Portada

La Flama continua recorrent les comarques del País Valencià

Baix Vinalopó i  l'Alacantí

Elx

Divendres 8 d'octubre a les 10:30 h. Arribada del Correllengua al Gran Teatre d'Elx. Narració oral “Va d'Enric Valor” L'amor de les 3 taronges a càrrec de Felip Kervarec (Món d'animació). A les 20:00 h Arribada del Correllengua al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx amb el Lliurament de la Flama del Correllengua a l'alcalde d'Elx i lectura del Manifest per la llengua a càrrec de joves de la ciutat, tot seguit l'actuació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Cascabot a la Plaça de Baix d'Elx.
A les 21:00 h .Arribada del Correllengua al Casal Jaume I. Actuació de Miquel Pujadó i Olga Suàrez, presenten Dos entre Tants: El Verí d'Estellés” Vicent Andrés Estellés.

El Campello

Dissabte 9 d'octubre, 11:30 h arribada de la Flama del Correllengua a El Campello. Escenificació de la conquesta de la ciutat de València pel Rei Jaume I, i el neixement així del País Valencià, al Castell de Festes. Processó Cívica del Penó de la Conquesta per l’itinerari de costum. Mocadorada de Sant Donís al Castell de Festes. Dansà popular pel carrer Pal organitzada pel grup Salpassa. A les 14:30 h Dinar fester a les diferents barraques.

L'Alcoià i La Vall d'Albaida

Castalla

Divendres 8 d'octubre a les 11:00. Cercavila des de l'Institut de Castalla fins el CP Rico Sapena. Lectura del Manifest infantil a la “Glorieta”. A continuació cercavila fins la Casa d'Enric Valor, lectura del Manifest 2010 i representació de l'obra “El jugador de Petrer”, d'Enric Valor pel grup “Titelles de la reserva”.

Ontinyent

Divendres 8 a les 23:30 h. Concert cloenda de Correllengua a la Vall d’Albaida. Auxili, amb la presentació del seu darrer treball, The Skafeinats i Assabè. Sala OTK (Ontinyent).

La Ribera Baixa i La Ribera Alta

Riola

Divendres 8 d'octubre, arribada de la Flama a Riola a les 18,00 h actuació del contacontes Carles Cano, seguidament “Passada de corda antiga” a càrrec d'un grup de coeters del poble. Cercavila amb els balls del grup de danses “Les Moreres” de Riola, amb la música de la Colla de Dolçainers Tabalaina, i amb el foc dels coeters del poble.

Cullera

Divendres 8 d'octubre, arribada de la Flama a Cullera a les 20:30 h al Casal Jaume I de Cullera, Mostra de Cultura Popular amb el Grup de Dansaes de la Falla el Raconet i la Muixeranga de Sueca. Sopar popular gratuit i per finalitzar actuació amb Toni de l'Hostal, en homenatge a Enric Valor.

Sueca

Dissabte 9 d'octubre pel matí a Sueca cercavila des del Casal Jaume I de la Ribera Baixa fins la casa de Joan Fuster on es llegirà el Manifest del correllengua i a continuació ofrena al monument de Joan Fuster.

Carcaixent

Dissabte 9 d'octubre a les 9 h Homenatge a Jaume I a la Plaça de la Boblioteca. Ens acompanyarà la Muixeranga del poble.

El Camp de Túria i L'Horta 

Llíria

Divendres 8 d'octubre a les 17’30 h a la Seu del Casal. Concert amb Dani Miquel, El cantacançons amb l’espectacle Els barrets de Valor així com cançons del seu darrer disc “Musiqueries”.

Benimaclet

Divendres 8 d'octubre a les 17:15h Cercaviles Festives (i sumultànies!) que recorreran el barri des de les escoles CP Carles Salvador i CP Pare Català, fins a la Plaça de Benimaclet on es farà la Festa del Correllengua amb  Jocs Infantils, Dansetes, Taller de pilota valenciana i l'actuació de Llorenç Giménez "El contacontes". A les 19:00 cloenda amb l'actuació de  la Colla de Dolçainers i Tabaleters “Estrella Roja”els Dimonis de Benimaclet.

Organitza: el CP Carles Salvador i el CP Pare Català, i  les seues AMPAs.

Malva-rosa

Divendres 8 d'octubre a les 21'30h. Sopar al Casal d'ACPV de la Malva-rosa per celebrar els 15 Anys de Correllengua.

La Plana Baixa i Els Ports

Vila-real

Divendres 8 d'octubre 19h. Concert a càrrec del cantautor Josep Lluís Notari i del grup Tirant lo Rock.
Lectura del Manifest del Correllengua 2010 i sopar de pa-i-porta. Lloc: Casal d'ACPV de Vila-real (C/ Solades, 10)

Morella

Dilluns 11 d'octubre a les 19:00h. Cercavila i Manifestació per TV3. Plaça de Sant Miquel fins a l'Ajuntament de Morella.

Notícies relacionades: Levante de Castelló

Organitza: ACPV, Els Ports en Moviment i l'Ajuntament de Morella.

Més informació: elsportsenmoviment@gmail.com, Facebook Els Ports en Moviment

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Correllengua a Alzira

Dijous 7 d'octubre, després de molts anys sense que la flama de la llengua passara pels carrers d'Alzira, des d'aquells primers Correllengua on la flama passava de poble en poble, els Joves d'Alzira organitzats al voltants de l'Assemblea de Joves El Cau i Acció Cultural del País Valencià convocaren a la ciutadania per a commemorar els 15 anys de Correllengua, homenatjar a Enric Valor i reivindicar l'ús del valencià.

L'acte fou ben concorregut, i al so de la batucada d'Alcoi Ta! Quiriquita! marxaren els i les joves d'Alzira, socis i sòcies d'Acció, el regidor del Bloc d'Alzira Carles Aranda, el president d'Escola Valenciana Diego Gómez, Juan Miguel Araque d'Esquerra Unida a Alzira, el Bloc Jove d'Alzira i els veïns i veïnes d'Alzira i la comarca que es reuniren a la Plaça Major per manifestar que estimem el nostre valencià, el català de tots, com deia el mestre Valor.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

El Correllengua 2010 a les Universitats d'Alacant i València

Universitat d'Alacant

CorrellengUA

Dins de les activitats del Correllengua, la flama va arribar a la Universitat d'Alacant el dia 5 d'octubre. En primer lloc, una cercavila va recórrer tota la Universitat, per acabar a la plaça d'Europa on es va llegir el manifest del Correllengua 2010. Per la lectura van intervindre, David Navarro President del Consell d'Alumnes i soci de Joves d'Acció, el Vicerector de Tecnologia i Innovació Educativa Faraón Llorens, i Alejandra Bou Presidenta del Consell de la Joventut d'Alacant i també sòcia de Joves d'Acció.

A l'acte van assitir més de tres-centes persones, que després van anar a l'obra de teatre “Morir o no” de l'aula de teatre universitari de la UA i dirigida per altre soci d'ACPV, Tomàs Mestre. La representació es realitzà al Paranimf de la UA, al teatre van assistir més de 800 persones de diferents IES de la comarca (Sant Vicent, Mutxamel i Alacant). La jornada va cloure amb un menjar de la terra i ecològic, amenitzat amb la ràdio pirata en homenatge a Ovidi Montllor que va coordinar la SEPC. Un recital poètic amb cançons del nostre cantautor alcoià va posar punt i final a les activitats del CorrellengUA.

Universitat de València

Un centenar d'universitaris participaren ahir dimecres 6 d'octubre al Correllengua que tingué lloc al Campus de Blasco Ibáñez, organitzat pel BEA i ACPV.

Després que la Flama recorrera les distintes facultats del Campus, va tindre lloc l'acte d'homenatge a Enric Valor a la Facultat de Filologia.

Un acte emotiu, on estagueren presents Lluïsa Gea  i Dolors Valor (néta i filla d'Enric Valor, respectivament). Després que la  Il·lm. Sra. María José Coperías Aguilar, Degana de la Facultat de Filologia, parlara de l'obra del Mestre de Castalla i destacara la gran aportació que va fer a la nostra llengua,  va tindre lloc l'actuació de Llorenç "El Contacontes" i del grup alcoià Batà.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Correllengua a la Universitat de València

Dimecres 6 d’octubre

Festa del Correllengua a la Universitat de València

17:30. Arriba la Flama del Correllengua a la Facultat de Filologia per recórrer el Campus de Blasco Ibáñez.

18 :30. Acte homenatge a Enric Valor

Intervenció de la Il·lm. Sra. María José Coperías Aguilar, Degana de la Facultat de Filologia.
Actuació de Llorenç Giménez “El Contacontes”, que ens recrearà algunes rondalles d'Enric Valor.
Cloenda amb l'actuació del grup alcoià Batà.

Lloc: Sala Enric Valor de la Facultat de Filologia

Organitza: Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) i ACPV

------------------------------------------------------------------------------------------------

La Flama del Correllengua continua recorrent les comarques del País Valencià

Dimecres 6 d'octubre

Alcoià-Comtat

Avuí la Flama arriba a l’Alqueria, Benimarfull, Planes. Més informació

Alacantí

Avuí la Flama arriba a Alacant. Més informació

L'Horta

Avuí la Flama arriba a València, Beniparrell , Silla. Més informació

La Vall d'Albaida

Avuí la Flama arriba a Benigànim i Castelló de Rugat. Més informació

------------------------------------------------------------------------------------------------

La Flama del Correllengua arriba a la Universitat d'Alacant i continua recorrent el País Valencià

Setmana per la llengua de la UA- Correllengua 2010

Acció Cultural del País Valencià dins de les activitats del Correllengua 2010 col·labora amb la Universitat d’Alacant, en una jornada matinal d’activitats. El dimarts 5 d’octubre tindrà lloc un acte institucional de lectura del Manifest del Correllengua i a continuació hi haurà la representació de l’obra MORIR O NO. Un instant abans de morir, del Teatre Universitari de la UA, una obra dirigida principalment a estudiants de batxillerat. Finalment un degustament de menjars populars i ecològics per a tot el món. I una Jornada cultural en homenatge a Ovidi Montllor.

Més informació

L'Alacantí

Dimarts 5
d'octubre la Flama arriba a Sant Vicent del Raspeig.

Comarques de Castelló

Dimarts 5 d'octubre la Flama arriba a Borriana i Les Alqueries.

Més informació

Alcoià- Comtat

Dimarts 5 d'octubre la Flama arriba a Beneixama, La Canyada i Cocentaina.

Més informació

Vall d'Albaida

Dimarts 5 d'octubre  la Flama arriba a Bellús, Albaida i Salem.

Més informació

L'Horta

Dimarts 5 d'octubre la Flama arriba a Tavernes Blanques.

Més informació

------------------------------------------------------------------------------------------------

<<Anterior<< 1 - 2 - 3 - 4 >>Següent>>
Pàgina 3 de 4
 
 
 
 
 
 
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2010 - Quinze anys de Correllengua al País Valencià