Correllengua a la Ribera Alta i la Ribera Baixa


Divendres 1 d'Octubre

L'Alcúdia

20:30h. Correllengua. Parc de la Nòria. Arribada de la Flama acompanyada per Colla la Rosca de Tabal i Dolçaina, Grup de Dansa, El Bolero, Cabuts, els Negrets, els Tornejans i els Dimonis Enroscats per a ser rebuda per part de l'alcalde de l'Alcúdia.

22:15h. Premis Jaume I. Els XVé Premis Jaume I organitzats pel Bloc de Progrés Jaume I de l'Alcúdia es lliuraran al Siglo XXI de l'Alcúdia, en un sopar reivindicatiu i d'homenatge als premiats. Presentarà l'acte Antoni Sales Colomina.

Organitza: Bloc de Progrés de l'Alcúdia.

Més informacio: www.blocjaume.com

Dilluns 4 d'octubre

Massalavés

19,00h Des de la plaça "Músico Vicente Giner" eixirà una cercavila acompanyada pels dolçainers i tabaleters amb la flama del Correllengua.

A continuació, la cercavila arribarà a la mateixa plaça i la flama del Correllengua pujarà a l'entarimat on un/a xiquet/a llegirà el manifest infantil. Tot seguit, un veí del poble llegirà el manifest general.

L'acte finalitzarà amb un vi d'honor per als assistents.

Dijous 7 d'octubre

Alzira

19:30. Arribada de la Flama del Correllengua a la Plaça Major d'Alzira acompanyada per la Batukada d'Alcoi i Lectura del Manifest del Correllengua 2010.

Divendres 8 d'octubre

Riola

18,00 h Actuació del contacontes Carles Cano. L'actuació versarà sobre la figura d'Enric Valor.

18,45 h “Passada de corda antiga” a càrrec d'un grup de coeters del poble.

19,15h Des de l'Ajuntament, cercavila amb la flama del Correllengua. La cercavila comptarà amb els balls del grup de danses “Les Moreres” de Riola, amb la música de la colla de dolçainers Tabalaina, i amb el foc dels coeters del poble i de tots aquells que vulguen participar. El grup de danses “Les Moreres” ens ballaran:

  • Danses de Riola
  • Fandango de tres del Genovés
  • Dotze i u de Canals
  • Jota de les Useres
  • Anguila de Figueroles

19,45 h La cercavila arribarà a la plaça de la Constitució on es farà l'últim ball, la dansa de Riola i cremarem els últims coets.

20,15 h La flama del Correllengua pujarà a l'entarimat on un/a xiquet/a de l'escola llegirà el manifest infantil. Tot seguit la regidora de cultura llegirà el manifest general.

L'acte finalitzarà amb el so de la muixeranga a càrrec del grup de dolçainers Tabalaina.

Cullera

 
20:30 h al Casal Jaume I de Cullera, Mostra de Cultura Popular amb el grup de Dansaes de la Falla el Raconet i la Muixeranga de Sueca.
Lecturà del Manifest del Correllengua 2010

21:30 hores: Sopar popular gratuit

22:30 hores: Actuació amb Toni de l'Hostal, en homenatge a Enric Valor.

Organitza:
Casal Jaume I de Cullera-ACPV

Assemblea de Joves de la Ribera Baixa - CAJEI
Falla el Raconet de Cullera

Dissabte 9 d'octubre

Carcaixent

S’acosta el 9 d’octubre, festa del nostre País, i les entitats que treballem pel valencià, el nostre català, eixim juntes al carrer per reivindicar-lo. I com fem des del 2004, us animem a que s’adheriu i participeu en l’Homenatge a Jaume I, el proper 9 d’octubre a les 9h a la Plaça de la Boblioteca. Ens acompanyarà la Muixeranga del poble.

Sueca

Pel matí cercavila des del Casal Jaume I de la Ribera Baixa fins la casa de Joan Fuster on es llegirà el Manifest del correllengua i a continuació ofrena al monument de Joan Fuster.

Divendres 15 d'octubre

Torís

18'00h. Contacontes per als més menuts, amenitzat amb música.

18'30h. Trivial gegant i Karaoke amb música de la terra i versionada, també.

21'00h. Arribada de la torxa del Correllengua, parlament al balcó de l'Ajuntament i cercavila amb tabal i dolçaina i els cabuts.

21'30h. Tradicional sopar del Correllengua 2010. Enguany fem 15 anys!! Hi haurà ball, barra lliure i repartirem els Premis Jaume I a persones que han difós d'alguna manera la llengua i la cultura a nivell local i també els premis escolars de dibuix, d'auques i d'spots publicitaris sobre el 9 d'octubre. Actuarà el grup RASCANYA.

Actes tancants en aquests moments.

 
 
 
 
 
 
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2010 - Quinze anys de Correllengua al País Valencià