Correllengua al Baix Vinolopó

Divendres 8 d'octubre

Elx

10:30 h. Arribada del Correllengua al Gran Teatre

El Casal Jaume I d’Elx i l’Àrea de Cultura, Comunicació i Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Elx, a través de l’Institut Municipal de Cultura, es complauen a comunicar-vos i convidar-vos a participar en els actes del “CORRELLENGUA 2010”, que es faran al Gran Teatre d'Elx i que enguany retran homenatge a la figura d’Enric Valor.

Assistirem a la narració oral “Va d'Enric Valor” L'amor de les 3 taronges a càrrec de Felip Kervarec (Món d'animació). Aquest espectacle està recomanat per a xiquets de 6 a 12 anys. Enric Valor, periodista, escriptor i lingüista valencià, va aglutinar en la seua persona el conreu de tres camps fonamentals per a la recuperació de la llengua i cultura pròpies: la gramàtica normativa, la rondallística i la novel·la, i va tenir en les Rondalles Valencianes la seua obra més coneguda. Aquest recull literari de 36 rondalles populars valencianes són encara hui reconegudes tant pel seu valor de posada en relleu de la llengua i riquesa del vocabulari, com pel simbolisme de l'obra. Amb L'amor de les 3 taronges, història de regnes amb prínceps, princeses, ogres i bruixes, volem apropar part d'aquesta riquesa i simbolisme al públic infantil. Duració: 1 hora aproximadament.

Als col·legis que hi assistisquen, se’ls obsequiarà amb una col·lecció de 8 llibres de les Rondalles Valencianes d’Enric Valor, adaptades al públic infantil i juvenil per Rosa Serrano.

19:30 Eixida amb la Flama del Correllengua des del Casal Jaume I, (carrer San Jordi,2 -cantonada amb Porta d'Oriola) cap a l'Ajuntament, amenitzats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Cascabot”.

20:00 h .Arribada del Correllengua a l'Ajuntament d'Elx. Lliurament de la flama a l'alcalde d'Elx i lectura del manifest a càrrec d'alumnes de l'IES “Victoria Kent” Anna Durà, Josep M. Boix i Neus Paredes. Parlarà un representant d'Acció Cultural del País Valencià i integrant de l'Associació Cultural Xino-Xano de la Vallverda -qui aprofitarà per fer una reflexió sobre la importància de mantindre les nostres senyes d'identitat.

21:00 h .Arribada del Correllengua al Casal Jaume I. Actuació de Miquel Pujadó i Olga Suàrez, presenten Dos entre Tants: El Verí d'Estellés” Vicent Andrés Estellés: el gran poeta valencià en llengua catalana del segle XX, i un dels grans poetes europeus contemporanis. Miquel Pujadó: un dels autors i intèrprets de cançons més sòlids i personals de les últimes dècades, amb quinze àlbums al seu actiu. En principi, dues veus, dos llenguatges molt diferents. Tant com això, però?

Olga Suàrez, professora de llengua i literatura a Benicarló, i membre de l’associació estellesiana rodonorsinvictes, ha gosat unir temàticament una sèrie de poemes d’Estellés amb unes quantes de les millors cançons de Pujadó. El resultat és un espectacle tan aparentment senzill com profund i intens: la veu de l’Olga dient els versos del poeta de Burjassot, acompanyada per la guitarra de Pujadó, s’alterna amb la veu del cantant fins que al final resulta difícil destriar on acaben els versos de l’un i on comencen els de l’altre.

Dissabte 16 d'octubre

Crevillent

19h. Primera Trotada popular pel Valencià.

Eixida des del Casal Jaume I de Crevillent. Recorregut de 3'5km pel centre de la població.

Organitza: ACPV, Casal Jaume I de Crevillent i el Club d'Atletisme de Crevillent.

 

Actes tancants en aquests moments.

 
 
 
 
 
 
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2010 - Quinze anys de Correllengua al País Valencià