes del Maestrat i Els Ports van voler solidaritzar-se amb la resta de ciutadans i ciutadanes del País Valencià afectats pel tall de les emissions de TV3, concentrant-se a la plaça de l'Ajuntament de Vinaròs. A l'acte de protesta van acudir més de 200 persones. Els convocants van voler fer pública la seua denúncia davant l'actitud de la Generalitat Valenciana, a la qual li van exigir a més, la retirada de les multes imposades a Acció Cultural del País Valencià i la van instar perquè arribe a un acord de reciprocitat d'emissions de tots els canals en llengua catalana amb la Generalitat de Catalunya.

Vídeo

   

CULLERA (RIBERA BAIXA)El passat 12 de març, l' Assemblea de Joves de la Ribera i el Casal Jaume I de Cullera van convocar una concentració als jardins de la plaça del Mercat de Cullera en protesta pel tall de les emissions de TV3 al País Valencià i en solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià. A la concentració es van aplegar unes 150. A més dels membres de l'Assemblea de Joves de la Ribera, dels socis i sòcies del Casal, de ciutadans anònims, també van assistir membres de la Falla el Raconet de Cullera, de l'entitat Cullera Laica, el regidor d'Alternativa Progressista de Cullera, Pere Manuel i representants del Bloc Nacionalista Valencià i d'Esquerra Republicana.

   

BENIGÀNIM (VALL D'ALBAIDA)La Plataforma sense Senyal convocà, el passat 12 de març, als veïns i veïnes de la Vall d'Albaida a una concentració a Benigànim. Els assistents, més de 100 es van aplegar a la plaça de l'Ajuntament del poble per mostrar els seu rebuig a les actuacions de l'executiu Camps i en solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià. Un del joves integrants de la Plataforma va cloure l'acte amb la lectura d'un manifest.

   

11 de març de 2011

 

L'ALCÚDIA (RIBERA ALTA)

Els partits polítics també es sumen als actes de protesta pel tall de les emissions de TV3 al País Valencià. En aquesta ocasió fou el PSPV de l'Alcúdia l'encarregat de fer la crida a la ciutadania perquè acudiren a una concentració. Aplegats a la plaça Tirant lo Blanch, més de 200 persones, sota una intensa pluja, van reclamar el retorn del senyal de la televisió catalana i es van demanar la retirada de les sancions a Acció Cultural del País Valencià. L'acte comptà amb la presència de representats de partits polítics, associacions culturals locals i un gran nombre de ciutadans anònims. L’acte va començar amb la intervenció de Josep Roig, com a representant de Joventuts Socialistes de l’Alcúdia, qui va llegir l’article del centenari Josep Lluís Bausset “La prepotència de Berluscamp”, publicat fa uns dies en Levante-EMV. A continuació, van pandre la paraula Paco Sanz, en nom de Compromís per l’Alcúdia, Tamara Barea en nom del PSPV-PSOE, Raimon Ribera com a representant de Maulets de la Ribera, També altres associacions culturals van voler fer palés el seu rebuig al tancament de TV3 i a la política lingüística del Consell, Manolo Morató va prendre la paraula en nom d’AMEL (associació d’amics del Sàhara), Ricard Mata ho ha fet representant el grup de correfocs “Dimonis Enroscats”, Julio Montes ho ha fet en nom de l’Associació Democràtica de Jubilats i Pensionistes. Aquest darrer, va aconseguir un fort aplaudiment per part del públic concentrat, per la senzillesa i rotunditat de les seues paraules “Ja està bé, ja ho tenim bé, volem vore la TV3 i volem tindre llibertat d’expressió”. Per a finalitzar els parlaments, en nom de la Plataforma sense Senyal, va intervindre Vicent Tormo.

Tots ells van manifestar la necessitat cultural de recuperar la televisió catalana, que hem estat veient durant més de 25 anys i que, contràriament al que va assegurar la senyora Sanchez de León, només ací, a la comarca, ja tenia molt més de “tres o quatre mil espectadors”. Per a finalitzar l’acte, un grup de l’escola municipal de tabal i dolçaina ha posat la nota musical i festiva a l'acte.

Vídeo

   

ALGEMESÍ (RIBERA ALTA)

La intensa pluja no va deslluir la concentració que la Plataforma ciutadana per TV3 a Algemesí havia convocat per al passat 11 de març. Més de 300 persones s'aplegaren a la plaça major per reivindicar el dret a la llibertat d'expressió , per reclamar el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià i en solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià. A la concentració van acudir representants de més de vint col·lectius locals com la Nova Muixeranga, Schola Cantorum, les AMPA de col·legis i IES públics, l' AMPA del centre privat Maria Auxiliadora, entre d'altres; representats de partits polítics com Més Algemesí, Esquerra Republicana, Bloc Nacionalista Valencià i PSPV-PSOE. La convocatòria fou un èxit, una vegada més algemesinencs i algemesinenques demostraren que són un poble responsable i compromès amb la nostra cultura i els nostres drets.

Vídeo

   

10 de març de 2011

 

VALÈNCIA (L'HORTA)La Plataforma Sense Senyal, que en les darreres setmanes ha convocat diverses convocatòries per les emissions de TV3 al País Valencià, va fer una acció de protesta dijous 10 de març a la Plaça de l'Ajuntament de València amb motiu de la Mascletà de falles. Els activistes de la Plataforma, van desplegar una pancarta de 20 metres quadrats amb el lema ·”Volem TV3” durant el decurs de l'espectacle pirotècnic faller.

D'aquesta manera, la Plataforma Sense Senyal, segueix reivindicant el restabliment de les emissions dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià interrompudes fa més de 20 dies després de l'assetjament del Govern Valencià a Acció Cultural del País Valencià amb multes que ascendeixen a 700,000 euros. Després d'aquesta acció la Plataforma Sense Senyal en té previstes d'altres arreu del País Valencià que es mantindran fins al restabliment de les emissions de TV3, i continuarà exigint la dimissió del President de la Generalitat, Francisco Camps, per deteriorar la qualitat de la democràcia al País Valencià, restringit la llibertat d'expressió i d'accés a la informació dels valencians i les valencianes.

   

5 de març de 2011

 

VILAFRANCA DELS PORTS (ELS PORTS)El passat 5 de març, més de 200 persones es van aplegar davant la Casa Social de Vilafranca convocades per la recentment creada plataforma, “Volem TV3 a Vilafranca”. L'acte finalitzà amb la lectura d'un manifest per part del director de l'Institut d'Educació de Secundària de Vilafranca on es reclamava la continuïtat de les emissions de TV3, la retirada de les multes que la Generalitat Valenciana ha imposat a ACPV i la dimissió del president Francisco Camps.

La plataforma ja anunciat la posada en marxa de noves iniciatives a favor de TV3, com per exemple la de realitzar un mena de “Tele Club” el 18 de març, per visionar programes del canal català de gran audiència al País Valencià.

Vídeo de la lectura del manifest. Plataforma per TV3 a Vilafranca

Vídeo de la "performance". Plataforma per TV3 a Vilafranca

   

LLÍRIA (CAMP DE TÚRIA)Al voltant de 300 persones van acudir a la concentració que el Casal Jaume I de Llíria havia convocat contra el tancament de TV3 i en favor del restabliment de les emissions dels canals de la Corporació Catalana. Durant la concentració,  es van escoltar consignes a favor de TV3  i en contra l'executiu Camps. Com en la resta de les concentracions que s'estan donant lloc al País Valencià, l'acte finalitzà amb la lectura d'un manifest que a llegir Joan Castellano.

 

   

PEDREGUER (LA MARINA ALTA)Els veïns i veïnes de Pedreguer es concentraren de nou, el passat 5 de març, davant l'Ajuntament del poble en protesta pel tall de les emissions de TV3 al País Valencià. Els convocants ja han anunciat que les concentracions es repetiran cada dissabte fins a la manifestació del més d'abril.

 

   

ELX (BAIX VINALOPÓ)El passat dissabte, 5 de març el Casal Jaume I d'Elx va convocar una concentració a la  ciutat per tal de reclamar el retorn de les emissions de TV3. Malgrat haver-se convocat a corre-cuita, la concentració va comptar amb la participació de més de 300 persones que es van aplegar a la plaça de Baix-Ajuntament. A més dels veïns i veïnes d'Elx, la concentració va comptar amb la presència dels representants de diversos partits polítics, sindicats i associacions culturals. També, va participar la colla de dolçainers i tabaleters, El Cascabot. Després de la concentració, es va fer un dinar vegetària solidari amb TV3, organitzat per Paula Arnas, Alexandre Oliver i  la seua família, en el que van participar més de 100 persones.

Vídeo de Vilaweb Alacant

   

GANDIA (LA SAFOR)La coordinadora comarcal "Sí a TV3" està satisfeta per la resposta de la ciutadania en la concentració per TV3 que va tindre lloc dissabte 5 de març a la plaça Major de Gandia, on representants de partits polítics, sindicats i associacions van portar una pancarta amb el lema "Sense senyal. Sí a TV3".

Més de 1000 persones es van aplegar a la capital de la Safor per a demanar la continuïtat de les emissions de TV3 a la Safor, tot en un ambient festiu i reivindicatiu. El grup de danses "Roda i Volta" del Casal Jaume I va ballar diferents balls populars valencians.

L'actor Ximo Vidal, de Pluja Teatre, va llegir un manifest molt crític amb el president Camps i va fer una crida a la mobilització: "A la “Comoditat Valenciana” funcionen cinc canals de televisió, dedicats al tarot i el consultori, sense llicència, i no han estat perseguits. La censura a TV3 no és més que la punta de l’iceberg, el que resta amagat, el que no es veu, és el que fa més por. Venen a per nosaltres! Açò de TV3 és sols el principi : l’escola en valencià i un llarg etcètera, vindran darrere.

Aquesta és la tercera concentració que hi ha a la Safor per TV3, i no serà la darrera. Este dijous la coordinadora comarcal es tornarà a reunir per proposar futures accions. De moment, Acció Cultural ja ha convocat una manifestació a València per al dia 16 d'abril.

Manifest

   

4 de març de 2011

 

L'ALCÚDIA (RIBERA ALTA)Tot i la pluja, més de 100 persones van acudir el passat 4 de març a la concentració per TV3 que els Joves de l'Alcúdia havien convocat. La protesta va comptar amb el recolzament de Compromís per l'Alcúdia, la Plataforma Sense Senyal, Maulets de la Ribera i Bloc de Progrés Jaume I de l'Alcúdia.

També, van assistir representants dels grups polítics locals com el regidor de Compromís per l'Alcúdia, Paco Sanz, dos regidors del PSPV-PSOE i el diputat autonòmic, Francesc Signes. Per finalitzar l'acte, es va llegir un manifest a favor de TV3 i en solidaritat amb ACPV.

Manifest

   

3 de març de 2011

 

ONTINYENT (LA VALL D'ALBAIDA)El passat 3 de març, Compromís per Ontinyent feia una crida a la ciutadania convocant-la a una concentració en defensa de la llibertat d'expressió, contra la censura i en solidaritat amb ACPV. A la convocatòria s'hi van aplegar més d'un centenar de persones.

Entre els assistents, el líder de Compromís, Josep Francés què reclamà a les institucions locals i comarcals que es sumaren a les reivindicacions, presentant mocions a favor del restabliment de les emissions del canals de la Corporació Catalana. Alhora, Josep Francés, demanà als veïns i veïnes d'Ontinyent que es mobilitzaren per fer valer els seus drets en defensa de la llibertat d'expressió amenaçada per l'executiu valencià.

Foto: Arantxa Vidal

   

2 de març de 2011

 

VALÈNCIA (L'HORTA)Ahir, 2 de març, cap a les 10'30 del matí, una vintena de membres del Centre Social Terra de Benimaclet, de l'assemblea de Maulets de L'Horta i de l’assemblea de València d’Endavant OSAN, van realitzar una acció-sorpresa a les portes de l’edifici de Les Corts Valencianes a la ciutat de València.
Sota l'atenta mirada dels nombrosos transeünts que passaven a eixes hores per la Plaça Sant Llorenç del cap-i-casal i de les persones que entraven a participar del Ple Parlamentari setmanal de Les Corts, aquests activistes independentistes per la llibertat d’expressió (els quals formen part alhora de la “Plataforma #SenseSenyal” de la ciutat de València) han representat, mitjançant una performance visual, l’atac a la llibertat d’expressió i a la llengua catalana que suposa per als ciutadans i ciutadanes del País Valencià el tancament de les emissions del canal TV3.
Amb una decoració semblant a la de qualsevol saló de casa familiar (amb un sofà, una taula i una televisió amb el logotip de TV3) i diverses persones simbolitzant una família valenciana amb la boca, els ulls i els oïts tapats, han volgut denunciar la greu agressió als drets i les llibertats de totes les ciutadanes valencianes, que veuen com se lis impedeix escoltar, veure o parlar en la seua llengua pròpia.
No han mancat les referències als partits polítics PP i PSOE, així com a l’Estat Espanyol, als quals han acusat de “corruptes i censors”, “còmplices” i “assassins de la nostra llengua”. També han demanat “llibertat d’expressió” i “no a la censura”, alhora que anunciaven que “volem veure TV3”.
Desprès d'una llarga estona representant la “família censurada” amb una gran pancarta que pregava “Llibertat d’expressió als Països Catalans. No a la censura” i repartint fulles informatives a tothom que s'apropava, finalment els membres d'aquests col·lectius han abandonat la seu de Les Corts Valencianes amb la complicitat de les nombroses persones que s'han apropat per fer costat als activistes.

   

26 de febrer de 2011

 

CASTELLÓ DE LA PLANA (LA PLANA ALTA)

Unes 15.000 persones es van  aplegar el dissabte 26 de febrer, convocades per la plataforma Sense Senyal a la plaça de la Independència de Castelló de la Plana per manifestar-se contra el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. L'assistència va desbordar les peticions de la plataforma i va deixar en evidència la portaveu de l'executiu Camps, Paula Sánchez de León, que va dir que "TV3 només interessa a 2.000 o 3.000 ciutadans". Segons els assistents, la protesta fou la més multitudinària d'ençà què començaren les reivindicacions per TV3 al País Valencià. Tot i el to marcadament reivindicatiu,  no hi faltà el sentit de l'humor i la sàtira: algunes pancartes anunciaven que els valencians volen "sortir a l'APM" i d'altres ataquen Francisco Camps en el seu flanc més feble: "Canvio TV3 per Gürtel".

Vídeo

   

ALBALAT DE LA RIBERA (RIBERA BAIXA)

Més de 150 persones es van concentrar el passat dissabte 26 de febrer, a Albalat de la Ribera, convocades per la plataforma "Som una Veu", en protesta pel tall de les emissions de la TV3 imposat per la Generalitat Valenciana governada per Francisco Camps i el Partit Popular.  A la concentració va participar un grup de dolçainers i tabaleters del poble que van interpretar diverses melodies.  Tot seguit el portaveu de l’Assemblea de Joves de la Ribera Baixa, va llegir un manifest. L’acte va finalitzar amb la interpretació de la Muixeranga.

   

PEDREGUER (MARINA ALTA)

Els pedreguers i les pedregueres van eixir de nou, al carrer dissabte 26 de febrer per fer palès el seu malestar per la fi de les emissions de TV3 al País Valencià.

 

   

25 de febrer de 2011

 

VILANOVA I LA GELTRÚ (EL GARRAF)

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilanova i la Geltrú mostrà el seu rebuig al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià en una concentració el passat divendres 25 de febrer, a la plaça de la Vila. A la protesta van acudir més de 80 persones entre les quals hi havia valencians residents a la població del Garraf que sota el lema “No a la censura, Sí a la cultura” es van voler sumar a les protestes engegades al País Valencià. L'acte finalitzà amb la lectura d'un manifest.

   

SUECA (RIBERA BAIXA)

Més de 500 persones es van concentrar a Sueca, el passat divendres 25 de febrer, en protesta pel tall de les emissions de la TV3 imposat per la Generalitat Valenciana.  Els concentrats van cridar eslògans com ara "Volem TV3", "Prou corrupció, volem TV3" i "Llibertat d’expressió, Camps a la presó" en referència als casos de corrupció en els que està implicat el President de la Generalitat Valenciana. Els convocants de la concentració, l’Assemblea de Joves de la Ribera Baixa,  van exigir  al Govern valencià la retirada de les multes imposades a Acció Cultural del País Valencià  i van demanar als representats del PSOE allí presents, que pressionen al govern espanyol per tal d’avançar en la reciprocitat de les senyals de televisió de les comunitats autònomes. Tot i que el major nombre d'assistents eren veïns i veïnes de Sueca, a l'acte també van acudir veïns de poblacions properes per mostrar el seu rebuig davant les actuacions del nostre Govern.

   

XÀTIVA (LA COSTERA)

El passat 25 de febrer, vora 80 veïns i veïnes de Xàtiva van voler sumar-se a l'onada reivindicativa pel tancament de TV3 al País Valencià, i per fer una crida a llibertat d'expressió retallada per les mesures del Govern valencià del senyor Camps.
Els concentrats acompanyats per  una pancarta improvisada es van aplegar davant l'Ajuntament de la ciutat.

 

   

24 de febrer de 2011

 

PEGO (MARINA ALTA)

El passat 24 de febrer, el Casal Cultural de Pego va fer un crida a la ciutadania per animar-los a concentrar-se per la defensa de la llibertat d'expressió i per mostrar el seu rebuig pel tancament obligat de la TV3 al País Valencià. La concentració va reunir un grapat de veïns i veïnes a les portes de l'Ajuntament.

   

NULES (PLANA BAIXA)

Davant de l'obligat tancament de l'emissió de TV3 ciutadans  i ciutadanes de Nules van voler fer-se sentir, concentrant-se davant les portes de l'Ajuntament, a la plaça major de Nules, el passat 24 de febrer a les 19:30 hores. Més de 200 persones, van denunciar la censura i greu atac  que suposa a la llibertat d'expressió les mesures de l'executiu Camps.

   

GANDIA (LA SAFOR)

Els sindicats d'estudiants de l'EPSG i el SEPC van convocar l'alumnat i professorat del campus de Gandia a una concentració, el passat dijous 24 de febrer. A l'acte van assistir més de 25 persones. Per finalitzar la concentració, es va llegir un manifest on es demanava la llibertat d'expressió i es criticava la censura del govern de Camps.

   

VALÈNCIA (L'HORTA) 

El passat dijous 24 de febrer, pel matí, més de 200 alumnes de la Universitat de València van secundar la crida del Sindicat d' Estudiants del Països Catalans sota el lema "Sí a la cultura No a la censura. Llibertat d'informació és llibertat d'expressió" davant la Facultat de Filologia. Estudiants i professors s'han manifestat en contra del tancament de TV3 al País Valencià i han demanat el restabliment de les emissions.

   

Al voltant d'un miler de manifestants van reclamar, el passat 24 de febrer, al vespre a les portes de les Corts Valencianes, el restabliment de les emissions dels canals de la televisió pública catalana al crit de “Volem TV3'”. Convocats a través de les xarxes socials, els manifestants han demanat la dimissió del president valencià amb consignes com “Camps dimissió” o “el president a Picassent!”.  L'acte ha estat convocat per la Plataforma Valenciana Televisió de Catalunya. L'acte va tindre dos punts àlgids, el primer quan començaren a tocar les dolçaines i els tabals i, l'altre, quan un grup de diables va iniciar un correfoc.

 

   

22 de febrer de 2011

 

CASTELLÓ DE LA PLANA (LA PLANA  ALTA)

El passat dimarts 22 de febrer, a l’Àgora de la Universitat Jaume I, convocats per CCOO, STEPV, UGT, Campus Jove, Associació Cultural Valenciana Tirant lo Blanc i el Sindicat d'Estudiants del Països Catalans, i a la qual es va sumar l’equip de direcció de la Universitat, centenars de persones es donaren cita per mostrar la seua solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià i a favor de la llibertat d’expressió.

 

   

21 de febrer de 2011

 

REUS (TARRAGONÈS)

Òmnium Baix Camp i el Casal Despertaferro van convocar, el passat 21 de febrer, les entitats i els ciutadans de Reus a concentrar-se per expressar la protesta contra el tancament de TV3 al País Valencià. Més de 300 persones es van concentrar a la plaça del Mercadal. Durant la concentració es va llegir el manifest unitari, redactat per les tres organitzacions que formen la Federació Ramon Llull; Obra Cultural Balear, Acció Cultural Valenciana i Òmnium Cultural.
Entre els assistents a la concentració també es va poder veure l'alcalde de la ciutat, Lluís Miquel Pérez, el Director Territorial de Cultura de la Generalitat al Camp de Tarragona, Jordi Agràs, i diferents membres de partits polítics amb representació a l'Ajuntament de la ciutat: Àngel Cortadelles, cap de llista d'ERC pel proper 22 de maig, Ernest París, d'ICV, o Jordi Cervera, d'Ara Reus, entre d'altres.

 

   

BARCELONA (BARCELONÈS)

Tres-cents manifestants es van aplegar el passat 21 de febrer, a la cruïlla entre el carrer València i passeig de Gràcia de la ciutat comtal, convocats espontàniament per Internet. 'Sí a la cultura, no a la censura' va estar una de les pancartes més grans, juntament amb altres lemes com: 'Barcelona amb el País Valencià. Prou Censura i corrupció. Volem reciprocitat', 'Volem TV3. Per la llibertat d'expressió'.
Els manifestants, entre els quals hi havia representants de d'ERC, encapçalats per Jordi Portabella, i Toni Strubell, de Solidaritat Catalana, han cridat consignes contra el president Camps i en solidaritat amb tot el País Valencià. La concentració s'ha acabat amb la lectura d'un manifest de l'escriptor de Sueca, Manuel Baixauli, i amb la Muixeranga, interpretada per una petita banda de música. Al final, els manifestants han cridat 'Volem TV3! Sense València no hi ha independència'.

 

   

ALCOI (L'ALCOIÀ)

El 21 de febrer, més de 500 persones van omplir la plaça de l'Ajuntament d'Alcoi per expressar el seu malestar davant la decisió forçada del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. A la concentració, convocada convocada per la Plataforma Sense Senyal, es van escoltar consignes a favor dels canals catalans i contra el govern del president Camps.

   

MONTSERRAT (BAGES)

El passat 21 de febrer, coincidint amb els actes de la 42a Renovació de la Flama de la llengua catalana a Montserrat, un centenar de persones es van aplegar davant del monestir per protestar contra el tancament de TV3 al País Valèncià. 'No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià', fou el lema. La concentració es va fer just abans de l'encesa i la renovació de la flama de la llengua a la llàntia de l'atri de la basílica del monestir.

   

VALÈNCIA (L'HORTA)

Més de 5.000 persones van omplir el passat 21 de febrer, des de les 19 hores la plaça de la Mare de Déu de València, en protesta pel setge judicial i econòmic que ha obligat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a apagar les emissions de TV3. La concentració fou convocada per la recentment constituïda plataforma Sense Senyal, els manifestants van cridar consignes com ara “Volem TV3, “No a la manipulació” o “El president a Picassent”. Entre els assistents, nombrosos representants dels partits nacionalistes i d'esquerres, sindicats, entitats cíviques, músics (com ara els components d'Al Tall) i actors (Carles Alberola, entre ells). D' altra banda, el cantant Pau Alabajos va interpretar en la plaça el tema Zapping del seu últim disc.

   

19 de febrer de 2011

 

BORRIANA (LA PLANA BAIXA)

El tancament dels repetidors de la Televisió de Catalunya va causar una gran indignació entre els ciutadans de Borriana. Sota el lema "Els valencians volem TV3", 500 borrianencs i borrianenques es van aplegar per reivindicar la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià.

La cita va tindre lloc el 19 de febrer a les 11 del matí i va estar convocada per Anonymus. Els manifestants es van concentrar a la porta del Centre de Cultura La Mercè, on van mostrat pancartes i van cridar "Volem TV3". Tot seguit, al ritme de dolçaines i tabal, els aplegats es van dirigir a l'ajuntament, on van tornar a cridar les seues consignes.

   

PEDREGUER (MARINA ALTA)

Després del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, un centenar de persones  es van concentrar, a pesar de la urgència de la convocatòria, a les portes de l'Ajuntament de Pedreguer el passat 19 de febrer. Amb consignes com "Per la llibertat d'informació", "Pel català" i "Volem TV3", les persones concentrades han exigit poder veure, de nou, els canals catalans. Per finalitzar l'acte, el Casal Jaume I i l'Esquerra Independentista van llegir respectivament, un comunicat denunciant la situació i solidaritzant-se amb ACPV.

   

CASTELLÓ (LA PLANA ALTA)

Un miler de persones van omplir el 19 de febrer, al vespre la plaça Santa Clara de Castelló protestant contra el tall d'emissió de TV3 i contra el govern de Camps.  Els manifestants van cridar consignes a favor de la llibertat d'expressió amb banderes i pancartes.
Entre el públic, cares conegudes de la política, com ara alguns regidors socialistes de l'Ajuntament; el diputat del Bloc, Josep Maria Pañella, així com el portaveu municipal d'aquest partit, Enric Nomdedéu, membres d'Iniciativa com Carles Mulet o Josep Pedregosa; càrrecs d'EUPV, d'ERPV, etc. També escriptors com Josep Porcar, que va llegir el manifest redactat pels convocants, Vicent Pallarés, Jesús Pla, el director teatral Manuel Vilanova, etc. 
El delegat d'Acció Cultural a Castelló, Antoni Royo, va parlar emocionat de l'agressió que suposava aquest tancament, tant contra la llibertat d'expressió i informació, com contra l'espai nacional de comunicació, i va emplaçar els diputats al parlament espanyol a aprovar ràpidament la ILP Televisió sense fronteres i a restablir així la lliure recepció, a Castelló i a tot el País Valencià, de TV3 i tots els altres canals de la corporació catalana.

   

GANDIA (LA SAFOR)

El passat 19 de febrer, només un dia després del tall de les emissions de TV3 al País Valencià, els veïns i veïnes de Gandia convocats per Esquerra Unida van eixir al carrer per mostrar el seu malestar. Més de 200 persones es van aplegar a les portes de l'Ajuntament de la població. Les consignes "Volem TV3" i "Camps dimissió" van ser les més aclamades.

   

XODOS (ALCALATÉN)

Els veïns i veïnes de Xodos tampoc tardaren en eixir al carrer . Un dia després del tall de les emissions, el 19 de febrer, es van concentrar en protesta pel tancament, i per demanar  la continuïtat del senyal de TV3  al País Valencià.

   

18 de febrer de 2011

 

GANDIA (LA SAFOR)

Hores després que ACPV fes públic en roda de premsa, el tancament forçat de les emissions de TV3 al País Valencià, una cinquantena de persones es van concentrar davant la seu del PP de Gandia reclamant la continuïtat de les emissions dels canals de la Corporació Catalana a la Safor i al País Valencià. La concentració es va convocar a través de les xarxes socials poques hores abans. S'iniciaven així tot un seguit d'actes de protesta arreu del Països  Catalans.

   

VALÈNCIA (L'HORTA)

La reacció al Cap i Casal no es feu esperar. Poques hores després de la roda de premsa del 18 de febrer, on Eliseu Climent, president d'ACPV, feia públic el tancament forçat de la senyal de TV3 al País Velencià, més de 300 ciutadans de manera espontània, convocats a través del facebook, es concentraren a la plaça Manises per reclamar la continuïtat de les emissions del canals catalans i per expressar la seua solidaritat amb ACPV.

 
Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99